Facebook Pixel Β. Σαμπράκος: Οι αχρείοι και ο αδιάβαστος
| 2014-09-09 16:08:00

Β. Σαμπράκος: Οι αχρείοι και ο αδιάβαστος

Β. Σαμπράκος: Οι αχρείοι και ο αδιάβαστος

Το κακό είναι ότι απουσιάζουν δίπλα από τον Ρανιέρι συνεργάτες που γνωρίζουν τη φύση και τη ράτσα της ελληνικής ομάδας.

Tο πρώτο λάθος το έκαναν αυτοί οι αχρείοι που είχαν σηκώσει ρατσιστικά πανό, αυτοί που ανάγκασαν την Εθνική σε μια τόσο ευαίσθητη στιγμή, δηλαδή στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας με πολλές αλλαγές και καινούργιο προπονητή, να παίξει μπροστά σε άδειες εξέδρες.

 

ΧΩΡIΣ συζήτηση, αυτοί φέρουν την κύρια ευθύνη για το κάζο. Το δεύτερο μεγάλο λάθος, το έκανε ο Ρανιέρι που δεν ξέφυγε από τον νόμο της φύσης του ποδοσφαίρου και την πάτησε σαν πρωτάρης.

 

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ φορά, την είχαν πατήσει και άλλοι. Μόνο που εδώ, το μεγάλο σφάλμα, το έκαναν αυτοί που τον έβαλαν και τον άφησαν να την πατήσει σαν πρωτάρης, δουλεύοντας σαν ξένος μεταξύ ξένων, χωρίς να ξέρει ότι η ελληνική Εθνική ομάδα, έχει πάντοτε την ανάγκη να ξεκινά από το μηδέν και να κρατά το μηδέν για να ψάχνει το 1-0.

 

Ο ΙΤΑΛΟΣ, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν ανοικτά, με συνέπεια η Εθνική να ξεκινήσει το παιχνίδι απλωμένη πολύ ψηλά, χωρίς να δίνει καμία σημασία στον τρόπο που αμύνεται, κοιτάζοντας μόνο πώς να επιτεθεί.

 

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ που είδαμε, ήταν φυσιολογικά. Οι αλλαγές ήταν πολλές, η συνοχή έλειπε, οι παίκτες που είχαν το ρόλο να καθοδηγούν την Εθνική στα προηγούμενα χρόνια, απουσίαζαν. Οσα είδαμε μετά το 0-1, αυτή την αμηχανία, την έλλειψη καθαρού μυαλού, το άναρχο «ό,τι να 'ναι παιχνίδι», ήρθαν ως φυσική συνέπεια.

 

ΕΙΝΑΙ πολύ τυχερός ο Ρανιέρι που παίζει αυτή την προκριματική φάση με το νέο φορμάτ, διότι διαφορετικά, αν ήταν μόνο η πρώτη θέση που έδινε απευθείας πρόκριση, θα τον είχαν ήδη ζώσει τα φίδια. Ο Ιταλός έχει χρόνο για να μάθει, αλλά το κακό είναι ότι επειδή απουσιάζουν από δίπλα του συνεργάτες που γνωρίζουν τη φύση και τη ράτσα της ελληνικής ομάδας, υπάρχει ο κίνδυνος να πιαστεί ξανά αδιάβαστος.

Πηγή: sportday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags