Η αστοχία, το… ανύπαρκτο πλάνο στην επίθεση, υποχρέωσαν τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη ήττα του στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, παρά την εξαιρετική άμυνα που έπαιξε για 33 λεπτά. Οι Ρώσοι με τον Γουίμς στο φινάλε πάτησαν… γκάζι, εκτόκευσαν την διαφορά και πήραν τη νίκη με το 77-51.

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ούκιτς με 13 πόντους και όλοι οι άλλοι μονοψήφιο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως ο Διαμαντίδης έπαιξε δέκα λεπτά, καθώς τραυματίστηκε στο πρόσωπο στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς.

Πρόβλημα με Μήτσο…

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φορτσάτος στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά κοίταξε στα μάτια την ΤΣΣΚΑ, ωστόσο μετά από λίγα δευτερόλεπτα αγώνα «έχασε» τον αρχηγό του. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο μετά από μία επιθετική του προσπάθεια και παρακολούθησε το υπόλοιπο ματς από τον πάγκο με αιμοραγία στη μύτη. Οι υπόλοιπο ωστόσο πράσινοι τα πήγαιναν εξαιρετικά στο παρκέ και βρίσκοντας πόντους εύκολα, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ. Ο Φώτσης στο τέταρτο με τρίποντο έκανε το 7-10, ενώ ο Ούκιτς με νέο τρίποντο ανέβασε την διαφορά στο 11-15 στο 6’. Οι Ρώσοι όμως επέστρεψαν γρήγορα και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 21-19!

Μπλακ άουτ και αρνητικό ρεκόρ!

Σε αντίθεση με την πρώτη περίοδο, στην δεύτερη ο Παναθηναϊκός ήταν… αγνώριστος. Έμεινε χωρίς σκορ για 6.30 λεπτά χάνοντας εύκολα σουτ και τελικά έκλεισε το δεκάλεπτο πετυχαίνοντας έξι πόντους! Οι «πράσινοι» έκαναν πολλά λάθη στην επίθεση (ο Διαμαντίδης έπαιξε ελάχιστα), ενώ και στην άμυνα δέχονταν πόντους… ασταμάτητα. Η ΤΣΣΚΑ λοιπόν δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία, πάτησε γκάζι και τελικά έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 39-25! Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ούκιτς με 11 και μετά με 5 ο Ματσιούλις…

Εξαιρετική άμυνα, αλλά…

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» την άμυνά του, περιόρισε επιθετικά την ΤΣΣΚΑ, όμως δεν μπόρεσε και πάλι να λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Χάνοντας πολλές επιθέσεις και από τις δύο ομάδες, είδαμε ένα κακό μπάσκετ και το «τριφύλλι» τελικά να κλείσει το δεκάλεπτο στο 50-39. Οι «πράσινοι» είχαν σοβαρότατο πρόβλημα στην επίθεση, όμως στην άμυνα Ματσιούλις – Μπράμος – Ράιτ και Λάσμε ήταν εξαιρετικοί.

Δεν έμπαινε, δεν γύριζε

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στην τελευταία περίοδο για τη… μεγάλη επιστροφή, μείωσε στο 50-40, όμως η ΤΣΣΚΑ απάντησε και βλέποντας το «τριφύλλι» να μην έχει πλάνο στην επίθεση, απέκτησε πολύ γρήγορα διαφορά ασφαλείας, ενώ ο Γουίμς με συνεχόμενους πόντους έβαλε την ΤΣΣΚΑ στο +19 και… τελείωσε πέντε λεπτά πριν το φινάλε το παιχνίδι. Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω, ηττήθηκαν με 77-51 και πλέον η σειρά έρχεται στην Αθήνα, όπου ο Παναθηναϊκός θέλει 2 νίκες για να πάει στο 2-2 και να επιστρέψει στη Μόσχα.

Δεκάλεπτα: 21-19, 39-25, 50-39, 77-51.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Μίτσοβ 12, Φριτζόν 7, Τζάκσον 4, Πάργκο 2, Κρστιτς 10, Γουίμς 23, Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 9, Σουχόβτσοφ, Κάουν 2, Χριάπα 4, Χάινς 4.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 4, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 3, Ούκιτς 15, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Παππάς, Ματσιούλις 5, Ράιτ 2.

Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Πέρεθ (Ισπανία), Πιθάρο (Ισπανία).