Facebook Pixel Μας γκαστρώσανε με την Ακρόπολη...
| 2014-05-31 23:18:00

Μας γκαστρώσανε με την Ακρόπολη...

Μας γκαστρώσανε με την Ακρόπολη...

«Για να μη δίνουμε και θάρρητα», που λένε και στο χωριό του Αντώνη, ένας φίλος από την κυβέρνηση μου έλεγε ότι ο ανασχηματισμός μάλλον πάει κάπου κοντά στις 15 Ιουνίου. Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.

Με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να είναι από τα μεγάλα φαβορί να εγκαταλείψει το υπουργείο. Κοινή συναινέσει αφού ο ίδιος έχει κουραστεί και η κυβέρνηση χρειάζεται κάποιον να τσαμπουκαλεύεται με το πανεπιστημιακό κατεστημένο αφού ο Αρβανιτόπουλος που προέρχεται από την Πάντειο δεν πολυγουστάρει τη σύγκρουση. Ποιος θα τον αναπληρώσει είναι αμφίβολο, αλλά αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία του Βαγγέλη Μαρινάκη να κάνει την πρώτη του μεταγραφή για τον Δήμο Πειραιά. Παίρνει με ελευθέρας τον Αρβανιτόπουλο, τον κάνει υπουργό Παιδείας Πειραιώς και του αναθέτει να φτιάξει τη σωστή διδακτέα ύλη.

Γιατί χρόνια τώρα -και ο Σάββας το ξέρει- τα παιδιά του Πειραιά διδάσκονται ψεύδη. Διδάσκονται ότι οι μεγάλοι φιλόσοφοι ήταν ο Αριστοτέλης και ο Σωκράτης. Μέλος της θύρας 4 Σταγείρων ο πρώτος και της Αγοράς 13 ο δεύτερος. Η αλήθεια είναι ότι ο μεγαλύτερος Ελληνας φιλόσοφος είναι ο Θόδωρος Νικολαΐδης που με το «Φως των Σπορ» έμαθε γενιές μικρών «ερυθρολεύκων» να σκέφτονται σωστά και να αποφεύγουν την προπαγάνδα του βαρδινογιαννισμού χάρη στα γραπτά του Φακού. Επίσης τους μαθαίνουν ότι μεγάλος Ελληνας ιστορικός ήταν ο Παπαρρηγόπουλος. Ποιος Παπαρρηγόπουλος, ρε παιδιά, και σε ποια γλώσσα; Εδώ ο άνθρωπος θέλει να γράψει για τη Μάχη στα Δερβενάκια και έτσι όπως τα γράφει δεν μπορείς να καταλάβεις αν κέρδισαν οι Ελληνες ή οι Τούρκοι. Βάλε τα παιδιά, άνθρωπέ μου, να διαβάζουν την ιστορία από τον Μπάρμπη, να μαθαίνουν τα εγκλήματα των τριφυλλοφόρων, να καταλάβουν τι πέρναγαν οι παλιότερες γενιές. Μάθε τους για τους ήρωες. Τι δηλαδή μετράει ο Γλέζος που κατέβασε τη σημαία μπροστά στον Καστίγιο, που στο ματς στη Λεωφόρο με τον Ευθυμιάδη όταν ένας οπαδός του Παναθηναϊκού είχε τρυπήσει από πάνω τη φυσούνα και χτύπαγε με μια ομπρέλα, ο Νέρι άρπαξε την ομπρέλα και την κατέβασε μαζί με τον οπαδό. Και πόσο μετράει το «Μολών Λαβέ» του Λεωνίδα, που το είπε στο μισό χιλιόμετρο, μπροστά στον Τάσο τον Μητρόπουλο που είχε βγει από την πόρτα των αποδυτηρίων στην Τσόχα και το είχε πει -ομολογουμένως με άλλα λόγια- στους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο μέτρο;

Γεωμετρία; Κάθονται τα αγοράκια και μαθαίνουν για τα τρίγωνα και τους κόλουρους κώνους και όλα αυτά και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τους λένε να γίνουν ευρωβουλευτές και αυτά απαντάνε ότι θέλουν να ασχοληθούν με τον άντρα τους. Μάθε τα παιδιά τη σωστή γεωμετρία. Οπως την δίδαξε ο Κύπριος καθηγητής Βάσος Κωνσταντίνου. «Εάν αντικείμενο εκτός τετραγώνου αρχίσει να πέφτει καταλήγοντας να πέσει εντός του τετραγώνου, η πτώση είναι συνεχής άρα το αντικείμενο νοείται ότι ευρισκόταν στο τετράγωνο». Αρα η πτώση του Ιβιτς ήταν όχι πέναλτι, αλλά ο ορισμός του πέναλτι και ο Παπουτσέλης πολύ ορθά και επιστημονικά έπραξε και το εσφύριξε.

Τι μαθαίνουνε τα παιδιά στα Μαθηματικά; Κάτι παπαριές που και να τα μάθεις δεν ξέρεις αν ο καντινιέρης σου έδωσε σωστά τα ρέστα από το «βρόμικο». Βάλτα να μάθουνε τη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας. Οχι αυτή που βλέπουνε όλοι, αλλά με τα μάτια του Κώστα Νικολακόπουλου. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται για οφσάιντ όταν είναι 15 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό; Και αν μπορεί, μπορεί να διαμαρτύρεται και για πέναλτι;

Αρχιτεκτονική και τέχνη. Μας γκαστρώσανε με την Ακρόπολη και τον Φειδία και τον Καλλικράτη. Ωραία. Κάποτε όταν είχε και σκεπή θα ήτανε καλή, αλλά συγκρίνεται μπροστά στο Καραϊσκάκη των Αγιοστρατίτη, Συναδινού; Εχει η Ακρόπολη προβολείς, μάτριξ, σουίτες; Εχει το «V’ammos»; Παίρνει η Ακρόπολη άδεια για ματς του Τσάμπιονς Λιγκ; Ούτε με τις μαϊμουδιές που κάνει ο Τεό για να παίρνει άδεια η Λεωφόρος δεν μπορεί να πάρει.
Παίρνει σειρά η Λεωφόρος

Διάβασα με προσοχή τις ομιλίες των Γιώργου Πάντζα και Δημήτρη Στρατούλη στη Βουλή και δευτερευόντως της Αυλωνίτου που αναφέρονταν στο γήπεδο της ΑΕΚ και νομίζω ότι είναι από τις σπάνιες φορές που μια αντιπαράθεση καταλήγει σε συναίνεση. Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μουλάρωσε να ζητάει ένα γήπεδο ψάθινο ύψους δύο μέτρων με χώρους για μπάντμιντον και κωπηλασία και δέχεται την πραγματικότητα ότι μπορούν να φαγωθούν κάποια μέτρα από το άλσος, με την ΑΕΚ να αναλαμβάνει να αναδασώσει άλλα και ότι δεν μπορούν να γίνουν 2.500 θέσεις πάρκινγκ, αλλά οι 350 μπορούν να πάνε στις 700 και όλοι να είναι ικανοποιημένοι.

Επίσης είναι θετικό ότι η Αυλωνίτου δεν συνέχισε με την ανοησία που είχε πει στη «Δίκη», να φτάσει το μετρό στο γήπεδο και ότι η κατάσταση μπορεί να βολευτεί με καλύτερη πρόσβαση στον Ηλεκτρικό του Περισσού, που παραδοσιακά εξυπηρετούσε το γήπεδο. Περιμένω και κάποιες δήλωσεις της Ρένας Δούρου και του Βασιλόπουλου, που ήταν οι δύο που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ, και νομίζω ότι τότε το θέμα θα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν. Μια σύγκρουση που αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι η άγνοια και πόσο ανώφελες οι συγκρούσεις. Αν η Δούρου δεν είχε κάνει τις πρώτες δηλώσεις για το γήπεδο και από την ΑΕΚ δεν είχαν απαντήσει με τα συλλαλητήρια και με τον Τύπο να γράφει τη Δούρου συνεργάτη του Μαρινάκη και τον Βασιλόπουλο «γαύρο», η ιστορία θα είχε τελειώσει πιο σύντομα. Επίσης μια που η Θεανώ Φωτίου είναι καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής, θα μπορούσε να υποδείξει να μαζέψουν κάποια αισθητικά excesses του σχεδίου. Δηλαδή τις γιγάντιες δάδες και την αγνώστου μεγέθους αψίδα της εισόδου που περισσότερο από Αγια-Σοφία παραπέμπουν σε Εμιράτα.

Τέλος, μια που το θέμα της ΑΕΚ πάει για να λυθεί, ας γίνει μια ανάλογη προσπάθεια και για τη λύση του προβλήματος του εκσυγχρονισμού τού γηπέδου της Λεωφόρου. Στη Λεωφόρο τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα αφού είναι αδύνατον να βρεθεί χώρος πάρκινγκ, αλλά υπάρχει δυνατότητα επέκτασης προς τα Κουντουριώτικα και κυρίως τις εργατικές πολυκατοικίες της Αλεξάνδρας. Το ξέρω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κόλλημα με τις πολυκατοικίες. Αλλά ας του κρατήσουν μία να τη βλέπει, αφού αισθητικά δεν είναι τίποτα καλύτερο από οποιεσδήποτε πολυκατοικίες σε γειτονιά του Καΐρου.

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags