Facebook Pixel Η άδεια για τον βήχα, οι αγορασμένες ψυχές και οι «πατερούληδες»
| 2014-06-04 11:40:00

Η άδεια για τον βήχα, οι αγορασμένες ψυχές και οι «πατερούληδες»

Η άδεια για τον βήχα, οι αγορασμένες ψυχές και οι «πατερούληδες»

Ο Βασίλης Σκουντής επιστρέφει με ένα δυνατό άρθρο...

Το 'παν και το 'καναν, λοιπόν, οι Αγγελόπουλοι, οι οποίοι αποθεούμενοι από τους παρατυχόντες οπαδούς του Ολυμπιακού προανήγγειλαν προχθές το βράδυ στη μικτή ζώνη του ΣΕΦ αυτό που ούτως ή άλλως είχαν μαρτυρήσει εδώ και καιρό...

Το εννοώ αυτό, διότι, όπως είπε κιόλας ο Γιώργος Αγγελόπουλος, «το θέμα της εθνικής ομάδας δεν έχει σχέση με τα σημερινά», αλλά -υποθέτω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό- ότι είναι σχετικό με τον πόλεμο τον οποίον έχει κηρύξει ο Ολυμπιακός κατά της ΕΟΚ και εκδηλώθηκε πρώτα με την υπόθεση της wild card για τη συμμετοχή της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και εν συνεχεία με το θέμα της ασφάλισης των διεθνών παικτών.

Το παιχνίδι έχει χοντρύνει εδώ και καιρό, αλλά προχθές διογκώθηκε και έφτασε σε ακραίες καταστάσεις, καθώς οι Αγγελόπουλοι έβαλαν ευθέως κατά του Γιώργου Βασιλακόπουλου, τον οποίον χαρακτήρισαν «άρρωστο Παναθηναϊκό, που νομίζει ότι του ανήκουν η εθνική ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ».

Ο κάθε πρόεδρος, ο κάθε ιδιοκτήτης και ο κάθε μεγαλομέτοχος αγοράζουν τα συμβόλαια και όχι τις ψυχές των ανθρώπων, οι οποίοι, αν και λογίζονται ως υπάλληλοι μιας ανώνυμης εταιρείας, θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν για τις δραστηριότητες που δεν καθορίζονται από την οποιαδήποτε υπογεγραμμένη σύμβαση. Εκτός κι αν στα συμβόλαιά τους ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης, ο Σλούκας, ο Παπαπέτρου, ο Αγραβάνης, ο Χριστοδούλου και ο κάθε άλλος δυνητικός διεθνής του Ολυμπιακού (και οποιασδήποτε άλλης ΚΑΕ) έχουν αποδεχθεί πως είναι δέσμιοι των αφεντικών τους και χρειάζονται την άδειά τους ακόμη και για να χασμουρηθούν ή να βήξουν!

Συν τοις άλλοις, έχω την εντύπωση ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλου φάσκουν και αντιφάσκουν: από τη μια πλευρά στηλιτεύουν τον Βασιλακόπουλο, διότι νομίζει πως έχει στην ιδιοκτησία του την εθνική ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ, και από την άλλη (αρχής γενομένης από χθες με τον Παπαπέτρου, τον Αγραβάνη και τον Χριστοδούλου) απαγορεύουν στους διεθνείς παίκτες να υπηρετήσουν την πατρίδα τους.

Ασφαλώς κανένα ελληνικό μπάσκετ δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο κανενός Βασιλακόπουλου, ακόμη κι αν αυτός θεωρείται ο ισχυρός άνδρας ή ο πατερούλης του! Την ίδια στιγμή, όμως, οι Αγγελόπουλοι με την απόφασή τους να κηρύξουν μποϊκοτάζ κατά των εθνικών ομάδων υιοθετούν ως πατερναλιστική πρακτική αυτό ακριβώς που αναθεματίζουν!

YΓ.: Για να υπάρχει σύνδεση, αλλά όχι και σύγχυση με τα προηγούμενα όταν (το 1999 μετά το εφεξής καλούμενο «ματς του Δημητρόπουλου», με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια) ο Νικολαΐδης, ο Κασάπης και ο Ατματσίδης αποχώρησαν από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, είχαν ενεργήσει αυτοβούλως και όχι κατόπιν εντολής του Πέτρου Στάθη και της ENIC...

ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ Ο ΛΑΜΟΝΙΚΑ, Ο ΑΡΤΕΑΓΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΒΤΣΙΤΣ;

Ασφαλώς ο ελληνικός λαός έχει πολύ πιο σοβαρά (βιοτικά και όχι οπαδικά) προβλήµατα από το πώς σφυρίζει ο κάθε Καρακατσούνης, ο κάθε Παναγιώτου, ο κάθε Σχοινάς και πάει λέγοντας, αλλά ας όψονται οι κανονισµοί που καθιστούν υποχρεωτική την παρουσία τους και η κακή συνήθειά µας να τους αναγορεύουµε σε πρωταγωνιστές και να σφαζόµαστε στην ποδιά τους!

Επειδή λοιπόν (των «αιωνίων αντιπάλων») ο ένας τους µυρίζει, ο άλλος τους βρωµάει κι ο τρίτος τους γα...ει (sic) , ας προκριθεί η παλιά και δοκιµασµένη στο ποδοσφαιρικό πρωτάθληµα λύση: να µετακληθούν ξένοι διαιτητές, τους οποίους προφανώς ο Παναθηναϊκός και ο Ολυµπιακός θα σεβαστούν περισσότερο από τους αυτόχθονες...

Αµ' έπος, αµ' έργον, λοιπόν: ο Λαµόνικα, ο Αρτεάγα και ο Γιόβτσιτς καραδοκούν!

ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ, ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Λένε πως «όταν παλεύουν τα βουβάλια, υποφέρουν τα βατράχια» κι αυτή είναι µια σκληρή, πλην αναπόφευκτη αλήθεια, την οποία βιώνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι οµάδες που διεκδικούν την (δυστυχώς, άνευ ουσιαστικού αντικρίσµατος) τρίτη θέση στο πρωτάθληµα.

Παλεύουν, λοιπόν, τα πράσινα και τα κόκκινα βουβάλια και την ίδια στιγµή τα παντός χρώµατος βατράχια προσπαθούν αφενός να µην ποδοπατηθούν και αφετέρου ν' ακουστεί το «κουάξ κουάξ» τους! Εφέτος µάλιστα ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος έπεσαν σε διπλή κέντα, διότι σαν να µην έφτανε ότι είναι καταδικασµένοι να βρίσκονται στη σκιά των «αιωνίων», αναγκάστηκαν κιόλας να αγωνίζονται την ίδια ηµέρα µε δαύτους...

Η αυλαία της σειράς των µικρών τελικών έπεσε προχθές στην Πυλαία µε τον ΠΑΟΚ να επικρατεί µε 3-1 του Πανιωνίου και να κατακτά τον τίτλο στο... ειδικό πρωτάθληµα κάτω από τη δεύτερη θέση! Μια επιτυχία που σηµειώθηκε κόντρα στο πλεονέκτηµα έδρας, στην ποιότητα και στις δυο νίκες του Πανιωνίου στην κανονική περίοδο και αποτελεί την ανταµοιβή της µεγάλης προσπάθειας όλων όσοι εµπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση: της διοίκησης που (όπως θα `λεγε και ο Σάντος) πλασάρει τις σαρδέλες για γαρίδες, των παικτών µε προεξάρχοντα τον αειθαλή Κώστα Χαραλαµπίδη και του µπαρουτοκαπνισµένου αλλά παραγνωρισµένου σε σχέση µε την πραγµατική αξία του Σούλη Μαρκόπουλου.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags