Facebook Pixel Ξεπερνούν τους 100 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Ν. Κορέα
| 2014-04-22 08:48:00

Ξεπερνούν τους 100 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Ν. Κορέα

Ξεπερνούν τους 100 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Ν. Κορέα

Στους 104 έχει φτάσει ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από τους δύτες στο εσωτερικό του πλοίου.

Οι οικογένειες των θυμάτων επικρίνουν ανοιχτά τις αντιδράσεις της κυβέρνησης και των αρχών από την ώρα του ναυαγίου καθώς θεωρούν ότι η επιχείρηση για τη διάσωση των επιβατών οργανώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση.

Όσο έρχονται στο φως νέες πληροφορίες, γίνεται σαφές ότι ο έμπειρος πλοίαρχος Λι Τζουν-σέοκ καθυστέρησε την εκκένωση του πλοίου και κατόπιν το εγκατέλειψε, ενώ ακόμη εκατοντάδες επιβάτες παρέμεναν μέσα σε αυτό, πολλοί εξ αυτών παγιδευμένοι στις καμπίνες τους.

Ο πλοίαρχος και δύο μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και μια υπαξιωματικός με ελάχιστη εμπειρία που βρισκόταν στη γέφυρα τη στιγμή του δυστυχήματος, συνελήφθησαν το Σάββατο.

Άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap. Σύμφωνα με το πρακτορείο, έχουν συλληφθεί τρεις υπαξιωματικοί και ένας από τους μηχανικούς του πλοίου.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 200 δύτες συνεχίζουν τις έρευνες στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου προκειμένου να εντοπίσουν τις σορούς των επιβατών.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags