Facebook Pixel Πόσο θα πουλούσε τον Μακ ο Mαρινάκης;
| 2014-09-14 14:30:00

Πόσο θα πουλούσε τον Μακ ο Mαρινάκης;

Πόσο θα πουλούσε τον Μακ ο Mαρινάκης;

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Ρόμπερτ Μακ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και αναρωτιέται τι θα συνέβαινε αν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό.

Μέσα στη –δικαιολογημένη έως ένα βαθμό – γκρίνια του καλοκαιριού η μεταγραφή του Ρόμπερτ Μακ απαξιώθηκε από τους ίδιους τους ΠΑΟΚτσήδες (ένα κομμάτι τους εν πάση περιπτώσει) με σχόλια του στιλ: «Καλά, για να αντικαταστήσουμε τον Στοχ, πήραμε τον αναπληρωματικό του στην Εθνική;». Υπήρχε βάση για αυτό. Τα στατιστικά του Σλοβάκου εξτρέμ δεν ήταν ακριβώς γεμάτα. Και να που μετά από σχεδόν ένα μήνα στη σεζόν, ο Μακ όχι απλώς βγάζει μάτια αλλά ήταν βασικός (και πέτυχε και γκολάρα) με τη Σλοβακία κόντρα στην Ουκρανία, αφήνοντας τον Στοχ στον πάγκο!

Θα ετοιμαζόταν να τον πουλήσει...
Ο τύπος απέναντι στη Νίκη Βόλου έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο. Και αύξησε κατά μία το σερί το πολύ καλών εμφανίσεων του. Επιπλέον, βρίσκεται σε σούπερ ποδοσφαιρική ηλικία, γουστάρει τρελά που ήρθε στον ΠΑΟΚ, δεν κόστισε τίποτα και τέλος πάντων αν έπαιζε στον Ολυμπιακό, ο Μαρινάκης θα ετοιμαζόταν ήδη να τον πουλήσει καμιά δεκαριά εκατομμύρια! Μόνη επιφύλαξη ότι και ο Στοχ ξεκίνησε εντυπωσιακά και στη συνέχεια ξεφούσκωσε εξίσου εντυπωσιακά. Οπότε ας περιμένουμε να δούμε μήπως πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερο σλοβάκικο χούι.

Μαζί και ο Φακούντο
Αλλά βέβαια δεν είναι μόνο ο Μακ. Ο Φακούντο Περέιρα επίσης αποδεικνύεται μέχρι στιγμής μια εξαιρετική value for money επιλογή ενώ ο Ρατς είναι απλώς ...ο Ρατς. Που πάει να πει ότι κάποιοι έκαναν καλά τη δουλειά τους. Βρήκαν και έφεραν λαβράκια, από τα οποία ο ΠΑΟΚ, αν τα χειριστεί σωστά, μπορεί να έχει και αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη. Όπως π.χ. με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι; Τον ένα τον βρίζει καθημερινά ολόκληρη η ΠΑΟΚτσήδικη κοινωνία, του χρεώνει σχεδόν τα πάντα και όποιος τολμήσει να τον επαινέσει για κάτι, αυτομάτως καταχωρείται στο «παρεάκι», την «κλίκα», τα «λαμόγια» που λυμαίνονται τον ΠΑΟΚ.

Παρεμπιπτόντως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που σαν τεχνικός διευθυντής πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και τη δημιουργία της ομάδας των Γκαρσία, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια κ.λ.π. που γούσταραν και μνημονεύουν διαρκώς οι οπαδοί του «Δικεφάλου». Προφανώς ο Ζήσης Βρύζας έχει κάνει και αρκετά λάθη. Αλλά αποτελεί την αιτία για όλα τα δείνα στην ΠΑΕ; Και κυρίως, έχει ζημιώσει τον ΠΑΟΚ περισσότερο από όσο έχει προσφέρει; Ο καθένας ας κρίνει μόνος του.

Υ.Γ. Καλά κάνει τη δουλειά του ασφαλώς και ο Άγγελος Αναστασιάδης. Παρότι η χρόνια μόλις ξεκίνησε και οι ως τώρα αντίπαλοι του ΠΑΟΚ δεν ήταν οι πιο δύσκολοι που θα βρει φέτος μπροστά του, η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του είναι σαφώς πιο σοβαρή από την αντίστοιχη περυσινή. Του πιστώνεται το γεγονός ότι έχει βρει τρόπους να κρύβει τις ελλείψεις του ρόστερ του. Αλλά, όσο κι αν δεν έχει νόημα να επανερχόμαστε διαρκώς σε αυτό, δεν γίνεται να μην αναρωτιέσαι πόσο καλύτερα θα έπαιζε ο ΠΑΟΚ αν είχε και ένα δεύτερο Μακ στο αριστερό άκρο της επίθεσης και όχι τον φιλότιμο και πάντα συνεπή Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Πηγή: contra.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags