Facebook Pixel Βραδιά Europa η σημερινή!
| 2014-09-18 16:27:00

Βραδιά Europa η σημερινή!

Βραδιά Europa η σημερινή!

Αναλύσεις και προτάσεις για το σημερινό κουπόνι.

189. ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ - ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

Και μόνο η πρόκριση στους ομίλους, αποτελεί υπέρβαση για την Καραμπάγκ. Κληρώθηκε σε πολύ δύσκολο όμιλο και λογικά δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης. Θα παίξει για την εμπειρία και θα προσπαθήσει να σταθεί αξιοπρεπώς, ενώ στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν, που δεν είχε κάνει καλή αρχή, έδειξε σημάδια ανάκαμψης με την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΖΑΛ με 3-0. Δεν έχει απουσίες. Αν και ακόμα δεν έχει βρεθεί στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, η Σεντ Ετιέν είναι το φαβορί για τη νίκη. Υπερτερεί σε όλους τους τομείς της αντιπάλου της, αλλά το θέμα είναι να το δείξει στο γήπεδο. Έχει μάλιστα και καλή ψυχολογία, καθώς επέστρεψε στις επιτυχίες στο γαλλικό πρωτάθλημα, νικώντας με 1-0 την Καέν, έστω και χωρίς να εντυπωσιάσει. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των αμυντικών Περάν και Κλερκ.

190. ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ - ΕΣΤΟΡΙΛ

Δεν την έφτανε η κακή εμφάνιση και ήττα με 3-1 από την Τσβόλε, ήρθε και ο τραυματισμός του πρώτου σκόρερ της Ντεπάι, να χαλάσει κι άλλο το κλίμα. Η Αϊντχόφεν προηγήθηκε, αλλά η άμυνά της έμπαζε και δέχθηκε γκολ σε καίρια σημεία του αγώνα. Εκτός του Ντεπάι, από την πρεμιέρα της στη φάση των ομίλων θα λείπει και ο μέσος Σάαρς (επιρρεπής άλλωστε στους τραυματισμούς). Επιτέλους νίκη για την Εστορίλ. Μετά 3 αποτυχημένες απόπειρες στο ξεκίνημα κέρδισε με 2-1 τη Νασιονάλ και η ψυχολογία ανεβαίνει στο κατάλληλο σημείο χρονικά. Κάνει πρεμιέρα στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό ήταν το μεγάλο βραβείο της για την εκπληκτική περσινή πορεία της (4η στο πρωτάθλημα).Το ξεκίνημά της είναι μέτριο και υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Στην Ολλανδία πάει ως το μεγάλο outsider, κανείς δεν έχει απαίτηση για το «διπλό». Ο Μπαλμπόα (ε) στο ιατρικό δελτίο.

191. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ - ΖΥΡΙΧΗ

Στο ΓΣΠ δίνει τους ευρωπαϊκούς αγώνες της ο Απόλλωνας (φυσοκή έδρα το Τσίρειο). Σούπερ επιτυχία για τον Απόλλωνα μέσα στη Μόσχα κια 2η σερί παρουσία στους ομίλους. Διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες τη Λοκομοτίβ με 4-1. Μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό το αποτέλεσμα. Πετάει η ομάδα του Χριστοφόρου. Δυσκολίες στο πρωτάθλημα με το 1-0 επί της Αγίας Νάπα, αλλά πέτυχε το δύο στα δύο και συνήλθε μετά τη σφαλιάρα στην πρεμιέρα από την ΑΕΚ (2-5). Ανέτοιμος ακόμα ο Γκριγκόρε, αλλά είναι στην αποστολή. Μέσα ο Στυλιανού και οι νεοφερμένοι Φαμπρίς, Στογιάνοβιτς. Έξω οι Γκιέ, Κυριάκου. Μπορούσε και πιο άνετα η Ζυρίχη με τη Σπαρτάκ, αλλά έκανε τα εύκολα-δύσκολα. Εν τέλει οι Ελβετοί είναι στους ομίλους, όπως και τη σεζόν 2011-12. Ξύπνησε λίγο στο εγχώριο πρωτάθλημα μετά τη δεύτερη σερί νίκη της. Άνετο το 4-1 με τη Σιόν (δύο γκολ ο Τσιουμέντο). Βρήκε πάλι κορυφή η ομάδα. Σοβαρή η εικόνα της. Απόντες πάντα ο στόπερ Κοχ και οι φορ Γκαβράνοβιτς, Σαντίκου.

192. ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Η Μπορούσια προέρχεται από την ευρύτερη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία της. Το 7-0 επί του Σαράγιεβο έδειξε τη διαφορά κλάσης που είχε με τους Βόσνιους. Εντός έδρας ούτως ή άλλως είναι πιο δυνατή, είτε σε Γερμανία, είτε σε Ευρώπη. Άλλωστε τρέχει ένα αήττητο σερί 4 αγωνιστικών, όπου μετρά 3 νίκες και μία ισοπαλία. Νίκησε με 4-1 τη Σάλκε και είναι αήττητη στη Γερμανία. Επανήλθε με γκολ ο Κρούζε (ε). Ανάρρωσε ο μπακ Κορμπ και δίνει το παρόν. Κλασικές οι υπόλοιπες απουσίες. Καλή η περσινή πορεία της Βιγιαρεάλ, εξ’ ου και η παρουσία της στους ομίλους. Όπως και η αντίπαλός της, έτσι και αυτή, έκανε ζέσταμα στα πλέι-οφ με την Αστάνα. Ναι μεν σκοράρει στην Ευρώπη, αλλά στην Πριμέρα διακρίνεται για το πρόβλημα που έχει στο γκολ. Και εντάξει με την Μπάρτσα (0-1), αλλά με τη Γρανάδα επίσης έμεινε στο... μηδέν (0-0 εκτός). Προβλήματα αρκετά. Πάντα εκτός ο Πέρες (μ), νοκ-άουτ οι Γιόκιτς (α), Κόστα (α), Ντος Σάντος (μ). Μέσα στην αποστολή ο Ούτσε (ε), αλλά αρκτεά αμφίβολος.

193. ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ - ΤΟΡΙΝΟ

Αν και αουτσάιντερ πέρασε με άνεση και δύο νίκες την ελβετική Γκρασχόπερς η Κλαμπ Μπριζ. Στο πρωτάθλημα συνεχίζει αήττητη εντός έδρας Πάντως παραχωρεί αρκετές ισοπαλίες και «πετάει» βαθμούς που μπορούσε να έχει κερδίσει, κυρίως λόγω ασταθούς αμυντικής απόδοσης. Ενόψει Τορίνο δεν υπολογίζονται οι τραυματίες επιθετικοί Ρεφαέλοφ και Ντε Σουτέ, όμως επιστρέφει ξεκούραστος ο πρώτος σκόρερ Καστίγιο (3 γκολ) που δεν έπαιξε λόγω τιμωρίας στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Γκενκ για το πρωτάθλημα. Φανερό πρόβλημα στην επίθεση έχει η Τορίνο. Έβαλε ένα γκολ με πέναλτι στον γ’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και στα δύο ματς πρωταθλήματος μετράει μια «λευκή» ισοπαλία (Ίντερ) και μια ήττα (2-0) από τη Σαμπντόρια. Και στο πρώτο ματς ομίλου του Γιουρόπα θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών οι μέσοι Ρούμπεν Πέρες, Φάρνερουντ και Μπάσα, καθώς και ο επιθετικός Μπαρέτο.

194. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΕΛΣΙΝΚΙ

Δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση η Κοπεγχάγη και γνώρισε την τρίτη της ήττα (σε 7 αγώνες) από την Άαλμποργκ στο πρωτάθλημα. Πλέον είναι στο -10 από την κορυφή. Έχει σοβαρό αμυντικό πρόβλημα (η χειρότερη άμυνα στη Δανία με 13 γκολ) και ο Σόλμπακεν αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Εξαιρετικά αμφίβολοι ενόψει Ελσίνκι ο μπακ Χόγκλι, ο μέσος Καντρί (1 γκολ) και ο επιθετικός Ντε Ρίτερ. Μακροχρόνια απέχουν ο μπακ Ρέμερ, ο μέσος Γκίσλασον και ο μπακ Στάντσγκορντ. Σίγουρη πρωταθλήτρια Φινλανδίας και φέτος, έτσι η Ελσίνκι ρίχνει το βάρος στην Ευρώπη. Πολύ ενισχυμένη το τελευταίο διήμερο των μεταγραφών και με ψυχολογία στα ύψη υπό τις οδηγίες του Λεκόσουο. Αμφίβολοι ο μπακ Λάμπι (1 γκολ), ο μέσος Σούλερ (1 γκολ) και ο επιθετικός Άλχο (6 γκολ).

195. ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η Μπεσίκτας υποδέχτηκε τη Δευτέρα τη Ρίζεσπορ (1-1) για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Υψηλές προσδοκίες, ειδικά μετά τις εμφανίσεις εναντίον Φέγενορντ και Άρσεναλ (παρά τον αποκλεισμό) για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλει να προχωρήσει στη διοργάνωση, ο Μπίλιτς είπε ότι το επίπεδο των παικτών τους επιτρέπει να ονειρεύονται. Επιστρέφει στα δοκάρια ο Ζενγκίν. Τραυματίας ο νεοφερμένος Αργεντινός Σόσα, ο πολύς Ντεμπά Μπα θα βρίσκεται στην αποστολή και δεν αποκλείεται να παίξει, έστω και σαν αλλαγή. Σούπερ επιτυχία για τον Αστέρα η πρόκριση επί των Μάιντς και Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προκριματικά. Μόνο κέρδος μπορεί να αποκωμίσει απ’ αυτά τα παιχνίδια του ομίλου. Στην πολύ κακή μέρα βασικών παικτών στάθηκε ο προπονητής του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης για την ήττα από τον Πανιώνιο, αμφιβάλλει ότι οι ποδοσφαιριστές σκέφτονταν την Μπεσίκτας. Τόνισε ότι η ομάδα του δείχνει διαφορετικό πρόσωπο μακριά από την Τρίπολη απ’ ό,τι στα εντός έδρας και ότι θα επιμείνει στον ίδιο κορμό, επειδή με πολλές αλλαγές ένα σύνολο χάνει τη συνοχή του. Μετράει 0-1-4 μακριά από την έδρα (η ισοπαλία με τη Ροβανιέμι) του με 4-10 γκολ. Μοναδικός απών ο Κουρμπέλης (μ).

196. ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΑΣΤΡΑ ΠΛΟΪΕΣΤΙ

Η Ντινάμο καλείται να αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα ομάδα από το Πλοϊέστι της Ρουμανίας. Είχαν προηγηθεί οι δύο αναμετρήσεις της για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ με την Πετρολούλ, την οποία απέκλεισε με συνολικό σκορ 5-2. Στις εγχώριες διοργανώσεις σκοράρει κατά βούληση. Πρόκειται, ωστόσο, για ομάδα με αργή αμυντική τετράδα, η οποία κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόνο σε δύο από τα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Αμφίβολος ο Σίμουνιτς (αμ. 2/0). Η Άστρα του Βασίλη Πλιάτσικα πέταξε έξω από το Γιουρόπα Λιγκ τη Σλόβαν Λίμπερετς και τη Λυών, σημειώνοντας πέντε γκολ στις δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις της με τους Σλοβένους και τους Γάλλους, Όμως, την Κυριακή γνώρισε ταπεινωτική ήττα από την Κλουζ με 4-1, τελειώνοντας τον αγώνα με εννέα παίκτες. Με τις ώρες της, αν και εκτός έδρας είναι άκρως επικίνδυνη. Τιμωρημένος ο Μοράις (αμ. 4/0). Τραυματίας ο Γκάμαν (αμ. 2/0).

197. ΝΤΝΙΕΠΡ - ΙΝΤΕΡ

Μετακομίζει στο Κίεβο η Ντνιέπρ, καθώς δεν μπορεί να παίξει στο δικό της γήπεδο, λόγω της έκκρυθμης κατάστασης στην Ουκρανία. Οπωσδήποτε η κατάσταση στη χώρα της την έχει επηρεάσει, είναι μάλιστα υποχρεωμένη να δίνει τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της μακριά από τη φυσική της έδρα, για λόγους ασφαλείας. Αγωνιστικά πάντως στέκεται πολύ καλά, προέρχεται από μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας όπου έχει εξαιρετική πορεία, στοχεύει σε διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ και λογικά θα αποτελέσει πολύ «σκληρό καρύδι» για την Ίντερ. Έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Σασσουόλο η Ίντερ, φιλοδωρώντας την με επτά γκολ (7-0) στην πρεμιέρα της Σέριε Α. Έδειξε τις ικανότητές της, που σίγουρα είναι μεγάλες φέτος, όμως τώρα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο. Θέλει τη νίκη για να κάνει από την αρχή αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, όμως πρέπει να δείξει το καλύτερό της πρόσωπο για να την πάρει και εκτός έδρας δεν έχει πείσει ακόμα. Αποθεραπεύτηκαν οι Καμπανιάρο και Ζονατάν, ένας από τους δύο θα ξεινήσει είπε ο Βάλτερ Ματσάρι.

198. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ

Σοκ για τον Παναθηναϊκό η ήττα από την Καλλονή με 1-0 για το πρωτάθλημα. Πρέπει να την αφήσει πίσω όμως, δεν υπάρχει χρόνος. Πολύ σημαντικό για την ευρωπαϊκή πορεία το ματς με την ισχυρή Ντιναμό. Ο Αναστασίου μπέρδεψε τους πάντες αφήνοντας τον Πράνιτς εκτός αποστολής από το ματς με την Καλλονή. Επιστρέφει ο Κροάτης. Ως γνωστόν δεν υπολογίζονται οι Μπεργκ (πρώτος σκόρερ), Ρισβάνης (α) και Σπυρόπουλος (α), ενώ ο Μπερίσα αγωνίζεται με την ομάδα Νέων. Στην αποστολή και ο Σίλντενφελντ. Η γκολάρα του Βαλμπουενά (προηγήθηκε στο 18’) δεν ήταν αρκετή για να φύγει η Ντινάμο Μόσχας με κάτι καλό από την Αγία Πετρούπολη. Η Ζενίτ με γκολ στο 89’ της επιβλήθηκε με 3-2 και αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στους 6 βαθμούς. Το Γιουρόπα Λιγκ είναι στους στόχους της. Εχει καλό ρόστερ. Τιμωρημένος ο Βενκέρ, που αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς.

199. ΠΑΡΤΙΖΑΝ - ΤΟΤΕΝΑΜ

Ο Μάρκο Νίκολιτς της Παρτιζάν λέει ότι οι παίκτες του περιμένουν με ανυπομονησία το ματς, αφού είναι το πρώτο με «μεγάλο» αντίπαλο. Η ομάδα είναι αήττητη στα επίσημά της ως τώρα (10-2-0), όμως ο αποκλεισμός από τη Λουντογκόρετς στο Τσάμπιονς Λιγκ πόνεσε και η ομάδα δεν έχει δώσει ακόμη κάποιο σημαντικό ντέρμπι ούτε εντός των συνόρων. Οι φορ Λάζοβιτς και Σκούλετιτς έχουν πετύχει τα μισά γκολ της ομάδας. Απογοητευμένος δήλωσε ο τεχνικός της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο με την ισοπαλία στο Σάντερλαντ. Αναγνώρισε δε ότι η ομάδα του προσέχει πια στις αρχές των ημιχρόνων, καθώς με τη Λίβερπουλ δέχτηκε δύο γκολ σ’ εκείνο το διάστημα. Φάνηκε ότι θέλει δουλειά για να πρωταγωνιστήσει, ακόμα βασίζεται στο ταλέντο των παικτών. Πρόβλημα στις ψηλές μπαλιές στην περιοχή της μπορεί να φέρει τον Αργεντινό Φάτζιο στην ενδεκάδα. Ελεγχόμενες αλλαγές από τον προπονητή, που χαρακτήρισε πολύ γρήγορη την Παρτίζαν.

200. ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΣΕΛΤΙΚ

Αποδεκατισμένη από απουσίες βασικών παικτών της η Σάλτσμπουργκ, κυρίως από την άμυνα και τη μεσαία γραμμή γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Αυτήν τη φορά η ήττα ήρθε κόντρα στην πρωτοπόρο του αυστριακού πρωταθλήματος ΒΑΚ Πέλετς με 1-0. Αυτή, πάντως, αγωνίζονταν με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο. Απογοήτευσε με τη Μάλμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κόντρα στην Σέλτικ θα στερηθεί τον τραυματία Ούλμερ (αμ. 8/2), εκτός και οι Τσίμερ (αμ. 5/2), Σόρενσεν (αμ. 1/0), Κεϊτά (μ 9/0) και Ρόντνεϊ (αμ. 0/0). Μετά από πέντε διαδοχικές γκέλες σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, η Σέλτικ επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Αμπερντίν. Είχε για πρώτη έχοντας για πρώτη φορά φέτος στην ενδεκάδα της τον αρχηγό Μπράουν (μ. 1/0). Πάντως, και σ’ αυτό το ματς η άμυνα της πέρασε πολύ δύσκολες καταστάσεις, ειδικά προς το τέλος της αναμέτρησης. Τραυματίες οι Μαλγκριού (αμ. 7/0), Λούστιγκ (αμ 6/0), Μάθιους (αμ. 6/0). Αμφίβολος ο Φόρεστ (επ. 3/0).

201. ΓΙΟΝΣΕΠΙΝΓΚ - ΣΙΡΙΟΥΣ

Πλέον από το -8 και με μόλις 7 αγώνες έως το φινάλε, η Γιόνσεπινγκ θα ελπίζει σε τριάδα και άνοδο μόνο αν κάνει ένα σερί νικών μέχρι το φινάλε (και φυσικά να χάσουν βαθμούς οι προπορευόμενοι). Δεν έχουν προκύψει προβλήματα και αναμένεται να παραταχτεί κόντρα στη Σίριους με την ισχυρότερη 11άδα της. Το θετικό σερί έχει σώσει τη σεζόν στη Σίριους, αλλά οι ελπίδες για είσοδο στην τριάδα είναι εξαιρετικά περιορισμένες και απαιτούν μόνο νίκες, κάτι που δεν έχει πείσει πως μπορεί να το πετύχει η... πρωταθλήτρια των ισοπαλιών της κατηγορίας (9 σε 23 αγώνες). Η Σίριους δεν έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εν όψει της αναμέτρησης με τη Γιόνσεπινγκ. Δεν την ευνοεί η παράδοση, αφού μετράει τρεις σερί ήττες από την αντίπαλό της και έχει μόλις δύο νίκες συνολικά σε 9 μεταξύ τους αγώνες.

202. ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ - ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤ.

Οι φιλοδοξίες της Γιουνγκ Μπόις φέτος είναι μεγάλες. Εκτός από τη μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου, η ομάδα του Ούλι Φόρτε θέλει να διακριθεί και στην Ευρώπη, ενώ σε γενικές γραμμές είναι ένα επιθετικό σύνολο και ειδικά εντός, όπου παραμένει αήττητη σε τέσσερα ευρωπαϊκά ματς. Έχει όμως αμυντικά κενά και οι Ζάρατε (ε), Μπούρκι (α), Γκερντ (ε), Φεκέτε (μ), Βίλοτιτς (α), Βιτκίεβιες (ε) παραμένουν τραυματίες. Η άμυνα δεν ταιριάζει ιδιαίτερα στο στιλ παιχνιδιού της Σλόβαν Μπρατισλάβας. Η ομάδα του Φράντισεκ Στράκα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, αλλά μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ προσπαθεί ακόμα να βρει τον καλό της εαυτό. Ο παίκτης-κλειδί Βίτεκ (ε) είναι τραυματίας, αλλά ο εξίσου σημαντικός Μιλίνκοβιτς (μ) μάλλον επιστρέφει από τον τραυματισμό του. Ο πολύτιμος Σούμα (μ) είναι τιμωρημένος.

203. ΕΒΕΡΤΟΝ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

H Έβερτον μάλλον χρειαζόταν την διακοπή, αφού επέστρεψε φρέσκια και επικράτησε με 0-2 της Γουέστ Μπρόμ, κατακτώντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ξεκινάει λοιπόν την ευρωπαϊκή της περιπέτεια με ανεβασμένη ψυχολογία. Θα διεκδικήσει με τις Βόλφσμπουργκ και Λιλ την πρόκριση, γι’ αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει τώρα. Πάντως, θα χρειαστεί αρκετή υπομονή για να σκοράρει. Τραυματίες είναι οι Ντεστάν (α), Οβιέδο (μ), Πιένααρ (μ), Μπάρκλεϊ (μ-ε), Κονέ (ε). Λογικά, θα προλάβει ο Ετό (ε). Στον αντίποδα, η Βόλφσμπουργκ ισοφάρισε τη Χόφενχαϊμ στο 89’(1-1), όμως παρέμεινε χωρίς νίκη στην Μπουντεσλίγκα. Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν και γι’ αυτό ίσως να φταίνε οι πολλές απουσίες της. Θα ψάξει το θετικό αποτέλεσμα, δίνοντας προσοχή στην άμυνα. Ωστόσο, αν δεχτεί γκολ και χρειαστεί να ανοιχτεί, θα έχει πρόβλημα. Έτοιμοι οι Ντε Μπρόινε (μ) και Λουίς Γκουστάβο (μ). Απόντες είναι οι Φελίπε (α), Οκς (δεξί μπακ), Τρες (δεξί μπακ), Πέρισιτς (αρ. χαφ), Ζέγκιν (μ).

204. ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ – ΛΟΚΕΡΕΝ

Η Λέγκια προβληματίζει με την αμυντικές αδυναμίες της. Ο Χένινγκ Μπεργκ ακόμη σκέφτεται τα τρία γκολ που δέχτηκε το Σάββατο από τη Σλασκ (επικράτησε με 4-3). Είναι πολλά αν αναλογιστούμε ότι στα επτά παιχνίδια του Αυγούστου είχε δεχτεί μόλις ένα τέρμα. Ακόμα υπάρχει απογοήτευση για τον άδικο αποκλεισμό στο Champions League (στα χαρτιά από τη Σέλτικ), ο Νορβηγός κόουτς δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του (μίλησε μέχρι και για προημιτελικά). Δεν θα αγωνιστεί λόγω τιμωρίας ο φορ Μπερεζίνσκι. Στην Λόκερεν τώρα, το διπλό στο Κορτράικ (2-3), πρώτο φετινό, ήλθε την κατάλληλη στιγμή. Ο Πέτερ Μάες είχε δηλώσει όταν έγινε η κλήρωση ότι η πρόκριση θα κριθεί στους εκτός έδρας βαθμούς που θα συγκεντρώσει η ομάδα του. Και στην Ευρώπη εκτός έδρας δεν έχει καλή παράδοση. Ο Μάες χαρακτήρισε τη Λέγκια «επιπέδου Champions League» και σύστησε προσοχή ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Κλειδί θα είναι η κατοχή της μπάλας, θέλει τουλάχιστον 50%.

205. ΛΙΛ – ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ

Η Λιλ με δύο γκολ στις αρχές του β’ μέρους, νίκησε την Κυριακή τη Ναντ (2-0) κι έμεινε μόνη 1η στο «Σαμπιονά». Έτσι, πηγαίνει στην αναμέτρηση με τη θεωρητικά πιο εύκολη ομάδα του γκρουπ με ανεβασμένη ψυχολογία. Δεν έχει περιθώριο για ήττα, αν θέλει να διεκδικήσει ένα από τα δύο εισιτήρια για την επόμενη φάση. Θα πρέπει να προσέξει τις επιστροφές της. Τραυματίες οι Μπέρια (δεξί μπακ, 3/0), Μπάσα (στόπερ, 3/0). Απ’ την άλλη πλευρά, η Κράσνονταρ που κατετάγη 5η στο περσινό ρωσικό πρωταθλήματος, ξεκίνησε από το 2ο προκριματικό γύρο. Μετράει τρεις προκρίσεις (με πέντε νίκες και μία ήττα), έχοντας αφήσει έξω τη Σοσιεδάδ. Ωστόσο, δεν μοιάζει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και στην εντός έδρας ήττα από την αδύναμη Ούφα (0-2). Θα επιδιώξει να φέρει το παιχνίδι στην ταχύτητα. Τιμωρημένος είναι ο Ζοαοζίνιο (μ-ε), ενώ αμφίβολος δίνεται ο Ιζμαΐλοφ (μ).

206. ΜΕΤΑΛΙΣΤ – ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ

Η Μέταλιστ λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία, υποδέχεται την Τράμπζονσπο στη «Λβοβ Αρένα», 892 χλμ. μακριά από τη φυσική έδρα της. Στους γηπεδούχους η βαριά ήττα από τη Ντνίπρο (2-5)χάλασε το αήττητο σερί (είχε ηττηθεί τον Αύγουστο από Σαχτάρ και Ντινάμο Κιέβου). Ήταν και το πρώτο over μετά από έξι συνεχόμενα under. Δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από τα γεγονότα στην Ουκρανία, αν και δεν γίνονται συγκρούσεις στην πόλη. Έχασε πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη (Σόουζα, Σόσα, Κριστάλδο, Μάρσιο Αζεβέδο) που παραχωρήθηκαν δανεικοί. Στον αντίποδα, η ομάδα της Τραπεζούντας περιμένει πως και πως τον Καρντόζο. Ο Παραγουανός είχε υποσχεθεί να παίξει κόντρα στη Φενέρ, αλλά δεν ήταν ούτε στον πάγκο, με συνέπεια την κακή επιθετική παρουσία και τρίτο συνεχόμενο επίσημο 0-0. Το θετικό για τον Χαλίλχοτζιτς είναι ότι η ομάδα του δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ, παρά τα προβλήματα τραυματισμών στην άμυνα. Μάλλον θα παίξει ο Μποσίνγκουα (α). Τραυματίες οι Γιουμλού (α), Χουρματζί (μ), Γιλμάζ (ε).

207. ΝΑΠΟΛΙ - ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ

Στην Νάπολι η γκρίνια για τον Ράφα Μπενίτεθ συνεχίζεται. Η φετινή ομάδα δε μοιάζει με την περσινή κι ο Ισπανός τεχνικός χρεώνεται την επιλογή των πωλήσεων του καλοκαιριού χωρίς να καλύψει τα κενά. Επίσης, είναι στην μπούκα επειδή στο διάστημα της διακοπής για τις Εθνικές, πήρε άδεια 8 ημερών επειδή οι μισοί παίκτες είχαν διεθνείς υποχρεώσεις! Ο κόσμος αποδοκιμάζει τους παίκτες και τον προπονητή μετά το 0-1 απ’ την κιέβο, ενώ ο Γκουλάμ (α) είναι μόνος τραυματίας. Η Σπάρτα τώρα, πάει στην έδρα της Νάπολι με την ελπίδα ότι θα εκμεταλλευτεί την κρίση της αντιπάλου της. Η ομάδα του Βίτσλαβ Λάβιτσκα παίζει επιθετικά και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προκαλέσει κανείς προβλήματα στην ιταλική ομάδα, η οποία έχει αμυντικά κενά και δεν προλαβαίνει να τα καλύψει. Σκοράρει κατά… ριπππάς, παρότι έμεινε στο 0-0 με την Τέπλιτσε την περασμένη αγωνιστική. Μόνος τραυματίας είναι ο πολύτιμος Χόλεκ (α), ενώ ο Βάτσχα (μ) είναι τιμωρημένος.

208. ΠΑΟΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ

Είναι αλήθεια πως ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον καλό του εαυτό και στα τρία τελευταία του παιχνίδια δείχνει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα (3-0 την Νίκη Βόλου), ενώ δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ. Έχει αρχίσει επίσης να δημιουργεί πολύ καλή παράδοση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ γενικά είναι δυνατός εντός έδρας και σαφώς ανώτερος της αντιπάλου του. Τραυματίας είναι ο Τζαβέλλας, αμφίβολοι οι Γκολάσα, Μαντούρο, Κωνσταντινίδης, Κίτσιου. Τιμωρήθηκε με 30.000 ευρώ πρόστιμο, για όσα έγιναν στον επαναληπτικό με την Ζίμπρου. Η Ντιναμό Μινσκ με τη σειρά της, εντυπωσίασε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους όπως η Κλουζ και η Νασιονάλ Μαδέιρα. Πολύ βελτιωμένη φέτος, όπως δείχνει και η πορεία της στο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας, όμως, το τελευταίο παιχνίδι της ήταν πραγματική πανωλεθρία, καθώς διασύρθηκε εντός από τη Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ με 4-1. Παρουσίασε σοβαρές αμυντικές αδυναμίες, δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έρχεται με πολύ κακή ψυχολογία στην Τούμπα, όπου ούτως ή άλλως, οι ελπίδες της για θετικό αποτέλεσμα ήταν λίγες.

209. ΡΙΟ ΑΒΕ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ

Για την Ρίο Άβε η πρώτη γκέλα στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα ήρθε. «Κόλλησε» στο 1-1 στην έδρα της Μορεϊρένσε και δεν έδωσε συνέχεια στο απίστευτο αρχικό σερί των 3 νικών. Φυσικά και δεν χάλασε ο κόσμος για τους «βιγιακοντέζες» που φέτος ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Φυσικά η διαχείριση του ρόστερ αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον προπονητή της. Δεν υπολογίζεται ο Ροντερίκ (α). Σημαντική η επιστροφή του Λόπεζ (α). Η Ντιναμό Κιέβου απ’ την άλλη πλευρά, προέρχεται από σοκ στο εγχώριο πρωτάθλημα (Ουκρανίας). Στο 93’ του αγώνα με τη μετριότατη Ζόρια Λουγκάνσκ γνώρισε την ισοφάρισε σε 2-2 κι έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη πρωτιάς που δίνει με τις Σαχτάρ και Ντνιέπρ. Είναι μια ομάδα που δεν έχει πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια κι έχει εύθραυστη ψυχολογία. Έχει σημαντικά προβλήματα. Ο Γκαμπάς (μ), ο Μποκανί (ε) και ο Χαρούνα (ε) στο ιατρικό δελτίο. Παίζεται του Χασερίντι.

210. ΣΕΒΙΛΛΗ - ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ

Η Σεβίλλη εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα της έδρας και πήρε το τρίποντο (2-0) απέναντι στη Χετάφε, παραμένοντας αήττητη στο ξεκίνημα της Πριμέρα (7 βαθμοί). Πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα, όπου κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι από την Μπενφίκα. Υψηλές και οι βλέψεις της για φέτος. Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα στον συγκεκριμένο όμιλο. Αμφίβολοι οι γκολκίπερ Μπέτο και Μπαρμπόσα. Στο τελευταίο ματς κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο άπειρος Σέρχιο Ρίκο. Με τη σειρά της η Φέγενορντ, γνώρισε την εντός έδρας ήττα (2-1) από τη Βίλεμ. «Δεν αξίζουν τέτοιες εμφανίσεις στη Φέγενορντ», σχολίασε ο Ρούτεν, που βρίσκεται υπό πίεση. Αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα, Στην Ευρώπη «ίδρωσε» για να ξεπεράσει τη Ζόρια (1-1, 4-3). Είχε αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπεσίκτας (2-1, 3-1). Κακός ο σχεδιασμός. Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Άγιαξ. Επιστρέφει ο Κλάσι (χαφ). Τιμωρημένος ο Ρίτσαρντς (εξτρέμ). Εκτός ο Μπουλαρούζ (στόπερ).

211. ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ – ΡΙΕΚΑ

Η Σταντάρ δέχθηκε πέντε γκολ στο β’ ημίχρονο του εντός έδρας ματς με την Οστάνδη και γνώρισε την ήττα (5-3), συμπληρώνοντας επτά αγώνες χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (5 ήττες). Πολύ κακό το κλίμα, με τους οπαδούς να βάλλουν κατά του προέδρου Ντουσατελέ και του προπονητή Λουζόν. Σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος επιστρέφει ο δεξιός μπακ Μίλετς. Τιμωρημένος ο μέσος Φατί. Εκτός δράσης ο δεξιός μπακ Σταμ. Η Ριέκα τώρα, δυσκολεύτηκε απέναντι στην Όσιγεκ, αλλά πήρε τη νίκη (1-0) και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή του πρωταθλήματος Κροατίας. Πήρε με εντυπωσιακό τρόπο το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα, μετρώντας το απόλυτο κόντρα σε Φερεντσβάρος (1-0, 2-1), Βίκινγκουρ (5-1, 4-0) και Σέριφ (1-0, 3-0). Δεν υπολογίζονται ο μπακ Κνέζεβιτς και ο χαφ Μότσινιτς, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Αμφίβολοι και οι Λέοβατς (α), Μόιζες (μ).

212. ΣΤΕΑΟΥΑ – ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ

Η Στεάουα υποδέχεται την Άαλμποργκ χωρίς την βοήθεια των φιλάθλων της, καθώς η αναμέτρηση είναι κεκλεισμένων των θυρών. Στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του Ρουμανικού πρωταθλήματος επικράτησε με 3-1 της Γκαζ Μεντάν και με 18 πόντους (6 νίκες - 1 ήττα) οδηγεί την κούρσα. Αυτό το τρίποντο και αυτό κόντρα στη Βιτορούλ πριν τη διακοπή αποτέλεσαν τονωτική ένεση για τον δραματικό αποκλεισμό από την Λουντογκόρετς (στα πέναλτι). Δυστυχώς για τους παίκτες θα στερηθούν τους φίλους τους.(τιμωρία για ρατσιστικά συνθήματα). Χωρίς τιμωρημένους. Η Άαλμποργκ στον αντίποδα, στο καθ’ ευφημισμόν ντέρμπι του Δανέζικου πρωταθλήματος, επικράτησε με 1-0 της άλλοτε πανίσχυρης Κοπεγχάγης. Ήταν πάντως μόλις η 2η νίκη της στη λίγκα, καθώς το μπλέξιμο με τα ευρωπαϊκά ματς έχει αφήσει τα σημάδια του. Τώρα ταξίδι στη Ρουμανία, χωρίς τον τραυματία μέσο Κρίστενσεν. Υπάρχουν κι άλλες (μακροχρόνιες όμως) απουσίες και η διαχείριση αποτελεί ζητούμενο.

213. ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ

Η Φιορεντίνα έχει δυνατότητες, όμως η αρχή της στο ιταλικό πρωτάθλημα δεν ήταν καθόλου καλή, καθώς στους δύο πρώτους αγώνες της αγνοεί τη νίκη (0-0 με την Τζένοα στο τελευταίο), ενώ δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ. Το κλίμα στις τάξεις της δεν είναι ιδιαίτερα καλό και βλέπει το παιχνίδι με την Γκινγκάμπ ως ευκαιρία για ανάκαμψη, χωρίς βέβαια το έργο της να είναι εύκολο. Οι Ρόσι και Μάτρι είναι τραυματίες και δεν θα την ενισχύσουν. Γ Γκινγκάμπ απ’ την άλλη πλευρά, πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, τόσο από βαθμολογικής άποψης όσο και για την ψυχολογία της, την Κυριακή επί της Μπορντό (2-1)και πηγαίνει στο «Αρτέμιο Φράνκι» με στόχο να παραμείνει στον δρόμο των επιτυχιών. Δύσκολη η αποστολή της καθώς στερείται ευρωπαϊκής εμπειρίας σε σχέση με την αντίπαλό της, ενώ υστερεί και σε δυναμικότητα. Τραυματίες είναι οι αμυντικοί Γιάκομπσεν, Καρντί και ο μέσος Σανκαρέ.

214. ΓΚΟΪΑΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ

Η Γκοϊάς δεν είχε καλή απόδοση απέναντι στην Κρισιούμα και γνώρισε την ήττα (1-0), την πρώτη έπειτα από τρία ματς. Παράπονα από την εικόνα της ομάδας του είχε ο προπονητής Ντρούμπσκι που ζήτησε και τη συμπαράσταση του κόσμου. Παραμένουν εκτός ο μέσος Ζουλιάνο και ο επιθετικός Μινέιρο. Κάρτες συμπλήρωσαν Μέντες και Ρεάλ και δεν υπολογίζονται. Η Ατλέτικο με τη σειρά της, δημιούργησε φάσεις απέναντι στην Γκρέμιο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και έμεινε στην ισοπαλία (0-0). Ο προπονητής Κούλπι αποδοκιμάστηκε από την εξέδρα στο δεύτερο μέρος, κυρίως για τη μη χρησιμοποίηση του επιθετικού Τζο. Παραμένουν εκτός οι αμυντικό Μποτέλιο, Πιερ, Ρέβερ, Ζοσουέ και Καριόκα, ο μέσος Μαϊκοσουέλ και ο επιθετικός Μάριον.

215. ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ – ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ

Η Κορίνθιανς «φωνάζει» δικαιολογημένα για τη διαιτησία, καθώς ηττήθηκε από τη Φλαμένγκο με πεντακάθαρο γκολ-οφσάιντ (1-0), ενώ δόθηκε εναντίον της και αμφισβητούμενο πέναλτι. Έντονα παράπονα για τη διαιτησία έκανε, όπως είναι λογικό ο προπονητής Μενέζες, που δήλωσε, πάντως, δυσαρεστημένος και από την κακή εικόνα που είχε η ομάδα του. Μοναδική απουσία ο μέσος Πέτρος, που εκτίει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του. Η Σαπεκοένσε τώρα, σκοράροντας σε κρίσιμα σημεία απέναντι στη Σπορτ Ρεσίφε (3-1), επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τέσσερα ματς. Ικανοποιημένος από τη νίκη στο ντεμπούτο του ο προπονητής Ζορζίνιο, που υποστήριξε πως: «Ήταν κρίσιμο ματς και είναι θετικό το πώς το αντιμετώπισαν οι παίκτες. Η ομάδα βελτιώνεται μέρα με την ημέρα. Πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλα θετικά αποτελέσματα στην πορεία». Παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Λίμα και Τιάγκο και οι μέσοι Εντνέι, Νενέν και Παουλίνιο.

216. ΓΚΡΕΜΙΟ – ΣΑΝΤΟΣ

Η Γκρέμιο σ ένα ανοιχτό ματς, με φάσεις εκατέρωθεν, έμεινε στην ισοπαλία εκτός έδρας (0-0) με την Ατλέτικο Μινέιρο. Έλλειψαν και παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμού οι μέσοι Εντίνιο και Ριβέρος και ο επιθετικός Κοέλιο. Η Σάντος στον αντίποδα, ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του ματς απέναντι στην Κοριτίμπα και νίκησε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (2-1). Κόντρα του προέδρου Ροντρίγκες με τους οπαδούς εξαιτίας κάποιων σχολίων του πρώτου που παραφράστηκαν. Παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Μένα, Ζουμπάλ και Νέτο, ο μέσος Ρενάτο και ο επιθετικός Ριμπέιρο.

Πηγή: betpicks.eu

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags