Facebook Pixel K. Καίσαρης: Λανθασμένοι υπαινιγμοί που παραπέμπουν σε συνθήκες καφενείου
| 2014-09-10 15:24:00

K. Καίσαρης: Λανθασμένοι υπαινιγμοί που παραπέμπουν σε συνθήκες καφενείου

K. Καίσαρης: Λανθασμένοι υπαινιγμοί που παραπέμπουν σε συνθήκες καφενείου

ΝΑ το πούμε με τη μία: Προπονητής που έχει δουλέψει στη Μονακό και στην Τσέλσι παίρνει χαρτάκι; Ακούει έναν νταραβεριτζή για το ποιους θα φωνάξει στην Εθνική και ποιους θα βάλει να παίξουνε;

Κάνει ο ίδιος νταραβέρια μ' έναν μάνατζερ; Πολλά έχουνε δει τα μάτια μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό μου φαίνεται σόνικο. Οτι ο Ρανιέρι, δηλαδή, είναι ένας τύπος που του φτιάχνουνε την ενδεκάδα. Οτι ακούει τον έναν και τον άλλον, τα κάνει αχταρμά, τα μπερδεύει, μπερδεύεται κι ο ίδιος, με αποτέλεσμα αυτό το συνοθύλευμα στο ματς με τη Ρουμανία.

Να τα κάνουμε πενηνταράκια: Πράγματι η επιλογή Μάνταλου είναι έξω από κάθε λογική. Ενας παίκτης που δεν είναι στις καταρχήν επιλογές του. Δεν έχει καν κληθεί στην προεπιλογή. Τον φωνάζει όταν προκύπτει το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Μανιάτη. Χωρίς να παίζουν στην ίδια ακριβώς θέση. Και ξαφνικά του δίνει θέση βασικού. Η απάντηση στον προβληματισμό είναι ότι τον είδε στην προπόνηση και του άρεσε. Τα κουτσομπολιά λένε ότι ο Μελισσανίδης (φωτό) τους έβαλε (τρόπος του λέγειν), το μαχαίρι στον λαιμό και στη συνέχεια δόθηκε το χαρτάκι για να παίξει ο Μάνταλος. Προσωπικά δεν μου κολλάει. Αν ήτανε δηλαδή να πιάσουνε τόπο οι μαγκιές του Μελισσανίδη που πράγματι πίεσε, ο Μάνταλος θα είχε κληθεί ευθύς εξαρχής.

Αν δηλαδή δεν είχε χτυπήσει ο Μανιάτης στο Αγρίνιο, ο Μελισσανίδης θα ήτανε τζάμπα μάγκας; Η ζημιά όμως είτε έτσι είτε αλλιώς έχει γίνει. Κι είναι χοντρή. Και μόνο που γίνονται τέτοιες συζητήσεις, η ομάδα, η εθνική ομάδα, γίνεται καφενείο. Γι' αυτό ακριβώς βάλανε στον ΠΑΟΚ τις φωνές για τον Κλάους φόρα παρτίδα: Οτι «έμεινε ο δικός μας στον πάγκο, για να βγάλει 90 λεπτά ο Μήτρογλου και να παίξει έξω αριστερά ο Διαμαντάκος». Αγωνιστικά και ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη δεύτερη περίπτωση έχουν 100% δίκιο. Αλλο αυτό όμως κι άλλο ότι αυτό έγινε επειδή κουμάντο στην ΕΠΟ και κατά συνέπεια στην εθνική ομάδα κάνει ο Ολυμπιακός. Να το πάμε αλλιώς. Την ίδια περίπου συμπεριφορά απέναντι στον Αθανασιάδη είχε δείξει ο Σάντος. Τον άφησε έξω από την αποστολή του Μουντιάλ για να πάρει τον ανέτοιμο Μήτρογλου και τον Γκέκα που θύμιζε παλαίμαχο. Επιλογές που αποδείχθηκαν 100% λανθασμένες. Η Εθνική δεν πήρε ούτε ένα γκολ από Μήτρογλου-Γκέκα και ο Σάντος αναγνωρίζοντας ότι την πάτησε, στο τελευταίο ματς με την Κόστα Ρίκα τους είχε και τους δύο εκτός ενδεκάδας. Τότε ο ΠΑΟΚ δεν φώναζε.

Οπως και κανένας άλλος δεν είχε κάνει κριτική στον Σάντος γι' αυτές τις επιλογές του. Επειδή ο Πορτογάλος δεν ήταν τόσο εύκολος στόχος σαν τον Ρανιέρι. Που δεν έκανε όμως μόνο αυτά. Εκανε κι άλλα. Αν έχεις δει δηλαδή την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ, δεν αφήνεις τον Λάζαρο εκτός ενδεκάδας. Βάζεις έστω για μισή ώρα τον Κονέ. Και δεν έκανε μόνο αυτά ο Ρανιέρι. Το να βάλει τον Χολέμπας χωρίς παιχνίδια, το καταλαβαίνεις. Η άμυνα πρέπει να έχει συνοχή. Η επιλογή του Σαμαρά ήταν 100% ακατανόητη. Ηδη, μάλιστα, έχουν αρχίσει τα κουτσομπολιά για το επόμενο παιχνίδι. Οτι αφού το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν αλλάζει με τίποτα, ο Ιταλός θα ψάξει να βρει θέση του Σιόβα στα χαφ. Συμπέρασμα: Σίγουρα η ομάδα πέρα από την ήττα από τη Ρουμανία έχει πάθει ένα δεύτερο γερό στραπάτσο. Με όλη αυτή τη συζήτηση και τους υπαινιγμούς να παραπέμπουν σε συνθήκες καφενείου. Προσωπικά δεν βιάζομαι να στήσω στον τοίχο τον Ρανιέρι. Σέβομαι την πείρα του και τη διαδρομή του. Αν έχω πέσει έξω και όντως κουβαλάει το γράμμα, αυτό θα φανεί. Κι εδώ θα 'μαστε να τα ξαναπούμε. Αυτά.

Αρμάτα έχει κάθε χρόνο αλλα Γάμο των οικογενειών Κόκκαλη-Μαρτίνου μία φορά
ΒΙΟΝ ανθόσπαρτο, όπως λένε σ' αυτές τις περιπτώσεις. Για τον Ντίνο Κόκκαλη, γιο του Σωκράτη, με την Αταλάντη της οικογένειας Μαρτίνου. Γνωστά όλα όσα έγιναν στις Σπέτσες. Οι καλεσμένοι, εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Οι φοίνικες που μεταφέρθηκαν, οι τεράστιες εξέδρες, μέχρι κι ότι έγιναν ειδικοί ψεκασμοί. Ενας στα σύννεφα για την αποφυγή βροχής κι ένας για την εξόντωση των κουνουπιών. Μεταξύ των παρευρισκόμενων και ο Γιώργος Νταλάρας σαν εκπρόσωπος του πνευματικού κόσμου. Και της φτωχολογιάς. Ο λαϊκός τραγουδιστής.

Ο φιλάνθρωπος, ο αλτρουιστής, ο φίλος της Κύπρου, αυτός που δεν έχει ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ. Μη νομίζει δηλαδή αυτός ο Αντώνης Ρέμος ότι έχει την αποκλειστικότητα στους πλούσιους και στους μούλτι μίλιονερ. Θέλει πολλά καρβέλια ακόμα για να ανέβει στο επίπεδο του Γιώργου Νταλάρα. Ο οποίος, μάλιστα, έβγαλε τη φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίσει τους πλούσιους και διάσημους. Να δώσουμε τώρα και την είδηση. Το κοσμικό αυτό γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να αναβληθεί η Αρμάτα. Οι εκδηλώσεις για την Αρμάτα ήταν προγραμματισμένες για 1-8 Σεπτεμβρίου. Εξαιτίας του γάμου, μεταφέρθηκαν για 8-14. Ετσι πάει. Αρμάτα έχει κάθε χρόνο. Γάμο των οικογενειών Μαρτίνου-Κόκκαλη, μια φορά. Γι' αυτό και προηγήθηκε.

Στη ΝΕΡΙΤ φαίνεται ότι η επιλογή του σχολιαστή γίνεται με κλήρο
ΑΠΟ τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Το ματς Ελλάδα-Ρουμανία να είναι να μασάς και να φτύνεις και ταυτόχρονα να υφίστασαι και την ταλαιπωρία να ακούς τον Γιάννη Γκούμα. Κι εκεί είναι που αναρωτιέσαι: Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή του σχολιαστή; Τραβάνε κλήρο ανάμεσα στους παλαίμαχους διεθνείς κι ό,τι κάτσει; Αν είναι έτσι, πάσο. Ημασταν άτυχοι, χάσαμε. Ολα είναι μέσα στη ζωή. Μιάμιση ώρα είναι αυτή, θα περάσει. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο, το θέμα του σχολιαστή εκεί στη ΝΕΡΙΤ να τους προβλημάτισε. Να κάνανε σύσκεψη και να τα βάλανε κάτω. Οτι πρέπει να φωνάξουμε κάποιον που καταρχήν να έχει στοιχειώδη ευφράδεια λόγου. Να μπορεί να ολοκληρώσει μια πρόταση. Και ακολούθως, να μπορεί να πει δυο λόγια για το παιχνίδι.

Ο Γκούμας και να μιλήσει δεν μπορούσε και δεν έλεγε τίποτα: «Πρέπει να ανεβάσουμε στροφές. Δεν έγινε και τίποτα με το 0-1. Ακόμα νωρίς είναι. Πρέπει να διασπάσουμε την καλά οργανωμένη άμυνα των Ρουμάνων. Θεωρώ ότι όσο περνάει η ώρα, η Εθνική θα γίνεται καλύτερη. Να μας αισθάνονται σιγά σιγά. Θεωρώ ότι οι Ρουμάνοι είναι διαβασμένοι. Μας περιμένουν και βγαίνουν στην κόντρα. Η έλλειψη φιλάθλων παίζει τον ρόλο της. Ισως η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική αν το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Θεωρώ ότι ήταν ένα χαμένο ημίχρονο. Πρέπει να χτυπήσουμε από τα άκρα. Είναι αρχή της σεζόν. Δεν πρέπει να προδιαγράφουμε ότι θα χάσουμε. Πολλοί παίκτες μας δεν είχαν χρόνο ξεκούρασης». Αυτά ήταν κάποια δείγματα της ποδοσφαιρικής σοφίας του Γιάννη Γκούμα, στα πρώτα 45 λεπτά. Συμπέρασμα: Χίλιες φορές καλύτερα ο φίλος του Ελληνα δημοσιογράφου, γνωστός και σαν Στέλιος Γιαννακόπουλος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι τρέχανε για παπούτσια κυριακάτικα;

Ζόρια. Μέσα στην εβδομάδα εκδίδεται το ένταλμα σύλληψης.

-Observer

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags