Facebook Pixel Κ. Καίσαρης: Ο Παναθηναϊκός είναι ενιαίος και αδιαίρετος
| 2014-05-31 17:28:00

Κ. Καίσαρης: Ο Παναθηναϊκός είναι ενιαίος και αδιαίρετος

Κ. Καίσαρης: Ο Παναθηναϊκός είναι ενιαίος και αδιαίρετος

ΑΥΤΟ πάει να πει να πιάνεις πουλιά στον αέρα. Στην κυριολεξία. Οχι μεταφορικά. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Οπως γράφει δηλαδή ο Κορομηλάς στο φύλλο αγώνος, ότι πέρα από τη μανούρα, τις σπρωξιές και τα μπινελίκια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος του πέταξε τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Ούτε δύο, ούτε τέσσερα. Τρία. Ξέρεις τι είναι δηλαδή πάνω σ' αυτή την ένταση, με το κοντέρ να γράφει εκατόν πενήντα σφυγμούς, ο Κορομηλάς να έχει την ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωση να μετρήσει τα πενηντάρικα που του πέταξε ο Δημητράκης στα μούτρα. Για να επιβεβαιωθεί ότι οι διαιτητές καλιγώνουν τον ψύλλο. Κι είναι απορίας άξιον πώς δεν έσκυψε να τα μαζέψει από το παρκέ. Οχι για να τα βάλει στην τσέπη, αλλά για να τα προσκομίσει σαν πειστήρια του εγκλήματος.

Κατά τα άλλα, τεράστια εντύπωση προκάλεσε η μετάδοση του αγώνα: Λες και γινότανε σχολιασμός στην περιφορά του Επιταφίου. Για τέτοιο δέος και συγκίνηση μιλάμε από την πλευρά του εκφωνητή και του σχολιαστή. Δεν έβγαινε η φωνή από μέσα τους. Λες και δεν γινότανε μετάδοση αγώνα, αλλά της κηδείας του Παναθηναϊκού. Κι όλη η συζήτηση να γίνεται στο πώς και στο γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλή απόδοση. Λες και έπαιζε με ξένη ομάδα. Δεν ήταν το θέμα ότι ύστερα από είκοσι χρόνια σπάει την έδρα του ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, αλλά ότι χάνει ο Παναθηναϊκός. Με τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου να λέει περίλυπος: «Αλλο ένα τρίποντο δέχεται ο Παναθηναϊκός, η διαφορά στη μέγιστη τιμή της». Δεν σκόραρε δηλαδή ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε καλάθι.

Για να τα λέμε όλα, μιλώντας κατά τη διάρκεια του ματς με κάποιον μπασκετικό, ενημερώθηκα ότι έχει γίνει σύσταση στους σχολιαστές να μην φωνάζουν. Ισως να είναι κι έτσι. Το κοντράστ όμως ήταν έντονο. Οταν δηλαδή από τη μια μέρα στην άλλη, από τις κραυγές το πας στον Επιτάφιο. Που συμπίπτει όλως τυχαίως με την κηδεία του Παναθηναϊκού. Σ' ένα γήπεδο, για να μην ξεχνιόμαστε, που ούτε στο τρίτο ματς των τελικών δεν γέμισε. Επί της ουσίας τώρα, ήταν εμφανές από τα δύο πρώτα ματς της σειράς ποια ομάδα ήταν στα πάνω της και ποια ομάδα ήταν στα κάτω της. Με τον Ολυμπιακό αυτή την εποχή να δείχνει πιο ζωντανός και πιο φρέσκος. Κάθε φορά, είτε σκοράρει είτε όχι, τελειώνει τις επιθέσεις του ορθολογιστικά.

Ο Παναθηναϊκός για να φτάσει να κάνει το τελικό σουτ αγκομαχάει. Να θυμίσω επίσης κάτι που είχα γράψει όταν ο Αλβέρτης (φωτό) είχε πάρει τη θέση του Πεδουλάκη: «Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο για να διώχνεις τον προπονητή και να δίνεις την ομάδα στον βοηθό».

Τέλος, η ατάκα του Γιαννακόπουλου, ότι «εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης, ούτε Αλαφούζος, για να με γαμάνε μέσα στο γήπεδο», επιβεβαιώνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Και το γεγονός ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν απάντησε ούτε με επίσημη ανακοίνωση, ούτε με τουίτερ, ούτε με διαρροές, δείχνει τη μεγαλοψυχία του ανδρός. Αυτό που προέχει είναι να διατηρηθεί η υγεία στην ομάδα και γενικότερα στον Παναθηναϊκό. Αύριο-μεθαύριο άλλωστε, ποιος θα θυμάται ότι είπε ο Γιαννακόπουλος ότι μας γαμάνε οι διαιτητές. Αυτά.

Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν είναι τυφλή. Βλέπει πολύ καλά!

Κατά τους αρχαίους ηµών προγόνους, η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Η Θέµιδα. Σήµερα, στη νεότερη Ελλάδα, ύστερα από κάποιες χιλιάδες χρόνια, αυτό µάλλον δεν επιβεβαιώνεται. Εχουµε, λοιπόν, την απόφαση σχετικά µε την υπόθεση των δοµηµένων οµολόγων. Κόστους 280 εκατοµµυρίων γιούρο. Η ποινή που προβλεπόταν µε βάση το Νόµο 1608 περί καταχραστών του Δηµοσίου έφτανε µέχρι ισόβια. Ολοι ένοχοι, µια ενδεκάδα κατηγορούµενοι συν δύο λογιστές αναπληρωµατικούς. Κατ' αρχάς, τα ισόβια «σπάσανε». Οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν 25 και 20 χρόνια φυλακή κατά συγχώνευση. Τα 43 χρόνια δηλαδή γίνανε 25 και τα 30 γίνανε 20. Οι δύο λογιστές πέσανε πιο χαµηλά και φάγανε από ένα τάλιρο. Συνολικά το δικαστήριο µοίρασε 250 χρόνια φυλακή! Και πρόστιµα εκατοµµυρίων ευρώ. Ετσι έκρινε. Εκρινε επίσης, οι εφέσεις των καταδικασθέντων να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Απαξάπαντες δηλαδή, µέχρι το Εφετείο ελεύθεροι κι ωραίοι. Ενα άλλο δικαστήριο, αυτό που έβαλε δέκα χρόνια φυλακή στον Ψωµιάδη, δεν έδωσε ανασταλτικό. Επειδή ενδεχόµενα ο Μάκης έχει δύο µέτρα µπόι, µεγάλο µουστάκι και άγριο ύφος. Προφανώς η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Βλέπει και πολύ καλά µάλιστα, κι ανάλογα αποφασίζει.

Μόνο τρία πενηντάρικα; Τσιγκούνης ο Δηµητράκης.
-Observer

Στις επόµενες βουλευτικές εκλογές θα έρθει και το οριστικό τέλος τους

Η πατρίδα σε κίνδυνο. Η δηµοκρατία κρέµεται σε µια κλωστή. Το κοινοβουλευτικό πολίτευµα είναι υπό κατάρρευση. Μετά την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη από τη θέση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ακολούθησε η αποχώρηση του Καπερνάρου από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Δύο βόµβες στα θεµέλια του δηµοκρατικού πολιτεύµατος!

Τι θα γίνουµε χωρίς την Αριστερά της ευθύνης; Τι θα γίνουµε χωρίς τον υπερήφανο Πάνο; Ποιος θα πάρει τη σκυτάλη για να καταγγέλλει ότι µας ψεκάζουν;

Να µιλήσουµε, λοιπόν, σοβαρά: Κάποια στιγµή τα ψέµατα τελειώνουν. Βγαίνουνε καινούργιοι µουστερήδες στην πιάτσα. Ο πολιτικός χρόνος του µπαρµπα-Φώτη να στηρίζει την κυβέρνηση Σαµαρά-Βενιζέλου, έτσι ή αλλιώς, ήταν µικρής διάρκειας.

Εσκασε µύτη και ο Σταύρος Θεοδωράκης µε το Ποτάµι και τον πήρε παραµάζωµα.

Ο υπερπατριώτης και Ελληνάρας, Πάνος Καµµένος, είχε και έχει ακόµα πιο σοβαρό αντίπαλο: Τη Χρυσή Αυγή. Οταν παίζεις αυτό το παιχνίδι και σε αυτό το γήπεδο, Κασιδιάρηδες και σία κάτι Τέρενς Κουίκ τους έχουνε για κολατσιό. Στις επόµενες βουλευτικές εκλογές θα έρθει και το οριστικό τέλος τους.

Ποτάµι και ΣΥΡΙΖΑ θα διαµοιράσουν τα ιµάτια της ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή µε τη Νέα Δηµοκρατία, των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Την ίδια ώρα, το «ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» αντικατέστησε το «ποιος φοβάται τη Ραχήλ Μακρή». Οπως φρόντισε να το δηµοσιοποιήσει η ίδια: «Η Βουλή ξεκίνησε και µου µπλοκάρατε το FB. Ηξερα ότι µε φοβάστε, αλλά τόσο πολύ;»

Είναι ποτέ δυνατόν να γλιτώσει αυτός ο τόπος;

ΕΡΩΤΗΣΗ
Σε ποια γήπεδα θα απαγορεύεται η είσοδος στον Δ. Γιαννακόπουλο Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags