Facebook Pixel Παραιτήσου μόνος σου! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2014-10-14 23:35:00

Παραιτήσου μόνος σου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραιτήσου μόνος σου! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εγκλήματα» από Ρανιέρι, ξεκίνησε με τέσσερις επιθετικούς, εξέθεσε τους παίκτες και φταίει αποκλειστικά για την ήττα – ντροπή με 0-2 από την Β. Ιρλανδία. Έμπλεξε η Εθνική στον Όμιλο.

«Μαύρη μέρα» για την Εθνική Ομάδα η αποψινή, καθώς πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση ηττήθηκε με 0-2 από την Βόρειο Ιρλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν δύο γρήγορα γκολ στην αρχή κάθε ημιχρόνου, στο 9' και στο 51'.

Για το αποτέλεσμα αυτό φέρει τεράστια ευθύνη ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος είδε... όνειρο (αφού έχει πει πως την ενδεκάδα την βγάζει το βράδυ πριν τα παιχνίδια) και ξεκίνησε το ματς με σύστημα 4-2-4 και στην επίθεση τους Αθανασιάδη, Μήτρογλου, Καρέλη και Σαμαρά, οι οποίοι... κουτούλαγαν!

Με την ήττα αυτή η Ελλάδα έμεινε προτελευταία με 1 βαθμό, ενώ η Β. Ιρλανδία είναι πρώτη με το απόλυτο και 9 πόντους. Δεύτερη η Ρουμανία που νίκησε με 0-2 στην Φινλανδία.

Η βαθμολογία του Ομίλου:

Β. Ιρλανδία: 9
Ρουμανία: 7
Ουγγαρία: 4
Φινλανδία: 4
Ελλάδα: 1
Νησιά Φερόε: 0
 

Το... όνειρο με το 4-2-4

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι «κατέβασε» στο γήπεδο μία ομάδα που θα έψαχνε το γκολ από το πρώτο λεπτό. Για αυτό κι επέλεξε το σύστημα 4-4-2 με... τέσσερις επιθετικούς στην ενδεκάδα! Η τετράδα μπροστά από τον Καρνέζη από τα αριστερά προς τα δεξιά αποτελούνταν από τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Βύντρα, η τετράδα στον άξονα είχε κόφτες τους Μανιάτη, Ταχτσίδη, ενώ οι Σαμαράς, Καρέλης έπαιζαν στα άκρα αριστερά και δεξιά και στην κορυφή ήταν οι Μήτρογλου – Αθανασιάδης!

Το σύστημα πάντως από πολύ νωρίς φάνηκε πως δεν αποδίδει, καθώς οι τέσσερις επιθετικοί κουτούλαγαν μπροστά, ενώ στη μεσαία γραμμή ήμασταν... άδειοι.

 

Γρήγορο (αυτο)γκολ, τουρλουμπούκι και γιούχα...

Παρά το φουλ επιθετικό σχήμα από τον Ρανιέρι και την παρουσία τεσσάρων παικτών στην επίθεση (!), η Εθνική δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και μάλιστα από πολύ νωρίς βρέθηκε να κυνηγά το σκορ, αφού στο 9ο λεπτό οι ΒορειοΙρλανδοί ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γουόρντ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Βύντρα και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Το γκολ αυτό «πάγωσε» τους διεθνείς, ενώ στο 15' τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, αφού ο Βύντρα τραυματίστηκε και στην θέση του πέρασε ο Σταφυλίδης.

Η Ελλάδα μετά το 20λεπτο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκλεισε στο μισό γήπεδο την αντίπαλό της, όμως δεν μπορούσε με τίποτα να απειλήσει, αφού το σύστημα με τους τέσσερις επιθετικούς ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕ. Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική σημειώθηκε στο 33', όταν ο Σαμαράς με ωραία κάθετη έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Καρέλη, ο οποίος πρόλαβε τον Ρόι Κάρολ, όμως έστειλε την μπάλα δίπλα από την εστία. Από εκεί και πέρα η Ελλάδα απειλούσε μόνο με κάποια μακρινά σουτ και τη μεγάλη ευκαιρία την είχαν οι ΒορειοΙρλανδοί στο 45'. Ο Λάφερτι ξέφυγε από τον Μανωλά, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ από πολύ πλάγια, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

Έτσι λοιπόν το ημίχρονο έκλεισε στο 0-1, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να απογοητεύει με την εμφάνισή του και τον κόσμο να γιουχάρει έντονα...


Αλλαγή συστήματος και νέο ΣΟΚ

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με ακόμα μία αλλαγή, αφού άφησε εκτός τον Κλάους που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις, πέρασε στην θέση του τον Σάμαρη και άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 με τον άσο της Μπενφίκα σε ρόλο δεκαριού και τους Μανιάτη – Ταχτσίδη «κόφτες». Η Εθνική μπήκε φορτσάτη στο δεύτερο μέρος και αποφασισμένη να γυρίσει το ματς, όμως έπαιξε χωρίς μυαλό και το πλήρωσε. Παίζοντας φουλ επίθεση από το 1ο λεπτό, άφησε τεράστια κενά πίσω και στο 51' ο Λάφερτι έφυγε στην κόντρα, άδειασε στο κέντρο τον Σταφυλάδι, έφυγε μόνος του, πλάσαρε τον Καρνέζη και έγραψε το 0-2. Το γκολ αυτό έφερε νέες «μουρμούρες» στην εξέδρα, ενώ και οι παίκτες μας τα είχαν χαμένα. Στο 67' έγινε και η τρίτη αλλαγή με τον Σαλπιγγίδη να περνάει στην θέση του Σαμαρά.


Ακόμα περιμένουμε την αντίδραση...

Από το 0-2 και μετά οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν φουλ αμυντικά και περίμεναν όλοι πίσω από τη μεσαία γραμμή. Η Εθνική είχε την κατοχή της μπάλας, κυκλοφορούσε, άλλαζε μπαλιές στο κέντρο, όμως περιοχή δεν πάταγε καθόλου. Απειλήσαμε στο 66' με ένα σουτ του Ταχτσίδη, αλλά και στο 70' με μία κεφαλιά του Καρέλη. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να σπάσει την διπλή γραμμή άμυνας και το ντροπιαστικό 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος!
 



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βύντρα (16’ Σταφυλίδης), Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Σαμαράς (67’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (46’ Σάμαρης), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Καπίνο, Μόρας, Τζιόλης, Μάνταλος, Φορτούνης, Γλύκος, Μαυρίας, Γιαννούλής, Σκόνδρας.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΌλεϊ, Χιουζ, Φέργκιουσον (79’ Ριβς), Ντέιβις, Μπερντ, Νόργουντ, Έβανς, Γουόρντ (59’ ΜακΓκίβερν), Λάφερτι (72’ Μαγκινις).

Στον πάγκο: ΜακΓκόβερν, ΜακΚάλοχ, ΜακΓκιν, ΜακΚέι, Μάνους, Κλίνγκαν, ΜακΚορτ, Γκριγκ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags