Facebook Pixel «Να γυρίσουμε εδώ»
Μπάσκετ
| 2014-05-29 23:13:00

«Να γυρίσουμε εδώ»

«Να γυρίσουμε εδώ»

Για την πίστη του Παναθηναϊκού για «διπλό» στο ΣΕΦ και επιστροφή στο ΟΑΚΑ για τον τίτλο έκανε λόγο με δηλώσεις του ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

«Σίγουρα ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλύτερα για τριάντα λεπτά. Αργήσαμε πολύ να μπούμε στο κλίμα του παιχνιδιού. Στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε όπως μπορούσαμε, αλλά δεν αρκεί σε τέτοια ματς. Τα παιχνίδια αυτά ξεκινούν πολύ πριν το τζάμπολ με ατομική και ομαδική προσπάθεια. Δεν καταφέραμε να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι και η σειρά πάει στο ΣΕΦ. Θα πρέπει να πάμε να παλέψουμε για να γυρίσουμε εδώ τη σειρά των παιχνιδιών. Έχουμε δύο μέρες να προετοιμαστούμε».

Για το τι πρέπει να κάνει επιθετικά ο Παναθηναϊκός: «Πρέπει να λειτουργήσουμε λίγο καλύτερα, να νιώσουμε λίγο πιο ελεύθεροι και να σκοράρουμε κάποια από τα συνηθισμένα μας σουτ. Δεν σουτάραμε καλά έξω από τη γραμμή του τριπόντου».

Για το αν έχει μικρύνει το ρόστερ του στους τελικούς ο Παναθηναϊκός: «Σίγουρα περιμένω απ’ όλους κάτι παραπάνω. Και από παιδιά που έχουν παίξει σε μεγάλα παιχνίδια. Ο καθένας παίρνει τον χρόνο του ανάλογα με τη συμμετοχή του σε κάθε αγώνα. Περιμένω το κάτι παραπάνω από κάποια παιδιά. Πράγματα που μπορούν να δώσουν».

Αν υπάρχει ψυχολογική πίεση στην ομάδα: «Πιεσμένη όσον αφορά το αποτέλεσμα; Μα τόσα χρόνια ζούμε με αυτή την πίεση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει παίκτης που δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση. Πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτή την πίεση».

Για το αν ο Παναθηναϊκός ήταν ανέτοιμος: «Δεν εννοούσα ότι δεν ήταν έτοιμη η ομάδα, αλλά ότι χρειάστηκαν τριάντα λεπτά για να μπούμε στο παιχνίδι όπως έπρεπε. Θέμα δουλειάς του μυαλού είναι για να αλλάξει η εικόνα στο ΣΕΦ. Οφείλεις να αντιδράσεις. Πρέπει να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags