Facebook Pixel Κ. Καίσαρης: Ποιος θα κάνει τα περισσότερα χρέη
| 2014-05-30 15:00:00

Κ. Καίσαρης: Ποιος θα κάνει τα περισσότερα χρέη

Κ. Καίσαρης: Ποιος θα κάνει τα περισσότερα χρέη

AΡΓΟΣ θάνατος. Αυτό έχει να πει η ταπεινότητά μου. Αργός θάνατος είναι για τον Αρη όλοι αυτοί οι νταραβεριτζήδες. Αφού ξεκαθαρίσανε με τα δικαστήρια και σφουγγαρίσανε τον Σκόρδα, ψάχνουνε να βρούνε το κουτί με τα σπίρτα. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Λεφτά. Λεφτά, μπας και καταφέρει η ομάδα να παίξει στη βήτα εθνική. Λες και βλέπεις μπροστά σου την ΑΕΚ του Αδαμίδη κι όχι λόγω κιτρινόμαυρων χρωμάτων. Να χρωστάνε δηλαδή τα μαλλιά της κεφαλής τους και να βγάζουνε λαγούς από τα καπέλα. Να εμφανίζουν σωτήρες τύπου Μπομπ Κοζώνη και Δημήτρη Βιντιάδη.

Ετσι και στον Αρη. Μετά από έναν Ρώσο επενδυτή που δεν εμφανίστηκε ποτέ, έσκασε μύτη ένας Γιώργος Γαλανός. Με παρελθόν στα νταραβέρια στο μπάσκετ του Ηρακλή πριν από τρία χρόνια και προσφάτως και στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή. Τη μία μέρα το ρεπορτάζ έλεγε ότι η εταιρεία που είναι από πίσω, είναι διατεθειμένη να βάζει στον Αρη σε ετήσια βάση 1,5 με 2 εκατομμύρια Γιούρο! Κι επειδή προφανώς τα Γιούρο δεν είναι πετσετάκια, ο ίδιος ο Γαλανός ξεκαθάρισε ότι βάζει κας ένα εκατομμύριο με την προϋπόθεση να πέσει η ομάδα στη γάμα εθνική και να διαγραφούν τα χρέη. Προφανώς τους έχει δει αλευρωμένους και τους έχει περάσει για μυλωνάδες. Και μαζί μ' αυτόν κι αυτοί που τον πλασάρανε. Να το κάνει το ένα εκατομμύριο ο Αρης στη γάμα εθνική τι; Με τη φόρα και μόνο, ανεβαίνει. Ούτε λεφτά χρειάζονται ούτε μουστερήδες. Και στη βήτα εθνική το ίδιο. Αρης είναι. Και χορηγούς θα βρει και τηλεοπτικά.

Για να κονομήσει τη βλέπει τη δουλειά ο κάθε Γαλανός. Με την ομάδα δηλαδή σε δυο χρόνια στη Σουπερλίγκ καθαρή και χωρίς χρέη, να είναι τεφαρίκι. Κι αν έχεις βαρεθεί, την πουλάς και κάνεις και την μπάζα σου. Γι' αυτό και όλοι τρώγονται ποιος θα κάνει το νταραβέρι και τη διαχείριση της χρεοκοπίας. Δεν είναι κορόιδα. Ακριβώς έτσι είδε την πόρτα ανοιχτή στον Αρη και πάει να μπει μέσα. Να το ξαναπούμε άλλη μια φορά: Ποιο εκατομμύριο και πράσινα άλογα; Ούτε εκατό χιλιάρικα δεν χρειάζονται για να παίξει ο Αρης στη γάμα εθνική και να κάνει πρωταθλητισμό. Μόνο με τα εισιτήρια διαρκείας και τις εισπράξεις κάθε Κυριακή, η χρονιά βγαίνει ξεκούραστα. Και θα υπάρχει και περίσσευμα. Της πλάκας ιστορίες είναι αυτές. Οπως έκανε πλάκα τις προάλλες μέχρι και ο Γιάννης Ιωαννίδης: Οτι «αναλαμβάνω, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα φύγουνε οι κλέφτες». Αυτά, βέβαια, πριν των εκλογών στην Περιφέρεια. Μετά τις εκλογές, μην τον είδατε τον Παναή. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν μίλαγε κάποιος στο καφενείο που ενδεχόμενα να είχε κατεβάσει και πέντε έξι τσίπουρα.

Σ' αυτήν την καταραμένη τη χώρα, ο εν λόγω Γιάννης Ιωαννίδης έχει διατελέσει υφυπουργός Αθλητισμού. Και δύο φορές μάλιστα. Τώρα θυμήθηκε ότι υπάρχουν κλέφτες στον Άρη; Αυτός σαν υφυπουργός Αθλητισμού τι έκανε για τους κλέφτες; Επειδή δεν πρόκειται να το πει, το λέει η ταπεινότητά μου: Νταραβεριζότανε μαζί τους κι έκανε τα πάντα για να τους εξυπηρετήσει. Ο καρκίνος, υπάρχουν περιπτώσεις που θεραπεύεται. Ο καρκίνος στον Αρη είναι ανίατος. Θα κάνουνε ότι προσπαθούνε, θα εξαντλήσουνε όλες τις πιθανότητες και στην τελική θα ρίξουνε το κανόνι. Τα χρέη θα γίνουνε σβου, το κοντέρ θα μηδενίσει και φτου κι απ' την αρχή στη γ' εθνική. Κάποιοι μουστερήδες θα βρεθούνε να μπούνε μπροστά για να ξαναγίνουνε πάλι τα ίδια: Να αρχίσει και πάλι ο Αρης να δημιουργεί χρέη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αυτή είναι η ειδικότητά τους. Αυτός είναι ο πρωταθλητισμός που κάνουνε μεταξύ τους. Και σκληρός μάλιστα. Ποιος θα κάνει τα περισσότερα χρέη. Αυτά.

Θα δείξει αν οι στροφές περιορίζονται στο ζεϊμπέκικο 'η αν αφορούν και την πολιτική

Εχει ενδιαφέρον η περίπτωση της Δούρου. Πώς θα διαχειρισθεί δηλαδή η Αριστερά τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Ενα μικρό κράτος, μπορείς να πεις. Μέχρι τώρα η Αριστερά και ειδικότερα του ΚΚΕ είχε παράδοση στους Δήμους. Με τον Μακρή στην Καισαριανή, τον Βακαλόπουλο στον Ταύρο, τον Παξιμαδά στην Πετρούπολη. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Ειδικότερα τη σήμερον ημέρα. Που η Περιφέρεια έχει και αρμοδιότητες και λεφτά. Κατά συνέπεια, το ενδιαφέρον στην περίπτωση της Δούρου είναι εύκολα μεγάλο. Τα λόγια πριν από τις εκλογές είναι εύκολα για κάθε πολιτικό. Θα δούμε τη Δούρου, την Αριστερά δηλαδή, στην πράξη. Το εικοσάρικο εκατομμύρια στην ΑΕΚ είναι ψύλλος στα άχερα. Θα αποτελέσει όμως ένα μικρό, ένα ελάχιστο, δείγμα για τη σχέση της συνέπειας λόγων και πράξεων. Πώς είχε ξεκινήσει δηλαδή η Δούρου στο θέμα της χρηματοδότησης των γηπέδων, συμπεριλαμβανομένης και της Λεωφόρου, πώς το πήγε στη συνέχεια, τι λέει ή δεν λέει σήμερα και ποια θα είναι η απόφασή της. Αν δηλαδή οι στροφές περιορίζονται στο ζεϊμπέκικο ή αν αφορούν και την πολιτική.

Ο,τι είναι κλασικό, πρέπει να είναι αναλλοίωτο

«Ανηφόριζα ανατολικά του Κεντάκι, ταπί και ψύχραιμος»... «Αστεράκι η κυρία. Να σπρώχνει ο Ντίλαν και του Χριστού να μη δίνει»... «Κατεβασμένοι από τα καρ όλοι στο Χάιγουεϊ, συγκινημένοι χαιρετούν τους γιους του Τζον Γουέιν»... «Θανατική να επιβληθεί ποινή από το κράτος, σαν μαστουρώνει και ευθυμεί ο πάσα ένας πάτος». Τάδε έφη Ζωρζ Πιλαλί και πολλά άλλα. Σήμερα στο «Stage Volume 1» έχει, αύριο δεν έχει. Για την πρώτη και ίσως μοναδική εμφάνιση στο 2014. Και πάντα σε κάθε τέτοια περίπτωση, κάποιος θα βρεθεί να υποβάλλει το ίδιο ερώτημα: «Μα τι θα πας να κάνεις, αφού κάθε φορά λέει τα ίδια». Σαφώς κι ο Ζωρζ λέει κάθε φορά τα ίδια. Αυτό έλειπε να τα αλλάξει. Αλλάζει η Βίβλος; Αλλάζει του Ομήρου η Οδύσσεια; Αλλάζει η Αντιγόνη του Σοφοκλή; Αλλάζουν ο Σαίξπηρ και ο Ιψεν; Πώς θα αλλάξει δηλαδή ο Ζωρζ Πιλαλί; Τα διαμάντια της φιλοσοφικής σκέψης και της μουσικής έμπνευσης είναι μοναδικά. Δεν χρειάζεται να προστεθεί τίποτα άλλο και πολύ περισσότερο να αφαιρεθεί. Σαφώς είναι τα ίδια, αλλά κάθε φορά δεν είναι ίδια. Κάθε φορά είναι μοναδική. Αρκεί μια φορά να δεις την Τζοκόντα; Αρκεί μία φορά να δεις την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα; Σαφώς και όχι. Αν ήταν έτσι, κανείς δεν θα έπαιζε και κανείς δεν θα άκουγε Μπετόβεν. Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο Ζωρζ Πιλαλί, για να μην πω σε ακόμα υψηλότερη. Στους κλασικούς. Κι ό,τι είναι κλασικό, πρέπει να είναι αναλλοίωτο.

Το άλλο σύντομο ανέκδοτο μετά τον Σωπήλη πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, ποιο είναι;

Κι όσο θα υπάρχουν μπάτσοι, εμείς θα 'μαστε καπάτσοι. -Ζωρζ Πιλαλί

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags