Facebook Pixel Αλβέρτης: "Ο Παναθηναϊκός είναι η ζωή μου" (AUDIO)
| 2014-06-05 12:52:00

Αλβέρτης: "Ο Παναθηναϊκός είναι η ζωή μου" (AUDIO)

Αλβέρτης: "Ο Παναθηναϊκός είναι η ζωή μου" (AUDIO)

Για το πρώτο του πρωτάθλημα ως προπονητής του Παναθηναϊκού, τις σχέσεις του με τους παίκτες και το μέλλον του στην ομάδα, μίλησε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. "Όταν είσαι πεσμένος, πρέπει να σηκωθείς", είπε για την ήττα από τον Ολυμπιακό με 25 πόντους στο ΣΕΦ.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει κατακτήσει 25 τίτλους ως παίκτης του Παναθηναϊκού, οκτώ τίτλους ως μάνατζερ και έναν τίτλο ως προπονητής, δήλωσε σήμερα στον "Sentra 103,3":

Για το αν έχει άλλη γεύση η κατάκτηση ενός τίτλου ως προπονητής: "Άλλη γεύση; Αλλα συναισθήματα, η χαρά είναι η ίδια αυτό που αλλάζει είναι η διαδικασία μέχρι να φτάσεις στην χαρά. Είναι ένα άλλο πόστο, άλλες ευθύνες, άλλες ανησυχίες. Τέλος καλό όλα καλά".

Αν είναι δύσκολο να συμμετέχεις σε μια ομάδα ως προπονητής, από ότι παίκτης: "Φυσικά και είναι πιο δύσκολο. Και μια απουσία κάποιων χρόνων μέσα από τα αποδυτήρια ενεργά, ανακαλύπτεις κάποια άλλα πράγματα που πρέπει να λύσεις. Δεν είναι εύκολο. Βγήκε όμως η φύση. Λειτούργησαν όπως αισθανόμουν και τελικά μας βγήκε".

Για το ποια είναι η φύση του: "Μιλάω ως προπονητής, ως μέλος του Παναθηναϊκού και ως Παναθηναϊκός. Να προσπαθώ να βοηθήσω όπως έχω μάθει τόσα χρόνια. Και πράγματα που έχω δει και έχουν λειτουργήσει τόσα χρόνια".

Για το αν μέτρησε ότι είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, όταν ο Παναθηναϊκός έχασε με 25 πόντους και στο ΣΕΦ και όταν δέχθηκε το break στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό: "Ε, δεν έπαιξε ρόλο; Όσον αφορά αυτούς που είναι κάθε μέρα στο γήπεδο και κάνουν προπόνηση και ξέρουν ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας δυνατότητες. Όπως είπα και στη συνέντευξη Τύπου όταν είσαι πεσμένος πρέπει να σηκωθείς. Λειτούργησαν πολλά πράγματα η ιστορία της ομάδας η προσωπικότητα των παικτών, η βοήθεια και η πίστη όλων όσων είναι γύρω από την ομάδα και φυσικά ο κόσμος που ήρθε σε κάποιες δύσκολες στιγμές και μας βοήθησε".

Για το αν ένιωθε όταν αναλάμβανε τον Παναθηναϊκό ότι αναλάμβανε αποστολή "αυτοκτονίας": "Το να είσαι μέλος μια ομάδας και να είσαι εκ του ασφαλούς, αυτό είναι εύκολο. Χωρίς να ρισκάρεις, να πάρεις οποιαδήποτε ευθύνη που ενδεχομένως να σε στιγματίσει. Όταν εννοείς αυτά που λες και πρέπει να πάρεις ρίσκο, πρέπει να το κάνεις. Δηλαδή εγώ δεν σκέφτηκα το κόστος της προσωπικής μου διαδρομής. Θεωρώ τον εαυτό μου μέλος της ομάδας και προσπαθώ από οποιοδήποτε πόστο να βοηθήσω. Είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά και ήξερα ότι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Είχα εμπιστοσύνη, σε όλους, τον εαυτό μου και στους συνεργάτες μου".

Για το αν θέλει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού: "Είναι πραγματικά πολύ νωρίς, δεν μπορώ να απαντήσω. αποφεύγω κάτι. Απλά δεν υπάρχει κάτι να σου πω. Όπως είπα και από την πρώτη μέρα, εγώ καριερίστας προπονητής δεν είμαι. Ούτε είχε περάσει από το μυαλό μου. Μπήκε στη διαδικασία από την μέρα που ανέλαβα, τώρα θα δούμε. Δεν έχω καμία ματαιοδοξία για οτιδήποτε Εγώ απλά χαίρομαι και μόνο που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Γιατί είναι η ζωή μου. Δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα, δεν είναι της στιγμής, όταν έχουμε κάτι θα τα πούμε πάλι".

Για το τι έμαθε ως προπονητής που δεν ήξερε ως παίκτης: "Τίποτα, απλά συνειδητοποίησα τι περνάνε οι προπονητές, τι πέρναγαν τόσα χρόνια και πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα μέσα στο άλλο το δωμάτιο στο οποίο κλείνονται με τις ώρες (σ.σ. γέλια). Δικαιολογείς πολλά πράγματα, καταλαβαίνεις, αναθεωρείς ίσως. Είναι ίσως δύο διαφορετικοί κόσμοι του να παίζεις με το να είσαι προπονητής. Πραγματικά δεν ξέρω αν έχω φύγει ακόμη από τον πρώτο κόσμο, του παίκτη".

Για την "μετάλλαξη" προς το καλύτερο του Παναθηναϊκού στο 4ο και το 5ο ματς: "Ξέρουμε πολύ καλά ότι ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια τεχνική θεωρία και τακτική είναι το ποσοστό πολύ μικρότερο από το θέλω, την ψυχολογία και το πάμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Οπότε να απελευθερωθείς ψυχολογικά, νιώσεις δυνατός και ότι έχεις δουλέψει θα σου βγει. Μιλάω για πράγματα τακτικής τα οποία κάναμε χθες και είχαμε και το θέλω".

Για το τι προσπάθησε να περάσει στην ομάδα: "Προσπαθείς να κάνεις πράγματα που θα μπορούν να τα εφαρμόσουν και οι παίκτες. Υπήρχαν στιγμές που κάναμε κάποια πράγματα που πραγματικά μας βγήκαν και που ήθελα να κάνω. Από εκεί και πέρα μέσα σε τρεις μήνες δεν γίνεσαι μάγος. Ανοίγεις τα κιτάπια σου από παλιά, από εικόνες, από προπονητής. Δεκατρία χρόνια με τον Ομπράντοβιτς, αλλοίμονο, την περσινή χρονιά με τον Αργύρη και την μισή την φετινή και προσπαθείς κατά την άποψή σου να βοηθήσεις όσο περισσότερος μπορείς".

Για το αν έχει μερίδιο στην επιτυχία και ο Αργύρης: "Βεβαίως και έχει. Το είπα και χθες. Και το είπα κι εγώ και ο Δημήτρης. Είναι μια ομάδα την οποία την έχει φτιάξει και της έχει δώσει μια φιλοσοφία".

Για το ότι ο ίδιος και ο Διαμαντίδης χαρακτηρίζουν τον Παναθηναϊκό οικογένεια: "Έχουμε πει εδώ και χρόνια ότι ο Παναθηναϊκός είναι οικογένεια, είναι κλίμα. Μπορεί και αφομοιώνει παίκτες εύκολα στο δικό της πιστεύω. Και αυτό κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Χωρίς να σημαίνει ότι είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να τσουλήσει μια ομάδα. Χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια και αυτό είναι πολύ βασικό".

Για την αγκαλιά με τον Διαμαντίδη: "Μιλάει η σχέση μας. Και να χάναμε πάλι την ίδια αντίδραση θα είχαμε. Γιατί πραγματικά είμαστε οικογένεια εδώ και πολλά χρόνια".

Για την κραυγή που έβγαλε την ώρα του αγώνα και αν ήταν λύτρωση: "Να μας φύγει και λίγο όλη η πίεση που είχαμε. Μπορεί να μου βγήκε έτσι. Συσσωρεύονται κάποια πράγματα ψυχολογικής φύσεως".

Για το τι του είπε ο Μανωλόπουλος με το δάχτυλο σηκωμένο: "(σ.σ. γέλια) Μου λεέι τα δικά του, αυτά που πρέπει να πούμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού".

Για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού: "Πρέπει να γίνει σχεδιασμός όμορφα και ωραία. Να κάτσουμε κάτω, να πούμε τι ακριβώς θέλουμε και να δούμε τους στόχους της ομάδας και να σχεδιάσουμε τον Παναθηναϊκό. Απλά πράγματα τα οποία θέλουν, απλά μελέτη".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags