Facebook Pixel Sportdog.gr | «Μεγάλο συμβόλαιο από την ΑΕΚ - Δεν φαίνεται τι κάνει ο Μαρινάκης»
| 2017-09-23 12:26:00

«Μεγάλο συμβόλαιο από την ΑΕΚ - Δεν φαίνεται τι κάνει ο Μαρινάκης»

του Γιώργου Κτενά
«Μεγάλο συμβόλαιο από την ΑΕΚ - Δεν φαίνεται τι κάνει ο Μαρινάκης»

Αποκαλυπτική συνέντευξη του τεράστιου Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο ανανεωμένο sportdog.gr. Τι λέει για συμπαίκτες, προπονητές, αντιπάλους κ.ά.

Σε όλους και σε όλα αναφέρθηκε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο ανανεωμένο sportdog.gr, ως ποδοσφαιριστής που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Ολυμπιακό και τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε για τη σπουδαία καριέρα του, την αποδοχή από τους οπαδούς των άλλων ομάδων, τους καλύτερους συμπαίκτες και τους δυσκολότερους αντιπάλους του.

Αναφέρθηκε στην απόφασή του να μείνει για πάντα στο Λιμάνι, τη μεγάλη ελληνική ομάδα που τον ήθελε πολύ, εκείνη που δεν είχε ποτέ επαφή μαζί της, τις επίσημες προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, αλλά και στον Σωκράτη Κόκκαλη που πορεύτηκαν μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

Μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την προσφορά του στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στους Μπάγεβιτς, Βαλβέρδε και Σόλιντ, ενώ έκανε αναφορά και στη σημερινή ομάδα. Στην πρόκληση της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στο υλικό που έχει ο Χάσι στα χέρια του, αλλά και στο πώς βλέπει τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς άνοιξε την καρδιά του στο ανανεωμένο sportdog.gr και είπε πολλά και όλα πολύ ενδιαφέροντα... 

Κύριε Τζόρτζεβιτς, μετά από σπουδαία καριέρα στα ελληνικά γήπεδα, αναγνωρίζουν την αξία και την προσφορά σας ακόμα και οπαδοί αντίπαλων ομάδων. Τι είναι αυτό που σας έχει μείνει από τόσα χρόνια στα γήπεδα;

«Αυτό που έχει μείνει είναι ο σεβασμός από όλον τον κόσμο. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για εμένα. Σε όλη αυτή την πορεία δεν προκάλεσα ποτέ, δεν έκανα προκλητικές δηλώσεις ή χειρονομίες κ.λπ. Απλώς ήταν αντίπαλοί μας στο γήπεδο. Κι αυτή η αναγνώριση είναι από τα μεγαλύτερα κέρδη που υπάρχουν στο τέλος της καριέρας. Υπάρχει αναγνώριση και σεβασμός, όπως τους σεβάστηκα κι εγώ».

«Τζιοβάνι, Καρεμπέ και Σεϊταρίδης»

Βρεθήκατε για πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο - Ποιος θεωρείτε ότι ήταν ο κορυφαίος συμπαίκτης σας και ποιος ο δυσκολότερος αντίπαλος που αντιμετωπίσατε;


«Κάτι ξεχωριστό για εμένα ήταν ο Τζιοβάνι και ο Καρεμπέ, ως προσωπικότητες, χαρακτήρες, άνθρωποι. Αυτοί οι δύο ήταν, παρότι είχα με όλους πολύ καλή σχέση, αυτοί ήταν ξεχωριστεοί. Από τους Έλληνες στα πρώτα χρόνια στον Ολυμπιακό μπορώ να σταθώ στη βοήθεια που μας είχαν προσφέρει οι Καραταΐδης, Καραπιάλης και Αλεξανδρής. Που ήταν δίπλα μας, μας αγκάλιασαν, μας βοήθησαν να προσαρμοστούμε και να φτάσουμε σε ένα νέο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, το οποιο κρατάει ακόμα μέχρι σήμερα. Οι καλοί αντίπαλοι ήταν πολλοί, θα μπορούσα να αναφέρω πολλούς. Για παράδειγμα ο Σεϊταρίδης ήταν ένας δυνατός ποδοασφαιριστής, με ενδιαφέρον και υπήρχε δυσκολία όταν παίζαμε αντίπαλοι".
"Μου πρόσφερε μεγάλο συμβόλαιο η ΑΕΚ
».

Ταγμένος στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια, αλλά μοιραία το ερώτημα είναι αν υπήρξε ποτέ ενδιαφέρον από άλλη ελληνική ομάδα. Και φυσικά όλα αυτά που είχε γραφτεί και ακουστεί κατά καιρούς επίσημο ενδιαφέρον από συλλόγους του εξωτερικού.

«Από την ΑΕΚ υπήρχε έντονο ενδιαφέρον το καλοκαίρι που πήγα στον Ολυμπιακό. Είχα δώσει τον λόγο μου όμως και είχα συμφωνήσει προφορικά με τον Ολυμπιακό. Μέτρησα κάποια ζητήματα και αποφάσισα να ξεκινήσω στον Ολυμπιακό. Αλλά υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, που μου πρόσφερε μεγάλο συμβόλαιο. Αντίθετα με τον Παναθηναϊκό δεν είχα ποτέ καμία επαφή, κι ας παρουσιάζονται καταστάσεις ότι δήθεν ήμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία, δεν είχα ποτέ επαφή με τον Παναθηναϊκό. Μόνο με την ΑΕΚ, την εποχή που ήταν ο Μιχάλης Τροχανάς πρόεδρός της. Στη συνέχεια, όταν έπαιζα ήδη στον Ολυμπιακό, καμία ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να πλησιάσει ή να εξαγοράσει το συμβόλαιό μου. Είχα πάντα συμβόλαιο και ανανέωνα χωρίς να αφήνω περιθώρια εγώ ή ο Ολυμπιακός για να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Από ευρωπαϊκές ομάδες υπήρχε πολύ ενδιαφέρον, από Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, υπήρχαν πολλές επίσημες προτάσεις. Αλλά πάντα ο Κόκκαλης ήθελε να με κρατήσει. Κι εγώ ήμουν ικανοποιημένος στον Ολυμπιακό, οπότε συνεχίζαμε μαζί».

Μπάγεβιτς, Σόλιντ και Βαλβέρδε

Συνεργάστηκες με πολλούς και καταξιωμένους προπονητές στον Ολυμπιακό. Τι θυμάσαι από αυτούς και ποιους ξεχωρίζεις;


«Στο ξεκίνημά μου στον Ολυμπιακό ξεχωρίζω φυσικά τον Μπάγεβιτς. Ό,τι και να πούμε για τον Μπάγεβιτς είναι λίγο, γιατί πραγματικά έβαλε την ομάδα στον δρόμο των μεγάλων επιτυχιών και με μεγάλη διάρκεια. Βοήθησε πολύ τους νέους που ήρθαν στην ομάδα, τους στήριξε σωστά, τους έδωσε αυτοπεποίθηση, τον αέρα που όλοι χρειαζόμαστε για να πάρει αργότερα αυτά που πήρε από κάθε παίκτη. Ήταν καθοριστική η συμβολή του για να πάρει η ομάδα τον σωστό δρόμο, για να έχει σωστό προγραμματισμό. Βρέθηκαν πολλοί Έλληνες παίκτες στην ομάδα, ένας κορμός που κράτησε για 8-10 χρόνια και ήταν σημαντικό και μεγάλο κεφάλαιο. 

Στην πορεία υπήρξαν κι άλλοι σημαντικοί προπονητές, σε αυτόν που θα ήθελα να σταθώ είναι ο Σόλιντ. Ήρθε με καινούργια φιλοσοφία, καινούργιο σύστημα, άλλη συμπεριφορά στην προετοιμασία που είχε πολύ ενδιαφέρον. Μαζί του μάθαμε αρκετά πράγματα. Στο τέλος σίγουρα θα σταθώ στον Βαλβέρδε, την τελευταία μου χρονιά. Κι από αυτόν μάθαμε πολλά καινούργια πράγματα, ήταν νέος και φιλόδοξος προπονητής, με καινούργιες και ενδιαφέρουσες σκέψεις και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι τυχαίο που σήμερα βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα
».

Νωρίτερα κάνετε αναφορά στον Σωκράτη Κόκκαλη, ποια είναι η άποψή σας για εκείνον;

«Με τον κύριο Κόκκαλη συνεργαστήκαμε για 13 χρόνια. Ήταν άψογη η συνεργασία, όλα αυτά τα χρόνια ένιωθα ότι με ήθελε στην ομάδα. Η δική μου απόφαση για να συνεχίσω στον Ολυμπιακό ήταν πολύ εύκολη. Δεν το μετάνιωσα αυτό και πραγματικά χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του για τόσα χρόνια. Ό,τι και να πω για τον κύριο Κόκκαλη νομίζω ότι είναι λίγο».

«Δεν φαίνεται τι κάνει ο Μαρινάκης»

Η άποψή σας για τον κύριο Μαρινάκη;

  
«Από αυτό που μπορώ να καταλάβω ως κάποιος έξω από την ομάδα, γιατί ήρθε στον Ολυμπιακό το 2010 που εγώ είχα αποχωρήσει και δεν τον είχα προλάβει, αγαπάει την ομάδα και έχει επενδύσει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό. Δεν φαίνονται όλα προς τα έξω, αλλά αν πάμε στου Ρέντη θα δούμε ότι έχουν γίνει επενδύσεις για τις ακαδημίες και μπορούμε να καταλάβουμε τι έργο έχει κάνει και τι συνεχίζει να κάνει. Δεν είναι τυχαία όσα βλέπουμε με τον κύριο Παύλου επικεφαλής. Προσφέρουν στα παιδιά εξαιρετικές δυνατότητες εξέλιξης και εκπαίδευσης, προκειμένου να γίνουν καλοί ποδοσφαιριστές. Αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε παίκτες από τις ακαδημίες, που είχαμε καιρό να δούμε, κι εύχομαι να συνεχίσουν κι άλλα παιδιά την πορεία που είχαν οι Ρέτσος, Νικολάου, Ανδρούτσος, Μανθάτης κ.α.».

Ποια είναι η άποψή σας για τη σημερινή ομάδα;

"Η ομάδα φέτος έχει κάνει πολύ καλές μεταγραφές. Το βασικό ήταν να μπει ξανά στους ομίλους, να μη συμβεί ό,τι είχε συμβεί πέρσι. Αυτός ήταν ο βασικός στόχος και το κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία. Είναι καλό για όλους, για το πρεστίζ του συλλόγου, για την Ελλάδα, για όλους. Το πρωτάθλημα τώρα άρχισε και οι περισσότερες ομάδες δείχνουν ότι δεν είναι έτοιμες. Και ο Ολυμπιακός χρειάζεται χρόνο στο ποδοσφαιρικό μοντάρισμα, να βρει ρυθμό, συγχρονισμό. Έχουν έρθει, άλλωστε, αρκετά καλοί παίκτες, με ποιότητα και προσωπικότητα". 

«Σοκ για τον Παναθηναϊκό»

Τέλος, θα ήθελε να μου πείτε την άποψή σας για τους τρεις άλλους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματο, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ;


«Για τον ΠΑΟΚ δεν ξέρω τι να πω... Πριν ακόμα αρχίσει η σεζόν είχε αλλάξει ήδη προπονητή. Tώρα ο νέος προπονητής χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Οι δυνατότητες του ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτό που δείχνει, αλλά αυτό το ξέρουν καλύτερα μέσα στην ίδια την ομάδα. 

Για τον Παναθηναϊκό ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και οι τελευταίες διοικητικές εξελίξεις έχουν λειτουργήσει ως ένα μεγάλο σοκ. 
Πιστεύω όμως ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα βρούνε τον δρόμο τους γιατί είναι μεγάλες ομάδες και μπορεί να γίνει ένα ανταγωμιστικό πρωτάθλημα.

Σε σύγκριση με την ΑΕΚ που πέρασε στους ομίλους, κάτι που είναι σημαντικό για την ΑΕΚ, αλλά και για την Ελλάδα και τη βαθμολογία της. Είναι μεγάλη επιτυχία και φαίνεται αυτή τη στιγμή πιο σταθερή και ήρεμη η ομάδα, με κάποιες καλές μεταγραφές, ώστε να είναι ανταγωνιστική τη φετινή αγωνιστική περίοδο».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags