Facebook Pixel Δοξασμένος Αστέρας!
| 2014-10-03 20:48:00

Δοξασμένος Αστέρας!

Δοξασμένος Αστέρας!

«Μεθυσμένη πολιτεία» θυμίζει από χθες η Τρίπολη! Ο Αστέρας συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα τα κεφάλαια στο βιβλίο της ιστορίας του. Γράφει ο Κώστας Κάραλης.

Η πρώτη νίκη της ομάδας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εν προκειμένω στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι γεγονός και θα μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη των οπαδών του.

 

Ο Αστέρας με… τσάμικο και τάνγκο υπέταξε την Παρτιζάν στην έδρα του με 2-0, παραμένοντας μόνος πρώτος και αήττητος στον 3ο όμιλο και έχοντας μπει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης, μετά και την ισοπαλία της Τότεναμ με την Μπεσίκτας (1-1). Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, ο οποίος το πάει φιρί – φιρί να του αλλάξουν το όνομα σε… Ευεργέτης ύστερα από τα τελευταία κατορθώματα του συλλόγου, ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του γηπέδου. Κάτι που μαρτυρούν και τα στατιστικά, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι εντυπωσιακά: 22 τελικές είχε ο Αστέρας έναντι μόλις τεσσάρων που κατέγραψε η Παρτιζάν.

 

Ενα στοιχείο που δίνει ακόμη περισσότερη αίγλη στους Αρκάδες και κάνει τη νίκη τους σπουδαιότερη βασίζεται στη συνολική πορεία των τριών ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη το διήμερο που μας πέρασε. Ολες έχασαν -και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-0)- ενώ ο Αστέρας ήταν ο μόνος που… έδωσε βαθμούς στη χώρα μας.

 

Ο Βεργέτης στηρίχτηκε στο πετυχημένο πλάνο που ακολουθεί σε όλα σχεδόν τα ματς και δικαιώθηκε ξανά. Η τετράδα της άμυνας παρέμεινε ίδια, το δίδυμο Ουσέρο – Ζησόπουλου στα χαφ μοιάζει αχώριστο και τόσο ο Ρόλε όσο και ο Μάσα έχουν εξελιχθεί στους παίκτες κλειδιά της 11άδας, κάνοντας τους πάντες να «ξεχάσουν» τον Ντε Μπλάσις. Από κει και πέρα, η θέση του σέντερ φορ παίζεται ανάμεσα σε Πάρα και Μπαράλες, ωστόσο και οι δύο φέρνουν εις πέρας την αποστολή τους όποτε επιλέγονται. Ο πρώτος σκόραρε το δεύτερο ευρωπαϊκό του τέρμα με τη φανέλα του Αστέρα στο 52’, ενώ είχε προηγηθεί το γκολ του Ουσέρο στο 22’.

 

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αστέρας και στις τέσσερις εντός έδρας ευρωπαϊκές του εμφανίσεις (προκριματικά και ομίλους), όχι μόνο μετρά ισάριθμες νίκες, αλλά τις έχει πάρει όλες με δύο γκολ διαφορά.

 

…………………………………………..

 

«Τέλεια διαχείριση»

 

Βραχνιασμένος και… ξελαρυγγιασμένος από τις φωνές, την πίεση και την ένταση, ο Στάικος Βεργέτης αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του μετά την ιστορική νίκη κόντρα στην Παρτιζάν. «Το παιχνίδι κρίθηκε στην τέλεια διαχείριση που έκαναν οι παίκτες σε αυτό. Κράτησαν μπάλα όταν έπρεπε και βγήκαν γρήγορα στην επίθεση όταν έπρεπε. Διαχειριστήκαμε πολύ καλά το ματς, έχουμε την ισορροπία και την ωριμότητα που πρέπει για να συνεχίσουμε», δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη.

 

Και όταν πια τα πράγματα ηρέμησαν και… έβγαινε η φωνή του, επισήμανε: «Αυτό που ζητάω από τους παίκτες μου είναι να διατηρούμε ισορροπία. Ούτε να πετάμε στα σύννεφα ούτε να πέφτουμε στα πατώματα».

 

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags