Facebook Pixel Ο Κ. Καίσαρης τα λέει για Εθνική, έξω από τα δόντια!
| 2014-10-14 15:10:00

Ο Κ. Καίσαρης τα λέει για Εθνική, έξω από τα δόντια!

Ο Κ. Καίσαρης τα λέει για Εθνική, έξω από τα δόντια!

Φτωχαίνει μέρα με τη μέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο...

ΟΥΤΕ κλαίει ούτε γελάει με το ένα-ένα στο Ελσίνκι. Και για να τα λέμε όλα βέβαια, ακόμα κι όταν η Εθνική ομάδα ήταν στα καλά της, τέτοια παιχνίδια τα έπαιρνε όταν τα έπαιρνε με μισό-μηδέν. Να γυρίσουμε όμως τρεις μήνες πίσω. Οταν τελείωνε το Μουντιάλ στη Βραζιλία. Να σου λέγανε δηλαδή ότι στο πρώτο επίσημο ματς για τα προκριματικά του Γιούρο θα ξεκίναγε βασικός ο Μάνταλος και στο δεύτερο στα δεξιά της επίθεσης ο Μαυρίας και στα αριστερά ο Καρέλης. Η απάντηση που θα έδινες θα ήταν «τρελός παπάς σε βάφτισε».

Κι όμως έγινε. Και σε ό,τι έχει να κάνει μάλιστα με το ματς του Ελσίνκι, καλώς έγινε. Οταν οι βασικοί που έχουνε απομείνει μετά τους τραυματισμούς πατάνε τον κώλο τους. Πετάς μέσα δύο πιτσιρικάδες. Που αν μη τι άλλο έχουνε όρεξη, μαχητικότητα, ενθουσιασμό και δυνάμεις για να τρέξουνε και να φάνε το γήπεδο. Με τους τσουρουκάδες τους Φινλανδούς παίζεις στο φινάλε. Δεν έχεις απέναντί σου καμιά ομαδάρα. Κακά τα ψέματα. Κάτω από τις συνθήκες με τις οποίες έγινε το ματς, δεν μπορούσες να έχεις την απαίτηση για κάτι παραπάνω. Σε ό,τι είχε να κάνει δηλαδή με την απόδοση. Τα είχαμε πει και πριν απ' το ματς: Οτι στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, στο επιθετικό κομμάτι, η Εθνική είναι γυμνή. Είναι ξεβράκωτη. Δεν υπάρχουν οι παίκτες που θα κατεβάσουν την μπάλα και θα κάνουν μια ατομική προσπάθεια. Εστω και μια ντρίμπλα δηλαδή στο ένας με έναν και στη συνέχεια μια καλή πάσα ή ένα καλό σουτ. Τίποτα.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο μοναδικός που μπορούσε να κουβαλήσει την μπάλα και να τελειώσει μία φάση ήταν ο Τοροσίδης. Κι εκεί ήταν το λάθος του Ρανιέρι. Οχι ότι φοβήθηκε κι έβαλε τρίτο στόπερ τον Μόρα. Βάζοντας τον Μόρα και παίζοντας με τρεις πίσω, έπρεπε να περάσει τον Τοροσίδη δεξιά. Στη φυσική του θέση για να δουλεύει το καλό του το πόδι το δεξί. Αφού άλλος τρόπος για να απειληθούν οι Φινλανδοί δεν υπήρχε, όφειλες σαν προπονητής να αξιοποιήσεις τον Τοροσίδη στο έπακρο. Και να είναι ένα ζήτημα αυτό απόψε με τη Β. Ιρλανδία αν ο Τοροσίδης θα μπορέσει να ξανακάνει δεύτερο καλό παιχνίδι μέσα σε τρεις μέρες. Τόσες πολλές κούρσες και προσπάθειες δηλαδή στο πάνω κάτω. Αυτό που παρατηρείς πάντως βλέποντας την Εθνική ομάδα είναι το πόσο φτωχαίνει μέρα με τη μέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με Σαμαρά-Σαλπιγγίδη να είναι σε κακή κατάσταση, να προκύπτει μείζον θέμα με τους τραυματισμούς του Κονέ και του Χριστοδουλόπουλου. Κι οι λύσεις που έχει από κει και πέρα ο προπονητής να είναι ο Καρέλης (φωτό) κι ο Μαυρίας.

Είναι προφανές ότι αυτό που βλέπεις μπροστά είναι κατήφορος. Σε ό,τι έχει να κάνει με το απώτερο μέλλον. Χάνοντας πέντε βαθμούς η Εθνική σε εντός έδρας παιχνίδια με τη Ρουμανία και εκτός με τη Φινλανδία, χάνει σιγά σιγά τις υψηλές θέσεις που έχει κατακτήσει στην κατάταξη της ΦΙΦΑ με ιδρώτα και αίμα. Κι αύριο η κλήρωση για το Μουντιάλ του 2018 δεν θα είναι εύκολη όπως όλες οι άλλες οι προηγούμενες. Είναι παραπάνω από προφανές ότι στη Βραζιλία έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα ο κύκλος που είχε ανοίξει το 2004 στην Πορτογαλία. Η εικόνα και μόνο του Γιώργου Καραγκούνη, με κοστούμι και γραβάτα, όρθιο στον πάγκο, δίνει σημειολογικά και την αλλαγή στο στάτους αυτής της ομάδας. Να σε παίζουνε οι τσουρουκάδες οι Φινλανδοί στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου σαν τη γάτα με το ποντίκι και να μην υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής να κρατήσει έστω για λίγο την μπάλα. Αν ήταν απέναντι δηλαδή μια ομάδα με ποιότητα, τι θα είχε γίνει; Αυτά.

Το γήπεδο είναι στο έλεος του Βασιλόπουλου και της Δούρου

ΣΕ ενενήντα μέρες μπαίνουν οι μπουλντόζες είπε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος. Ο κύριος που έχει αναλάβει να χτίσει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οπως όμως και στις τραπεζικές συναλλαγές, η ουσία στη συνέντευξη που έδωσε ο Ανδριόπουλος κρύβεται στα ψιλά γράμματα. Αφού, λοιπόν, είπε ότι τα δύσκολα σχετικά με την «Αγια-Σοφιά» είναι πίσω, πέταξε την πρώτη ρουκέτα: «Αυτό που μένει από δω και πέρα είναι η θέληση των εμπλεκόμενων να γίνει ή να μη γίνει το έργο. Δηλαδή του Δήμου και της Περιφέρειας». Αν είσαι ΑΕΚτζής δηλαδή και τα διαβάζεις αυτά, σε πιάνει επί τόπου τεταρταίος πυρετός. Στη συνέχεια, αφού ανέλυσε ποια είναι τα επόμενα βήματα, μπήκε στο παρασύνθημα: «Πρέπει συγχρόνως να έχει γίνει η οποιαδήποτε συμφωνία με τον Δήμο και την Περιφέρεια για να ξεκινήσει το έργο. Αλλιώς δεν ξεκινάει τίποτα».

Να τα κάνουμε, λοιπόν, πενηνταράκια: Μόνο κάτω από δύο συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει το γήπεδο. Να δώσει η Δούρου το εικοσάρικο εκατομμύρια και να μην κοντράρει ο Βασιλόπουλος σαν δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μείνουνε οι μακέτες και το φιλμ με τον Κώστα Βουτσά (φωτό) σαν ενθύμιο. Από μόνη της η ΑΕΚ δεν μπορεί να χτίσει. Από μόνη της ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το γήπεδο είναι στο έλεος του Βασιλόπουλου και της Δούρου. Κι ένα τελευταίο: Είπε ο Ανδριόπουλος ότι «ο Μελισσανίδης θα βάλει λεφτά για το γήπεδο που ποτέ δεν θα πάρει πίσω». Πιπέρι στο στόμα. Και γιατί να μην τα πάρει πίσω; Ο Κόκκαλης πώς τα πήρε όταν πούλησε το μισό Καραϊσκάκη στον Λαυρεντιάδη και το άλλο μισό στον Μαρινάκη;

Ψώνιζε για την οικογένειά του, ψώνιζε και για τον Μητσάρα

ΝΑ είναι καλά και να ζήσουν ευτυχισμένοι. Ο λόγος για τον Δημήτρη Σταματελάτο και τη δικηγόρο Λίνα Σουλούκου που παντρεύτηκαν το Σάββατο. Γιος του αείμνηστου Μιχάλη Σταματελάτου ο Δημήτρης, τον οποίο θυμήθηκα για έναν ακόμα λόγο: Τον θάνατο του Μητσάρα. Επειδή ήμουνα ο πρώτος που έγραψε για τον Μητσάρα τη δεκαετία του '80, να πούμε τούτο. Αλλιώς ξεκίνησε ο Μητσάρας σαν καλτ φιγούρα κι αλλιώς κατέληξε. Τα πρώτα χρόνια, πριν από κάθε ματς στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο, έπαιρνε μια μπάλα απ' αυτές που έκαναν προθέρμανση οι ποδοσφαιριστές, την έστηνε στο πέναλτι, τη σούταρε στα δίχτυα κι έφευγε τρέχοντας με χίλια για να αποσπάει το χειροκρότημα της εξέδρας. Με την πάροδο του χρόνου άρχισε να γράφει τα πλακάτ και να κυνηγάει τις κάμερες. Κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, λοιπόν, που ψώνιζε για την οικογένειά του, ο Μιχάλης Σταματελάτος ψώνιζε και για τον Μητσάρα. Τον οποίον φώναζε στο σπίτι του στην Πλατεία για να του δώσει τη σακούλα. Οχι με αποφόρια, αλλά καινούργια ρούχα από τον Στρογγυλό.

Για την Αγγελική Νικολούλη δεν υπάρχουν άλυτα μυστήρια.
-Διαφημιστικό τρέιλερ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μετά τον Τζαλακώστα, έχει εναλλακτική λύση ο Καζιάνης για προπονητή της Εθνικής Νέων;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags