Facebook Pixel Κερδίζει το… μισό στοίχημα στα γκολ
| 2014-09-15 12:24:00

Κερδίζει το… μισό στοίχημα στα γκολ

Κερδίζει το… μισό στοίχημα στα γκολ

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, στην οποία ο ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν έχει βρει τις λύσεις κατά το ήμισυ.

Aν δεν πάει η μπάλα στο πλεκτό ό,τι και να κάνει μία ομάδα πάει χαμένο. Αυτή είναι η βασικότερη αρχή στο ποδόσφαιρο και μία παλιά καραβάνα των γηπέδων, όπως, ο Άγγελος Αναστασιάδης την γνωρίζει πολύ καλά.

Μαζί και ο Ζήσης Βρύζας που είχε καθοριστικό ρόλο στο να έρθουν φέτος στην Τούμπα δύο παίκτες που από τα πρώτα παιχνίδια τους έχουν δείξει ότι δεν ιδρώνουν όταν βλέπουν τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο λόγος για τον Φακούντο Περέιρα και τον Ρόμπερτ Μακ που πλαισιώνουν πολύ καλά τον Στέφανο Αθανασιάδη στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μετρά τέσσερα επί δύο στα δύο προηγούμενα ματς και άλλα τρία γκολ χθες με τη Νίκη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, βέβαια, ότι ούτε η Ζίμπρου, ούτε ο Πλατανιάς και η ομάδα του Βόλου είναι αντίπαλοι που μπορούν να οδηγήσουν σε απόλυτα ασφαλή συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα των επιθετικών του φετινού ΠΑΟΚ. Ωστόσο, τα δείγματα γραφή στο πρώτο διάστημα της σεζόν δεν μπορούν να παραγραφούν.

Ο Αργεντινός από την ώρα που ο Αναστασιάδης «διάβασε» τα χαρακτηριστικά του και τον καθιέρωσε στον άξονα, δείχνει πώς διαθέτει και καλό τάιμινγκ στις κινήσεις του μέσα στην αντίπαλη περιοχή όταν η μπάλα μεταφέρεται εκεί και ποικιλία στον τρόπο με τον οποίο σκοράρει (θα ήταν πραγματικά φανταστικό το γκολ που θα σημείωνε αν ο Ταμπάκης δεν σταματούσε τη μπάλα μετά το… σκάψιμο που της έκανε στις αρχές του δευτέρου μέρους). Και επιπλέον, μπορεί και παίζει με την πλάτη στον αντίπαλο, στοιχείο που έλειπε από τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Όσο για τον Σλοβάκο, αυτός έχει άλλα χαρίσματα. Τρομερή έκρηξη με τη μπάλα στα πόδια, ενώ μπορεί να ντιμπλάρει και με το δεξί και με το αριστερό και αυτό του δίνει τη δυνατότητα να κάνει τρομερές διεισδύσεις. Στην εκτέλεση, με αυτά που έχουμε δει ως τώρα, δεν τον λες και Περέιρα ή Κλάους, αλλά και πάλι δείχνει πώς θα σημειώσει πολλά τέρματα.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Σαλπιγγίδη που στα τελευταία ματς… ξεπερνά το… άχαρο του να κινείται ως αριστερός εξτρέμ συγκλίνοντας προς τον άξονα και είναι βέβαιο πως με την εμπειρία του θα προσθέσει και αυτός… πόντους στο ενεργητικό του «Δικεφάλου».

Το καλό για την παραπάνω τετράδα είναι πως ο Ρατς συνεχίζει την παραγωγή επικίνδυνων σεντρών που είχε σταθερά τα προηγούμενα χρόνια ο Λίνο, ο Σκόνδρας αλλά και ο Κίτσιου (όταν παίζει) από τα δεξιά δημιουργούν ρήγματα και οι Τζιόλης και Μαντούρο αποδεικνύουν αρκετά συχνά ότι μπορούν να βγάλουν την κάθετη πάσα, στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Πίσω όμως τι γίνεται;

Διαβάζοντας κανείς τα παραπάνω μπορεί να σχολιάσει: «Ρε συ Πετρωτέ; Τον φετινό ΠΑΟΚ ή τη Ρεάλ Μαδρίτης μας περιγράφεις;». Διευκρινίζω και πάλι για να μην παρεξηγηθώ: Τα συμπεράσματα δεν είναι απόλυτα ασφαλή, αφού πρέπει να δούμε την αντίδραση του ΠΑΟΚ κόντρα σε αποδεδειγμένα ποιοτικούς αντιπάλους όπως, κυρίως, ο Ολυμπιακός και οι Παναθηναϊκός, Αστέρας, Ατρόμητος.

Ακόμη και το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο είναι πολύ πιο αξιόπιστο τεστ από τα ματς που προηγήθηκαν, πιθανόν και από το πρώτο ματς των ομίλων του Europa League την Πέμπτη (18/9) κόντρα στη Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα.

Σ’ αυτά τα ματς θα δοκιμαστεί και η άμυνα της ομάδας που, παρότι στα τρία τελευταία ματς δεν έχει «γράψει» γκολ παθητικό, προβληματίζει. Όταν ο ΠΑΟΚ δέχεται πίεση, ο αντίπαλος δημιουργεί ευκαιρίες και έρχεται πολύ κοντά στο γκολ. Ο Γλύκος χθες κράτησε σε δύο-τρεις φάσεις το ανέπαφο της εστίας του, όμως, όταν μιλάμε για ευκαιρίες τετ-α-τετ, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα.

Ο Αναστασιάδης δήλωσε πώς με δουλειά μπορεί να αποκτήσει η ομάδα του ποιότητα σε όλους τους τομείς. Θα διαφωνήσω μαζί του, λέγοντας πώς και η δουλειά είναι απαραίτητη, χρειάζονται όμως και παίκτες με χαρακτηριστικά τέτοια που να μπορούν να δυναμώσουν τα μετόπισθεν. Μέχρι το Γενάρη ο ΠΑΟΚ πρέπει να ψάξει τις λύσεις εκ των έσω, καθώς δεν έχει πλέον το δικαίωμα της μεταγραφής, ενώ μετρά και μία σημαντική μονάδα, όπως ο Τζαβέλλας, μείον τουλάχιστον για ένα μήνα.

Η λογική λέει πως-με βάση την εικόνα που μας έδειξε ο Τρικαλινός ποδοσφαιριστής μέχρι σήμερα-η επιστροφή του Σκόνδρα στο κέντρο της άμυνας μπορεί να δώσει πολλές λύσεις.

Μαζί και η προεργασία που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν από τώρα ο Ζήσης Βρύζας και ο Άγγελός Αναστασιάδης για να βρουν ένα Περέιρα ή ένα Μακ… για την άμυνα, στην επόμενη μεταγραφική περίοδο.

Πλέον, υπάρχει μία βάση στην οποία μπορούν να προσθέσουν ποιοτικές μονάδες για να γίνει ακόμη καλύτερη στη συνέχεια.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags