Facebook Pixel Φεστιβάλ για κοκκινομάλληδες
| 2014-09-09 23:02:00

Φεστιβάλ για κοκκινομάλληδες

Φεστιβάλ για κοκκινομάλληδες

Κάθε χρόνο στην πόλη Μπρέντα της Ολλανδίας ένα παράδοξο φεστιβάλ λαμβάνει χώρα και η πόλη γεμίζει ξαφνικά με κοκκινομάλληδες.

Γυναίκες και άντρες με κόκκινο φυσικό χρώμα στα μαλλιά τους γιορτάζουν αυτό το παράξενο της φύσης στο σώμα τους και το ευχαριστιούνται με το παραπάνω. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2005 όταν ο Ολλανδός ζωγράφος Μπαρτ Ρούγενχορστ θέλησε να ζωγραφίσει 15 κοκκινομάλλες και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις φυσικές και όχι βαμμένες.

Παραδόξως έλαβε αμέσως 150 θετικές απαντήσεις με αποτέλεσμα να γίνει μια μίνι συγκέντρωση κοκκινομάλληδων, που ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και ξανά κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές φεστιβάλ. Φέτος λοιπόν μαζεύτηκαν πάνω από 5.000 κοκκινομάλληδες, άνδρες και γυναίκες. Τα κόκκινα μαλλιά είναι όντως το σπανιότερο φυσικό χρώμα μεταξύ των ανθρώπων και πάντα προκαλούσε ενδιαφέρον ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που άνθρωποι με κόκκινα μαλλιά εκδιώχθηκαν από την ομάδα ή θεωρήθηκαν ότι είχαν σχέση με απόκοσμες καταστάσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags