Η καθημερινότητα, η ρουτίνα, το άγχος και τα προβλήματα επιδρούν αρνητικά όχι μόνο στην υγεία μας, αλλά και στην ποιότητα της σεξουαλικής μας ζωής. Μπορεί η σεξουαλικότητα να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε, όσον αφορά την υγεία του οργανισμού σας, αλλά αποτελεί μία τεράστια πηγή ενέργειας που αν ελευθερωθεί, θα μπορέσετε να ισορροπήσετε, να αποφορτιστείτε από το άγχος, να γεμίσετε χαρά και ευεξία.

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν μία καλή σεξουαλική ζωή. Αν όμως, παρόλα αυτά, η ζωή μας, με τις δυσκολίες της, την έχουν οδηγήσει σε απογοητευικά επίπεδα, το μόνο που δεν πρέπει να κάνετε είναι να απογοητευτείτε. Υπάρχουν πάντα απλοί τρόποι να επαναφέρετε τη σεξουαλική σας ενέργεια και όρεξη στα επίπεδα που εσείς επιθυμείτε, αρκεί να απελευθερωθείτε και να είστε ανοιχτοί να ξεκινήσετε μερικά μικρά «παιχνίδια» και αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής, αλλά και στον τρόπο που σκέφτεστε, γιατί ένα είναι σίγουρο: όλα ξεκινούν από το μυαλό μας. Πώς να αναζωπυρώσετε τη σεξουαλική σας φλόγα:

 

1. Βγάλτε την τηλεόραση από την πρίζα. Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό, αλλά δοκιμάστε το και θα δείτε ότι έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

2. Φανταστείτε τον σύντροφό σας να σας θαυμάζει. Μπορεί οι γυναίκες να είμαστε πολύ επικριτικές με τον εαυτό μας και το σώμα μας, αλλά οι άνδρες, όταν φτάνουν στο σεξ, σίγουρα δε θα σκέφτούν τα 1-2 παραπάνω κιλά που έχουμε πάρει.

 

3. Μιλήστε στο σύντροφό σας. Ζητήστε του να σας αποφορτίσει από το βάρος των καθημερινών υποχρεώσεων, έστω για μια μέρα (να πάει εκείνος τα παιδιά μια βόλτα ένα απόγευμα), για να έχετε την ενέργεια και την όρεξη να αφιερώσετε τη βραδιά μόνο στους δυο σας.

 

4. Γεμίστε την μπανιέρα ή απολαύστε ένα ντους μαζί με το σύντροφό σας. Προσθέστε αρωματικά έλαια, χαλαρωτική μουσική και άλατα στην όλη διαδικασία και τα αποτελέσματα θα σας αποζημιώσουν.

 

5. Θυμηθείτε τις μέρες του πάθους σας! Και ό,τι κάνατε εκείνον τον καιρό μαζί. Δοκιμάστε να ξαναπάτε μαζί στα ίδια μέρη και να κάνετε ό,τι σας διασκέδαζε τότε που ήσασταν καινούργιο ζευγάρι.

 

6. Αποδράστε για ένα σαββατοκύριακο. Χωρίς τα παιδιά. Αν δεν έχετε χρήματα για ξενοδοχείο ή baby sitter, μπορείτε να αλλάξετε σπίτια με ένα φιλικό σας ζευγάρι και κάντε το ίδιο και γι’ αυτούς όταν σας χρειαστούν.

 

7. Αλλάξτε λίγο τους καθημερινούς σας ρυθμούς. Ακούστε χαλαρωτική μουσική, φορέστε ένα διαφορετικό χρώμα σε ρούχα και εσώρουχα, ανάψτε κεριά και αρωματικά sticks, κάντε μασάζ ο ένας στον άλλο, γίνετε πιο αισθησιακοί.

 

8. Τηλεφωνήστε ο ένας στον άλλο την ίδια μέρα, παραπάνω από μία φορά, για να φλερτάρετε, να προκαλέσετε και να ανταλλάξετε ερωτόλογα.

 

9. Δοκιμάστε αφροδισιακές και δυναμωτικές γεύσεις. Απολαύστε σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, κους κους, σκούρο ρύζι, θαλασσινά.

 

10. Εμπιστευθείτε τη γλώσσα του σώματος. Τα αγγίγματα ή τα γεμάτα υποσχέσεις βλέμματα, πολλές φορές έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τα πολλά λόγια.

Πηγή: apospasma.gr