Facebook Pixel Παραμύθι με λυπημένο τέλος
| 2014-06-04 21:03:00

Παραμύθι με λυπημένο τέλος

Παραμύθι με λυπημένο τέλος

Ας υποθέσουμε πως βρισκόμαστε σε μία χώρα μακρινή, που η μικροπολιτική (ή αυτό που ονομάζουν πολιτική στα παράθυρα της τηλεδημοκρατίας), σχετίζεται με ανθρώπους που η δημοτικότητά τους είναι υψηλή για άσχετους λόγους.

Να συνεχίσουμε με μία-δύο υποθέσεις ακόμα; Ας πούμε πως ένας τέτοιος άνθρωπος αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση στη γενέτειρά του, για την οποία σε παλιότερο χρόνο είχε δηλώσει πως ντρέπεται που γεννήθηκε εκεί. Ακόμα, ας υποθέσουμε ότι ο ίδιος άνθρωπος είχε αντλήσει δημοτικότητα από την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, αν και το όνομά του έγινε πρωτοσέλιδο επί σειρά μηνών για λόγους που δεν κολακεύουν ούτε το άθλημα ούτε τον ίδιο

Να μείνουμε στο ίδιο παραμύθι και να πούμε ότι στο ψηφοδέλτιό του ο συγκεκριμένος άνθρωπος, παρότι δήλωνε ανεξάρτητος και τιμωρός του σάπιου κατεστημένου, συμπεριέλαβε υποψήφιους που σχετίζονται άμεσα με το σάπιο που θα πολεμούσε. Την ίδια ώρα που το alter ego του στην κάθαρση της κοινωνίας, που ήρθε για να ξεβρωμίσει τον τόπο σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν κατέβασε αυτόνομο υποψήφιο στις ίδιες εκλογές. Δίνοντας τροφή σε σενάρια συνεργασίας κάτω από το τραπέζι.

Ας πούμε, τέλος, ότι ο ίδιος άνθρωπος εκλέχθηκε στο αξίωμα που ήθελε. Και δεν έχασε χρόνο, από την πρώτη στιγμή, να δείξει όχι ποιος είναι αλλά τι είναι. Κι επειδή αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στα παραμύθια, ας προσθέσουμε ένα ακόμα στοιχείο που μοιάζει τόσο κοντά στην επιστημονική φαντασία, όσο και τα προηγούμενα: Μέσα στους επόμενους μήνες ο τοπικός άρχοντας είναι πιθανό να παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, για την αρνητική εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο. Μία αρνητική εμπλοκή που καθόλου δεν εμπόδισε τη δημοτικότητά του να εκτοξευθεί. Αν παραπεμφθεί σε δίκη, όμως, θα εκπέσει του αξιώματός του. Θα πείτε: Καλά, αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια…

Για αυτό να κλείσουμε με μία κανονικότητα, που συντηρεί τις ετερόνομες κοινωνίες που δημιούργησε η νεωτερικότητα: Η εξουσία (όποιος κι αν την εκπροσωπεί) έχει τον τρόπο, ξέρει τα κόλπα για να αναπαράγεται. Έχοντας συστηματοποιήσει τη σχέση της με τη διαφθορά, κλείνει το μάτι στην ιδεολογική οπισθοχώρηση, ποντάρει στη γενικευμένη ανοησία που μας περιβάλλει και βγαίνει κερδισμένη. Αλλά η ιστορία διδάσκει ότι η Δικαιοσύνη, σε όποια μορφή της, όσο κι αν αργήσει κάποια στιγμή αποδίδεται. Και το φωτάκι που ανάβει αυτή η πραγματικότητα, σπάει το βαθύ σκοτάδι που βυθιζόμαστε.

ΠΗΓΗ: othersidefootball.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags