Facebook Pixel Ν. Ασημακόπουλος για ΠΑΟ: Αγόρασε χρόνο
| 2014-09-23 11:42:00

Ν. Ασημακόπουλος για ΠΑΟ: Αγόρασε χρόνο

Ν. Ασημακόπουλος για ΠΑΟ: Αγόρασε χρόνο

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί με νίκες σαν το 3-2 κόντρα στον Πλατανιά να πάρει ανάσες, ελπίζοντας πως θα μπορέσει να συνεχίσει όσο καλύτερα γίνεται, σε μια έτσι κι αλλιώς άνιση κούρσα.

Ανεξάρτητα από την… ολική επαναφορά που βλέπουν κάποιοι από χθες το βράδυ μετά το 3-2 του Παναθηναϊκού μέσα στον Πλατανιά, η ουσία δεν αλλάζει. Η εικόνα της ομάδας, και όταν νικάει και όταν φέρνει ισοπαλία και όταν χάνει, είναι περίπου ίδια. Αλλάζουν μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες, που διαμορφώνουν ανάλογα και το τελικό αποτέλεσμα.

 

Και μπορεί ψυχολογικά οι παίκτες να παίρνουν ανάσες ύστερα από αποτελέσματα σαν το χθεσινό, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν όσο καλύτερα γίνεται, αλλά η κούρσα παραμένει έτσι κι αλλιώς άνιση…

 

Οσο κι αν κάτι τέτοιες νίκες κάνουν, λοιπόν, τους ανθρώπους στην ΠΑΕ να βλέπουν με παραμορφωτικούς φακούς την πραγματικότητα, η αλήθεια δεν παύει και να υπάρχει και να φωνάζει: Ο Παναθηναϊκός δεν κάνει τίποτ’ άλλο από το να αγοράζει χρόνο, καθώς δεν του βγήκε εκείνο πάνω στο οποίο υπολόγιζαν να πατήσουν όλοι από την αρχή της φετινής σεζόν.

 

Για να μη γελιόμαστε, υπήρχαν τότε αρκετοί οπαδοί που είχαν αρχίσει να βλέπουν ακόμη και… πρωτάθλημα από μια ομάδα που ήταν σίγουρο πως θα παρουσιαζόταν αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι.

 

Πίσω από αυτή τη «βεβαιότητα» για συνέχιση της περυσινής πορείας, υπήρχε βέβαια και μια… κουτοπονηριά: να μη βάλει ο πρόεδρος το χέρι στην έστω και άδεια τσέπη του για τις έστω μικρές -δεύτερης διαλογής- ενισχύσεις που φανερά χρειαζόταν εκείνο το ρόστερ, αν και όσοι ξέρουν ποδόσφαιρο μπορούσαν να δουν ότι το όποιο πλάνο υπάρχει δεν ήταν και δεν είναι σε θέση να βοηθήσει σε βήματα προς τα εμπρός, αφού κάθε νέα χρονιά, για να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, χρειάζεται ενισχύσεις.

 

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός αποδυναμώθηκε, χάνοντας όχι μόνο τον Καπίνο, αλλά κυρίως τον Αμπέιντ, στην περίπτωση του οποίου μάλιστα εξακολουθεί να γίνεται ρεζίλι από τους επικοινωνιολόγους του, καθώς παρουσιάζεται κάθε τρεις και λίγο να τον παρακαλάει να γυρίσει, λες και είναι ο… Ροναλντίνιο.

 

«Το να ζούμε με την περυσινή σεζόν είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε», ξεφούρνισε τις προάλλες και ο Αναστασίου μετά το 2-1 από την Ντιναμό Μόσχας, στην προσπάθειά του να βρει ένα σημείο εκκίνησης για το από δω και πέρα.

 

Προφανώς «ξεχνάει» πως αν ο κόσμος της ομάδας δεν ζούσε μέχρι πριν από λίγο καιρό στο… πέρυσι, δεν θα συμβιβαζόταν το καλοκαίρι με επιλογές τύπου Μπούρμπου, αλλά θα απαιτούσε ουσιαστική ενίσχυση. Κυρίως δεν θα έδειχνε την ανοχή που πρόσφερε η κατάκτηση του Κυπέλλου και το 3-0 με τον Ολυμπιακό, δίνοντας το πάτημα στη διοίκηση και στον προπονητή να μην προχωρήσουν σε κάποιες, έστω φτηνές, μεταγραφές.

 

Και τώρα που ζόρισε το πράγμα, άρχισαν να θυμούνται ένας ένας την ανάγκη να… ξεχαστούν τα περυσινά!

 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags