Facebook Pixel Τ. Νικολογιάννης: Η νέα... πιστολιά και οι άθλιοι!
| 2014-09-15 15:28:00

Τ. Νικολογιάννης: Η νέα... πιστολιά και οι άθλιοι!

Τ. Νικολογιάννης: Η νέα... πιστολιά και οι άθλιοι!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τους διαιτητές που συνεχίζουν να «πιστολιάζουν» τον Παναθηναϊκό σε καθοριστικές αποφάσεις και η ομάδα συνεχίζει να μην είναι ομάδα.

 

Οι αγωνιστικές περνάνε και εμείς μένουμε στο ίδιο έργο θεατές. Οι διαιτητές συνεχίζουν να «πιστολιάζουν» τον Παναθηναϊκό σε καθοριστικές αποφάσεις και η ομάδα συνεχίζει να μην είναι ομάδα, που δικαιούται να λέγεται Παναθηναϊκός στο γήπεδο, με αποτέλεσμα την μία να γελάει στο τέλος ο Λεβαδειακός , την άλλη η Καλλονή και αύριο, μεθαύριο δεν ξέρω ποιος αν δεν πάρουν μπροστά στο Κορωπί προπονητής και παίκτες και δεν καταλάβουν ότι οι ίδιοι ανέβασαν τον πήχυ πέρυσι και φέτος υπάρχουν απαιτήσεις!

Για την πιστολιά τι να πω; Ο γνωστός Τριτσώνης(έκλεισε τα μάτια σαν επόπτης πίσω από την εστία στον ……γκολκίπερ Μανιάτη και δεν έδωσε το πέναλτι στον Αστέρα στον τελικό που οι φιλοι του Ολυμπιακού δεν κάθησαν να δουν την απονομή για να ……προλάβουν τα τρένα) έκανε χθες άλλη μία …Τριτσωνιά. Σαν γνήσιος διαιτητής ….καράτε έδειξε παίζετε στο 9 όταν ο Χογκ σαν καρατέκα έβγαλε νοκ-άουτ τον Κλωναρίδη, που είχε την μπάλα στα πόδια και ήταν έτοιμος να πλασάρει στην κενή εστία, αφού οι δύο αμυντικοί που ακολουθούσαν δεν τον προλάβαιναν. Φάουλ και κόκκινη κάρτα στον Χογκ και αν ο Τριτσώνης το έδινε θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι μετά, διότι ο Παναθηναϊκός είχε μπει σε αυτό το παιχνίδι με διάθεση να βάλει ένα γκολ γρήγορα. Άλλη μία καθοριστική απόφαση σε βάρος του Παναθηναϊκού από διαιτητή, αφού στην πρώτη αγωνιστική ο Θάνος δεν είχε δώσει το πέναλτι-μαρς στον Μπέργκ όταν το αποτέλεσμα με τον Λεβαδειακό ήταν 0-0.

Πάει αυτό , πάμε στα δικά μας. Όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός και με την αποδόσή σου έχεις ανεβάσει τον πήχυ την περασμένη περίοδο, πρέπει να το υποστηρίξεις την επόμενη. Το καλοκαίρι όλοι στην ομάδα έλεγαν, να μην πειραχτεί ο βασικός κόρμος , όσο γίνεται για να υπάρχει ομοιογένεια , αλλά στο γήπεδο αυτό δεν βγαίνει. Βλέπουμε την ομάδα, που βλέπαμε την ίδια εποχή πέρυσι, με τα ίδια προβλήματα τότε και τώρα.

Επίσης από την αρχή της σεζόν βλέπουμε τα ίδια συμπτώματα. Η ομάδα να δέχεται γκολ από ανόητα λάθη(χθες το έκανε ο Κουτρουμπής) και στην επίθεση να κάνει ευκαιρίες , αλλά τις περισσότερες φορές κάποιος να τις χάνει. Χθες ήταν ο Πέτριτς.

Οι παίκτες της Καλλονής στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν την δουλειά τους με καθυστερήσεις και διάφορα τέτοια και με την ανοχή του Τριτσώνη. Δεν μου άρεσε καθόλου η αντίδραση των παικτών του Παναθηναϊκού, που έπεσαν στην παγίδα και εκνευρίστηκαν, ειδικά στο τελευταίο τέταρτο, που θα έπρεπε να έχουν καθαρό μυαλό, για να γυρίσουν το παιχνίδι. Αν ήταν η πρώτη τους χρονιά για αυτές τις αντιδράσεις θα τους δικαιολογούσα, αλλά τώρα που ξέρουν τι γίνεται στην Ελλάδα και πως παίζεται το ποδόσφαιρο δεν τους δικαιολογώ.
Επίσης η ομάδα για άλλο ένα παιχνίδι είχε διαστήματα καλής μπάλας και στο υπόλοιπο διάστημα άθλια απόδοση κόντρα σε μία ομάδα κακή. Εκανε ένα καλό ξεκίνημα με κάποιες μικρές ευκαιρίες και ένα 20λεπτο καλό στο δεύτερο ημίχρονο, όπου έχασε σημαντικές ευκαιρίες.

Στο υπόλοιπο διάστημα ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν. Και αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά. Αυτή την εικόνα είχε η ομάδα και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Λεβαδειακό και σε μεγάλο διάστημα στην διάρκεια του αγώνα με τον Πανιώνιο.

Φυσικά ευθύνη για την εικόνα , που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός έχει και ο Αναστασίου. Χθες δεν δικαιολογήθηκε σε καμία περίπτωση η συμμετοχή του Μπούι στο αρχικό σχήμα και η είσοδος του Μπαιράμι και όχι του πιο έτοιμου Ντίνα στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι φανερό ακόμα ότι το κενό του Αμπέντ δεν έχει καλυφθεί και ο Μπούι (με αυτά που βλέπουμε μέχρι τώρα) σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει την θέση του εσωτερικού μέσου. Επίσης έχει στοιχίσει στην ομάδα η απουσία του Μπέργκ και δεν υπάρχει παίκτης για το εύκολο γκολ. Είναι
φανερό αυτό. Ακόμα πέρα από την εικόνα της ομάδας μέχρι τώρα ο Αναστασίου δεν δικαιώνεται και με την δήλωσή του , ότι η ομάδα έχει πλήρες ρόστερ και την μη απόκτηση ενός παίκτη έστω στις καθυστερήσεις για την μεσοεπιθετική γραμμή.
Στο χέρι του Αναστασίου και των παικτών είναι να αλλάξουν την εικόνα στη συνέχεια και πέρα από τις ποιοτικές ελλείψεις, που υπάρχουν να παρουσιάσουν το πρόσωπο που έχουμε να δούμε από το τέλος της περασμένης σεζόν.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags