Facebook Pixel Sportdog.gr | Μάνταλος για Χιμένεθ και... αρχηγιλίκι!
| 2017-10-26 07:51:00

Μάνταλος για Χιμένεθ και... αρχηγιλίκι!

Sportdog Team
Μάνταλος για Χιμένεθ και... αρχηγιλίκι!

Ο αρχηγός της ΑΕΚ σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το πώς είναι ως... κάπτεν, ενώ είπε φοβερές ατάκες για τον προπονητή του.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, με αφορμή το επικείμενο παιχνίδι με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ, μίλησε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να φτάσει στην κορυφή με την ΑΕΚ. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος του «Δικεφάλου» στο uefa.com 

Για την παρουσία του στην ΑΕΚ:
«Βρέθηκα στην ομάδα όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα για την ιστορία της και βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία, αλλά από την ημέρα που αποτέλεσα μέλος της μόνο ωραία πράγματα έχουν συμβεί. Τόσο πέρυσι όσο και φέτος η ΑΕΚ τα πήγε σχετικά καλά. Αλλά όπως όλοι έχουμε πει αυτή τη σεζόν έφτασε η στιγμή για να επιστρέψουμε στην κορυφή. Χωρίς αμφιβολία το να βρεθώ στην κορυφή με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή είχα στο μυαλό μου. Θα είμαι σίγουρα πολύ χαρούμενος αλλά δεν μπορώ τώρα να περιγράψω με λέξεις το πώς θα αισθανθώ. Θα είναι για μένα πιο εύκολο να το περιγράψω, όταν θα συμβεί». 

Για την επιστροφή της «Ένωσης» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Ο πρώτος στόχος ήταν να επαναφέρουμε την ομάδα ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Έχουμε πάει πολύ καλά μέχρι τώρα στον όμιλό μας στο Europa, η ισοπαλία με τη Μίλαν μας τόνωσε την αυτοπεποίθηση και ελπίζουμε τώρα ότι με τον κόσμο στο πλευρό μας σε ένα γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο θα παλέψουμε ακόμα και για τη νίκη. Γιατί όχι; Εκτιμώ πάντως ότι το σημαντικό ματς για την πρόκρισή μας θα είναι αυτό κόντρα στη Ριέκα στο ΟΑΚΑ». 

Για το τι… είδους αρχηγός είναι: «Είμαι ήρεμος τύπος και μέσα στην ομάδα και στην προσωπική μου ζωή. Θέλω να είμαι δίκαιος και θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως ‘’ήρεμο αρχηγό’’. Ήταν τιμή και ευθύνη για εμένα που ο πρόεδρος με εμπιστεύθηκε για αυτό το ρόλο. Από τη μια υπάρχουν οι ευθύνες και από την άλλη η χαρά και η ικανοποίηση». 

Για τη συνεργασία του με τον Μανόλο Χιμένεθ: «Θα τον περιέγραφα ως άνθρωπο που ζητάει πάντα το παραπάνω! Τίποτα δεν είναι αρκετό για εκείνον. Αν αντιμετωπίζουμε τη Μίλαν, αυτός ζητάει να τους νικήσουμε. Είναι ένας προπονητής που μελετάει πολύ τον αντίπαλο, δίνει οδηγίες και προσπαθεί να κάνει εύκολη τη ζωή μας όταν αρχίζει το ματς. Πιστεύω ότι είναι ένας έμπειρος, ολοκληρωμένος προπονητής». 

Για τον κόσμο της ομάδας: «Ακόμα και στην προσωπική μου ζωή καταλαβαίνω καθημερινά πόσο κοντά βρίσκονται στην ομάδα. Έμειναν κοντά ακόμα και στις χαμηλότερες κατηγορίες και αυτό μας υποχρεώνει να παλεύουμε για να τους ανταμείψουμε με νίκες και τίτλους τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags