Facebook Pixel Χρήσιμος όποιος αντέξει
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-03 20:10:00

Χρήσιμος όποιος αντέξει

Χρήσιμος όποιος αντέξει

Tα θετικά και τα αρνητικά στο πρώτο φιλικό της Εθνικής ομάδας στον δρόμο για τη Βραζιλία είναι τόσο προφανή που δεν σηκώνουν συζήτηση. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος

Με δεδομένο, πριν την έναρξη του Μουντιάλ, ότι οι ομάδες που στηρίζονται σε παίκτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι κουρασμένες, η απόδοση είναι θέμα ενέργειας. Οποιος έχει για ξόδεμα είναι χρήσιμος.

Η ΕΘΝΙΚH ΜΑΣ ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν βρέθηκε στο γήπεδο με παίκτες που έτρεχαν, δεν δίσταζαν να πάνε στο ένας εναντίον ενός και κινήθηκαν περισσότερο χωρίς την μπάλα: αυτό έκαναν ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Φάνης Γκέκας και κυρίως ο Γιάννης Φετφατζίδης: αυτοί μαζί με τον Καρνέζη (που έχει παίξει λιγότερο από όλους φέτος) και τον βιονικό Τοροσίδη διακρίθηκαν.

Στα αρνητικά η κακή λειτουργία της μεσαίας γραμμής, το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Μήτρογλου, η κακή συμπεριφορά της άμυνας στις στημένες φάσεις. Ομως περισσότερο από αρνητικά και θετικά υπάρχουν τα αληθινά ανησυχητικά: το Σάββατο βγήκαν από το γήπεδο Παπασταθόπουλος και Μανωλάς με μυϊκούς τραυματισμούς έχοντας παίξει ουσιαστικά μόνο ένα ημίχρονο και μάλιστα σε ένα ματς χαμηλής αγωνιστικής έντασης.

ΟΙ ΠΑIΚΤΕΣ υποφέρουν και όχι μόνο οι δικοί μας. Η Ακτή Ελεφαντοστού έπειτα από δυο φιλικά έχασε τον Κόλο Τουρέ και δεν έχει ακόμα τον Γιάγια που κάνει αποθεραπεία. Η Κολομβία έχασε τον Βαλέντσια που κι αυτός πονάει. Οι Πορτογάλοι προχθές δεν είχαν Ρονάλντο και Πέπε. Οι Ισπανοί πήραν τον Κόστα ελπίζοντας ότι θα είναι καλά, οι Γάλλοι τρέμουν για τον Ριμπερί και οι Ιταλοί έχασαν τον Μοντολίβο. Ολα αυτά πριν καν αρχίσει το Μουντιάλ με την προβλεπόμενη καταπόνηση, τα συνεχή του παιχνίδια και τα συνεχή του ταξίδια. Θεωρείστε δεδομένο ότι θα συζητήσουμε τον επόμενο μήνα πιο πολύ για απώλειες παρά για αποκαλύψεις.

Η ΟΜAΔΑ του Σάντος θα δώσει άλλα δύο φιλικά στις ΗΠΑ αυτή τη φορά. Ο Πορτογάλος πρέπει να δοκιμάσει το σύνολο των ποδοσφαιριστών που πήρε μαζί του, να τους τεστάρει, να έχει εικόνα σε τι κατάσταση βρίσκονται. Μακάρι να αποδειχτούν όλοι σιδερένιοι και να βγάλουν τη διοργάνωση χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, όμως αν δυο πόνεσαν κι έγιναν αλλαγή στο πρώτο φιλικό φανταστείτε τι έχει να γίνει στη συνέχεια. Η ομάδα τούς έχει ανάγκη όλους και αυτή η διαπίστωση δεν είναι το συνηθισμένο κλισέ -είναι το συμπέρασμα του πρώτου φιλικού.

ΚΑΝΕIΣ δεν πρέπει να νιώθει αναντικατάστατος. Οχι λόγω ποιότητας ή φόρμας, αλλά εξαιτίας της εποχής. Που επιβάλλει να σκέφτεσαι πως χρήσιμος θα είναι κυρίως όποιος αντέξει.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags