Facebook Pixel Sportdog.gr | Λεμονής εφέτος, Ουζουνίδης του χρόνου!
| 2017-09-28 11:31:00

Λεμονής εφέτος, Ουζουνίδης του χρόνου!

Λεμονής εφέτος, Ουζουνίδης του χρόνου!

Μια πρόταση για το προπονητικό παρόν και μέλλον του Ολυμπιακού.

Μια χαρά στάθηκε ο Ολυμπιακός στο Τορίνο και οι δύο τρομάρες έφυγαν –προς το παρόν τουλάχιστον- μαζί με τον κ. Χάσι, ο οποίος χθες εκτέθηκε για άλλη μια φορά με απλές κινήσεις και λογική διαχείριση παικτών από τον Τάκη Λεμονή.

Ο οποίος έστησε την ομάδα και ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο. Να φύγει αξιοπρεπώς όταν ο διαιτητής θα σφύριζε για τελευταία φορά. Το πέτυχε, παρά την ήττα. Το είπαν κι… οι εχθροί, οπότε η αποστολή πέτυχε όσο οξύμωρο και να ακούγεται λίγες ώρες μετά το 2-0.

Το θέμα είναι ότι ο Λεμονής μάζεψε την ομάδα. Τους έβλεπες ότι έκαναν τα στοιχειώδη στο γήπεδο, ειδικά όταν χρειαζόταν να αμυνθούν μαζικά. Υπήρχε ένα υποτυπώδες σχέδιο, ένα πλάνο που είχε προλάβει να αναλυθεί στα αποδυτήρια.

Με τον Χάσι ο Ολυμπιακός ήταν σκορποχώρι κι αν καθόταν χθες στον πάγκο, ποιος ξέρει τι θα βλέπαμε. Ναι, υποθετικό το σενάριο, όμως είχαμε απτά δείγματα. Και ανεκδιήγητα εξίσου.

Το θέμα λοιπόν είναι τι γίνεται τώρα. Κατά τη γνώμη μου, ο Ολυμπιακός δεν έχει να περιμένει τίποτα από την Ευρώπη. Οι άλλοι τρεις δεν παίζονται και η Σπόρτινγκ θα παίξει στα ίσια τη δεύτερη θέση. Αρα το ευρωπαϊκό ταξίδι θα σταματήσει στις αρχές Δεκεμβρίου και οι ερυθρόλευκοι θα έχουν πρωτάθλημα και κύπελλο.

Γι’ αυτές τις αποστολές λοιπόν κι έτσι όπως «παρέδωσε» την ομάδα ο Κοσοβάρος, ο «sir» είναι ό,τι πρέπει, ακόμα και από ηθικής πλευράς να δούμε το ζήτημα. Μη τα ξαναλέμε: ο Τάκης ξέρει την ομάδα, τα αποδυτήρια, μπορεί να συνεννοηθεί γρήγορα με τη διοίκηση, έχει τον Ολυμπιακό στο αίμα του «παιδιόθεν».

Είναι δεδομένο ότι θα μαζέψει κάπως τα ασυμμάζευτα. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν θα προλάβει να καλύψει το χαμένο έδαφος και κατά πόσο θα εκμεταλλευτεί τα δώρα, αν και όταν αυτά έρθουν από τον ανταγωνισμό.

Οι ερυθρόλευκοι, μετά από αυτή τη διορθωτική κίνηση στον πάγκο, πρέπει να ασχοληθούν με δύο ζητήματα: την ενίσχυση του Ιανουαρίου για να βγει η χρονιά με ελπίδες για τίτλο, αλλά και το θέμα του προπονητή για την επόμενη σεζόν. Ναι, την επόμενη σεζόν!

Την οποία πρέπει να αναθέσουν στον Μαρίνο Ουζουνίδη, αν ο τελευταίος δεν συνεχίσει στον Παναθηναϊκό (και πώς να γίνει αυτό, αν δεν «υποκύψει» ο Μεσσίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος).

Ο Μαρίνος είναι ο άνθρωπος που χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Ελληνας, ξέρει τι εστί Ολυμπιακός, με μάτι ποδοσφαιρικό ακόμα και σε παίκτες αξίας 150.000 ευρώ και κυρίως, να αποκατασταθεί το «έγκλημα» που έγινε πέρυσι όταν ξαφνικά ακυρώθηκε η συμφωνία του με τους Πειραιώτες για να έρθει ο Μπέντο (θυμάστε τις αντιδράσεις μέρους των οπαδών).

Αν ο Λεμονής εκθέτει έτσι τον Χάσι, τότε σκεφτείτε ο Ουζουνίδης πόσους έχει να εκθέσει…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags