Facebook Pixel Πήρε ό,τι άξιζε και πάει για "τελικό"... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2014-10-11 23:37:00

Πήρε ό,τι άξιζε και πάει για "τελικό"... (ΒΙΝΤΕΟ)

Πήρε ό,τι άξιζε και πάει για "τελικό"... (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα έφυγε με το 1-1 από το Ελσίνκι κόντρα στη Φινλανδία και πήγε στράφι η γκολάρα του Καρέλη. Μονόδρομος η νίκη πλέον στο ματς με τους Βορειοϊρλανδούς την Τρίτη στο "Καραϊσκάκη"...

ΟΚ δεν πήραμε τη νίκη, αλλά δεν καταστραφήκαμε κιόλας με το 1-1 κόντρα στους ψυχωμένους Φινλανδούς. Καταστροφή θα είναι αν γκελάρουμε με τους Βορειοϊρλανδούς (νίκησαν 2-0 τα Φερόε) την Τρίτη... Τέλος πάντων, το ωραίο γκολ του Καρέλη μας έδωσε το προβάδισμα, αλλά μια-δυο βγήκε στην πλάτη του "Τόρο" ο Χούρμε, στην τρίτη ισοφάρισε και έτσι ήρθε το 1-1. Ο Ρανιέρι δοκίμασε και 3-5-2 και Σαμαρά και Μήτρογλου, αλλά δεν... Του Ιταλού του βγήκε ο Καρέλης, αλλά όχι και ο Βύντρα, τουλάχιστον δημιουργικά. Συνεχίζουμε...

Μέγας Καρέλης!

Με εξαίρεση τη φάση που φάγαμε μόλις στο 2`, η Εθνική μπήκε σχετικά καλά στο ματς παίζοντας αρκετά από αριστερά με τον Τοροσίδη, εξ ου και η ευκαιρία στο 10` με τον Κλάους. Ο αγώνας στη συνέχεια ήταν ισορροπημένος, με τον Χετεμάι στο μεταξύ να έχει γλυτώσει την κόκκινη για μαρκάρισμα στον Βύντρα... Τελικά, σε μια φάση στο 24` που δεν μύριζε γκολ, ο Νίκος Καρέλης με καλοζυγισμένο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1!

Ο Ρανιέρι έδωσε εντολή να πέσει ο ρυθμός, με τους Φινλανδούς να προσπαθούν να πιέσουν, δίχως ιδιαίτερη επιτυχία και την Εθνική μας να ελέγχει. Οι διεθνείς μας απείλησαν και με δεύτερο γκολ με τον Μανιάτη στο 43` και τον "Τόρο" στο 45`, με την Ελλάδα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 0-1 χάρη στην γκολάρα του Καρέλη!

Το φάγαμε...

Οι Φινλανδοί πίεσαν στην αρχή του β` μέρους και έφτασαν δίκαια στο 1-1 στο 55` με τον καλύτερο τους παίκτη, τον Χούρμε. Ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων βγήκε στην πλάτη της άμυνας (τον έχασε πάλι ο "Τόρο") από την πάσα του Χαμαλάινεν και ισοφάρισε με ωραίο σουτ... Οι Σκανδιναβοί πλέον είχαν το μομέντουμ, κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, με την Εθνική μας σε παθητικό ρόλο και τον Ρανιέρι να ετοιμάζει αλλαγές.

Μέσα ο Μόρας, έξω ο Μαυρίας και 3-5-2 λοιπόν στο 70`... Αφού δεν το φάγαμε στην κόντρα στο 76` χάρη στον Ταχτσίδη που έκοψε, ισορροπήσαμε κάπως με τον Ρανιέρι να βάζει και τον Σαμαρά στο 81`. Ο Ταχτσίδης είχε ένα καλό σουτ στο 82` και μετά ήρθε κι η ώρα του Μήτρογλου στο 84`. Παίζαμε μεν στο μισό γήπεδο, δίχως κάτι πολύ απειλητικό δε και... ελπίζαμε κόντρα στους κουρασμένους γηπεδούχους.  Δεν ήρθε απολύτως τίποτα με το ματς να λήγει δίκαια 1-1...

Φινλανδία (Μίξου Παατελάινεν): Μάενπαα, Αρκιβούο, Τόιβιο, Μοϊσάντερ, Χούρμε, Ρινγκ, Σπαρβ, Χετεμάι (46' Χάμαλαϊνεν), Ρ. Ερεμένκο, Ρίσκι (88' Τάινιο), Πούκι (70' Πόχγιανπαλο).

Ελλάδα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Καρνέζης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Καρέλης (81' Σαμαράς), Μαυρίας (70' Μόρας), Αθανασιάδης (84' Μήτρογλου).

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags