Facebook Pixel Τα πήρε όλα ο Δώνης, έκανε τρεμπλ με ΑΠΟΕΛ!
| 2014-05-31 20:51:00

Τα πήρε όλα ο Δώνης, έκανε τρεμπλ με ΑΠΟΕΛ!

Τα πήρε όλα ο Δώνης, έκανε τρεμπλ με ΑΠΟΕΛ!

Τον τίτλο στα χαρτιά διεκδικούσε ο ΑΠΟΕΛ, μετά τα όσα έγιναν στο παιχνίδι της 17ης Μαΐου στο Τσίρειο με αντίπαλο την ΑΕΛ, όμως τον κέρδισε μέσα στο γήπεδο, νικώντας σήμερα την ομάδα της Λεμεσού με 1-0, στο ουδέτερο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Το «χρυσό» γκολ, το οποίο δεν έκρινε μόνο το παιχνίδι, αλλά και τον πρωταθλητή, σημείωσε ο Σέρινταν με την έναρξη του πρώτου και μοναδικού λεπτού των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Δραματικό το φινάλε με την ΑΕΛ να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ που θα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ της, αλλά χωρίς αποτέλεσμα κι έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας να πανηγυρίζουν τη νίκη τίτλου.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε μέτριους ρυθμούς, με πολλά φάουλ και αρκετά λάθη από τις δύο πλευρές. Και οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν προβλήματα στην ανάπτυξη, με την ΑΕΛ να προσπαθεί να απειλήσει από στατικές φάσεις και κάποιες μακρινές μπαλιές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο ΑΠΟΕΛ, που είχε και περισσότερο την κατοχή της μπάλας, για 45 λεπτά δεν μπόρεσε να φτιάξει ευκαιρία.

Ωστόσο, με την έναρξη των καθυστερήσεων (είχε δοθεί ένα λεπτό) η ομάδα του Γιώργου Δώνη αξιοποίησε την πρώτη της φάση και άνοιξε το σκορ με δράστη τον Σέρινταν. Ο Ιρλανδός επιθετικός είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, μετά την ασταθή απόκρουση του Φεγκρούς σε καλό σουτ του Βινίσιους και με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Στην ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στη φάση του γκολ ζητώντας οφσάιντ, ωστόσο, άδικα καθώς δεν φάνηκε κάτι το μεμπτό στα ριπλέι. Το μοναδικό αποτέλεσμα ήταν αν δουν την κίτρινη κάρτα ο Φεγκρούς και ο νεαρός Κυριάκου που καθόταν στον πάγκο, ενώ αποβλήθηκαν από το παιχνίδι και πήγαν στην κερκίδα ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΛ, Ρούι Τζούνιορ και ο βοηθός προπονητής Μάριος Νεοφύτου.

Η ομάδα του Πέτεφ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο, πιέζοντας ψηλά και κρατώντας περισσότερο την μπάλα, αλλά αδυνατούσε να βρει λύσεις και να απειλήσει την εστία του Πάρντο.

Η άμυνα του ΑΠΟΕΛ όμως ήταν καλά στημένη κι έκλεινε όλους τους χώρους, ενώ έβγαζε και την μπάλα με ψυχραιμία μπροστά για αντεπιθέσεις.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι παίκτες της ΑΕΛ πίεζαν ακόμη περισσότερο για το γκολ, με τον Πέτεφ να κάνει με τις αλλαγές του και πιο επιθετικό το σχήμα, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ενίσχυαν την αμυντική τους γραμμή για να διατηρήσουν το σημαντικό προβάδισμα του 0-1.

Στις καθυστερήσεις η ΑΕΛ είχε δύο ευκαιρίες με μια κεφαλιά του Καρλίτος και ένα κοντινό σουτ του Ντεντέ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Πάρντο ενήργησε σωστά διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Συνθέσεις:

ΑΕΛ (Ιβάιλο Πέτεφ):Φεγκρούς, Αϊρόσα, Ουόν, Θεοφίλου, Καρλίτος, Μοντέιρο (64' Οχένε), Ντεντέ, Νικολάου (74' Καλουντζέροβιτς), Εντμάρ (80' Έμπο), Οριόλ, Ινταμπντελάι.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Σέρζιο, Ολιβέιρα, Αμορίν, Αντωνιάδης, Χαραλαμπίδης (63' Μοράις), Βινίσιους, Γκόμες, Αλεξάνδρου, Ντε Βινσέντι (88' Μπόρδα), Σέρινταν (73' Μαντούκα).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags