Facebook Pixel ...All you need is love
| 2014-10-09 09:45:00

...All you need is love

...All you need is love

Oxford Street Maternity Hospital, στο Λίβερπουλ της Αγλλίας έρχεται στον κόσμο από την κοιλιά της Τζούλιας Στάνλεϋ ο γιος του ναυτικού Φρεντ Λένον. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας...

Ο John Lennon γεννήθηκε λίγα μόλις λεπτά μετά τη λήξη βομβιστικών επιθέσεων. Β΄παγκόσμιος πόλεμος, 9 Οκτωβρίου, σα σήμερα, το 1940. Μια κουβέντα έχω, με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων του αρχηγού. Έτσι τον έλεγα όταν πρωτογνώρισα τη μουσική του, με τους αθάνατους Beatles. Ο αρχηγός.

Μια κουβέντα μόνο, γιατί αν δεν φρενάρω μπορώ να γράφω τα άντερά μου γι΄ αυτόν που τον είπανε επαναστάτη, αιώνιο και διαχρονικό, αυτόν που άλλαξε τη μουσική, που επηρέασε, που ακόμα είναι εδώ, 34 χρόνια μετά τη δολοφονία του. Για μένα ο Λένον ήταν απλά ένας άνθρωπος που ανήκε στη μουσική.

Ο Τζων Λένον σκεπτόταν μουσικά. Έβλεπε γύρω του τον κόσμο σα μουσικός. Έγραφε μουσική. Ακόμα κι όταν δεν ήταν στο στούντιο, δεν κρατούσε κιθάρα, δεν ήταν μπροστά στο μικρόφωνο, ακόμα κι όταν έτρωγε, όταν έκανε έρωτα λειτουργούσε μουσικά. Δεν το φτιάξαν οι Μπητλς το φαινόμενο "Μπητλς", προέκυψε μόνο του.

Το All You Need is Love, ένα από τα πιο αγαπημένα μου, αν μπορώ να πω κάποιο κομμάτι τους πιο αγαπημένο από άλλο, παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 1967 στην πρώτη στην Ιστορία ζωντανή δορυφορική τηλεοπτική μετάδοση και το παρακολούθησαν 500 εκατομμύρια τηλεθεατές. Το έγραψαν ο Τζων και ο Πωλ.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ που έγιναν ποιητές, γράφει ο   apodytiriakias.gr  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags