Facebook Pixel Πόσο μικρό είναι το ρόστερ;
| 2014-10-07 20:09:00

Πόσο μικρό είναι το ρόστερ;

Πόσο μικρό είναι το ρόστερ;

Kάθε φορά που ο ΠΑΟΚ θα χάνει, θα αναδεικνύεται ως κύριο θέμα το ελλιπές ρόστερ της ομάδας. Η σίγουρη δικαιολογία και το μεγάλο άλλοθι για όλους... Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ξεκινώντας μία τέτοια ανάλυση ξέρουμε καλά ότι στον χώρο του ποδοσφαίρου ισχύουν δύο τινά: πρώτον όλες οι ομάδες του κόσμου χρειάζονται μεταγραφές και πάντα υπάρχουν κενά, και δεύτερον οι καλύτεροι παίκτες σε κάθε αγώνα είναι αυτοί που απουσιάζουν!

ΑΦΟΥ συμπληρώθηκε ένας κύκλος 10 επίσημων αγώνων, για όλες τις διοργανώσεις, είναι φανερό ότι ο Αναστασιάδης ποντάρει πολλά σε 13 παίκτες που συνήθως ξεκινούν βασικοί. Πρόκειται για τους Γλύκο, Σκόνδρα, Ρατς, Τζαβέλλα, Κατσικά, Βίτορ, Κάτσε, Τζιόλη, Τζανδάρη, Μακ, Περέιρα, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη.

ΥΣΤΕΡΑ από τους 13 όμως, υπάρχουν άλλοι οκτώ τουλάχιστον ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν ανά πάσα ώρα να παίξουν βασικοί και αυτό είναι κάτι που κέρδισαν.
Πρόκειται για τους Κίτσιου, Γκολάσα, Μαντούρο, Μάρτενς, Σαββίδη, Κουλούρη, Κωνσταντινίδη, Παπαδόπουλο. Ποιος μπορεί να τους υποτιμήσει; Οι 21 παίκτες (και ενώ πιο πίσω υπάρχουν άλλοι 5-6) δεν είναι λίγοι, ακόμη και αν κάθε φορά λείπουν δύο-τρεις ή τέσσερις με κάρτες ή τραυματισμούς. ΠΑΝΩ εδώ μπαίνει το θέμα ποιότητας. Αυτό είναι κάτι άλλο. Είναι μία συνειδητή επιλογή και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Επιλογή είναι να μη γίνουν πολλές μεταγραφές, να πέσει σε μεγάλο ποσοστό το μπάτζετ και επιλογή αποτελεί η εμπιστοσύνη στους νεαρούς των ακαδημιών. Αυτή ήταν η απόφαση όλων στον ΠΑΟΚ, αυτή την πολιτική ακολούθησαν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θέμα υπάρχει ποιοτικά με έναν αριστερό χαφ-εξτρέμ, αλλά εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υφίσταται ο Μάρτενς. Οτι ο Βέλγος δεν αποδίδει είναι κάτι διαφορετικό.

ΕΠΕΙΤΑ από όλα αυτά η... δικαιολογία ρόστερ δεν μπορεί να αποτελεί για πολύ άλλοθι, όπως και δεν αποτελεί για τον Αναστασιάδη. Οι 27 που υπάρχουν και κυρίως οι 21 που προαναφέρθηκαν, μπορούν να τα καταφέρουν. Αρκεί να φθάσουν όλοι στο ταβάνι τους και κάποιοι να το ξεπεράσουν…

ΤΟ ΟΤΙ θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο το ρόστερ δεν αμφισβητείται. Πόσο καλύτερο όμως με ένα μπάτζετ επτά εκατομμυρίων ευρώ όπως αποφασίστηκε;

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags