Facebook Pixel «Η πρόταση Γαλανού δεν αντιπροσωπεύει τον Αρη»
| 2014-05-31 14:17:00

«Η πρόταση Γαλανού δεν αντιπροσωπεύει τον Αρη»

«Η πρόταση Γαλανού δεν αντιπροσωπεύει τον Αρη»

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, αλλά και του Ερασιτέχνη, Νικήτας Ματθαίου μίλησε στον Sentra 103,3 και στην εκπομπή «Τι δεν καταλαβαίνεις;» με αφορμή την πρόταση του επιχειρηματία Γιώργου Γαλανού για την επόμενη μέρα των «κίτρινων».

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεών του:

Για την πρόταση Γαλανού: «Ακουσα κάποια από αυτά που είπε ο κ. Γαλανός. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πει ό,τι θέλει, να έχει τις απόψεις του και το επιχειρηματικό σχέδιο. Τα νούμερα που ακούγονται, για τον Αρη ειδικά, είναι πάρα πολύ μικρά και ο τρόπος εξυγίανσης που προτείνεται, μέσω του νομικού του συμβούλου…

Επειδή αναφέρατε τον κ. Μελισσανίδη, στην εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ ανέλαβε εγγυήσεις για χρέη προς φυσικά πρόσωπα ώστε να αποφύγουν τις ευθύνες οι πρώην διοικούντες. Αυτό δεν ειπώθηκε χθες, έμεινε θολό.

Το 2004 έβαλα μια υπογραφή για τον Αρη. Λίγους μήνες μετά, έφυγα, με την προϋπόθεση ο Αρης να έχει χρέη 5 εκατ. ρυθμισμένα για 10 χρόνια, βάσει του νόμου Ορφανού. Το 2009 ασχολήθηκα και πάλι επειδή άκουσα ότι τα χρέη διογκώθηκαν με κακοδιαχείριση».

Για την προοπτική της Γ' Εθνικής: «Τη Γ' Εθνική μπορεί να τη ζητά ο καθένας. Σαν Αρειανό δε με εκφράζει. Αν υπήρχε επιφανής επιχειρηματίας όπως ο Μαρινάκης ή ο Μελισσανίδης να πάρει την ομάδα στη Γ' Εθνική και να έχει την επιφάνεια να κάνει συμφωνία και να πληρώσει κάποια χρέη, είναι διαφορετικό. Τα νούμερα του 1 και 1,5 εκατ. αφορούν μικρές ομάδες.

Επειδή πέσαμε θύματα πολλών όπως ο Ηλιάδης, θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να δείξει πρώτα τα χρήματα, την εγγυητική και μετά αν αυτό το ποσό καλύπτει τις διαδικασίες εξυγίανσης του Αρη, καλώς να προχωρήσουμε. Τώρα ούτε εγγυητική φάνηκε, ενώ ακούστηκε ένα νούμερο που είναι το ελάχιστο για μένα. Στη Γ' ο Αρης δε θα έχει δικαίωμα αδειοδότησης. Θα πρέπει να έχει μπάτζετ 1-2 εκατ για παίκτες μέχρι 24 ετών, συν τα έξοδα του τμήματος. Τα έσοδα θα είναι περιορισμένα ως ελάχιστα».

Για το πώς κρίνει την πρόταση Γαλανού: «Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, αλλά είναι πρόταση που δεν αντιπροσωπεύει το κύρος, το μέγεθος και τον κόσμο που έχει ο Αρης.

Ο Αρης ήταν 4ος σε εισιτήρια και εισπράξεις και ας έπεσε. Ο Αρης είναι εμπορικός, θα πρέπει να τον αναλάβει κάποιος που να μπορεί να τον βοηθήσει. Εγώ για μία υπογραφή που έβαλα, μου δεσμεύουν 12 ακίνητα. Αν πέσει Γ' Εθνική και δεν εξυπηρετηθούν οι ρυθμίσεις, θα έχουμε πρόβλημα οι πρώην διοικούντες. Εγώ έχω 12 ακίνητα που τα είχα πριν ασχοληθώ με τη διοίκηση της ΠΑΕ. Παλιότερα ήμουν πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Τότε εξυγίανα την ΠΑΕ με τη δική μου υπογραφή και του κ. Σκόρδα».

Για το γεγονός ότι πολλοί του «χρεώνουν» τη σύμπλευση με τον Λάμπρο Σκόρδα: «Εγώ είπα ότι με τον κ. Σκόρδα είχα να έρθω σε επαφή 6 χρόνια. Όταν όμως βγήκαν στην ΓΣ και είπαν ότι η ομάδα δεν είναι υγιής οικονομικά και χρωστάει χρήματα και παρουσίαζαν χρήματα που θα έρθουν από το εξωτερικό και δεν ήρθαν και είπε ο Σκόρδας ότι η μόνη λύση είναι το άρθρο 99, τότε βγήκα και είπα μετά από 6 χρόνια, ότι ο κ. Σκόρδας έχει δίκαιο και τα συμφέροντά μας είναι κοινά, γιατί τότε εξυγιάναμε την ΠΑΕ και μας δέσμευσαν τις περιουσίες. Δηλαδή τώρα να έρθει κάποιος να πάρει με 1 εκατ. ευρώ την ομάδα και να πέσουν μετά οι ρυθμίσεις και οι υποχρεώσεις στα παλιά διοικητικά πρόσωπα, ενώ δεν υπάρχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το δημόσιο;»

Για την προσπάθεια Στεφανίδη: «Μακάρι να βρει έναν άνθρωπο ο Στεφανίδης να βάλει χρήματα, να παίξει η ομάδα στη Β' και να γίνει οικονομική εξυγίανση. Όμως είναι δύσκολο, όταν άκουσα ότι θα στηριχθεί σε εισπράξεις και χορηγίες. Ο Αρης δεν είναι για να πάει στη Β' και να βολοδέρνει, αλλά να παίξει μία χρονιά και ανέβει αμέσως στη Σούπερ Λίγκα όπου ανήκει και να πρωταγωνιστεί. Ο κ. Στεφανίδης έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μακάρι να βρεθεί κάποιος να καλύψει την αύξηση. Αυτό παρακαλώ και εγώ, γιατί αγωνιώ για τον Αρη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags