Facebook Pixel Τραγική ειρωνεία: Λίγο πριν την απόλυση ο 19χρονος που σκοτώθηκε από την έκρηξη σωλήνα όλμου
Life
| 2014-10-07 21:16:00

Τραγική ειρωνεία: Λίγο πριν την απόλυση ο 19χρονος που σκοτώθηκε από την έκρηξη σωλήνα όλμου

Τραγική ειρωνεία: Λίγο πριν την απόλυση ο 19χρονος που σκοτώθηκε από την έκρηξη σωλήνα όλμου

Για το λόγο αυτό, ο λοχαγός του 19χρονου Φ.Α, το πρότεινε να μη λάβει μέρος στην άσκηση, ωστόσο ο νεαρός προτίμησε να κάνει τη βολή στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών

Πολύ άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον 19χρονο δεκανέα που σκοτώθηκε το πρωί, μαζί με δυο Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες έναν 33χρονο και ένα 34χρονο, από την έκρηξη σωλήνα όλμου κατά τη διάρκεια άσκησης στο Βόλο, καθώς σύντομα θα έπαιρνε το απολυτήριο στράτευσης!

Για το λόγο αυτό, ο λοχαγός του 19χρονου Φ.Α, το πρότεινε να μη λάβει μέρος στην άσκηση, ωστόσο ο νεαρός προτίμησε να κάνει τη βολή στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών και μετά να πάρει την άδεια απόλυσης...

Ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών είναι σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Ο τραυματίας αξιωματικός διακομίστηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς βρέθηκαν στο πεδίο βολής και βρίσκονται στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο τραυματίας αξιωματικός για να ενημερωθούν για την κατάστασή του.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ για το πολύνεκρο δυστύχημα

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών, του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Α. Μ. 34 ετών και του Δεκανέα (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών.

Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags