Facebook Pixel Ρανιέρι: «Λάθη δικά μου και των παικτών...»
| 2014-10-15 00:58:00

Ρανιέρι: «Λάθη δικά μου και των παικτών...»

Ρανιέρι: «Λάθη δικά μου και των παικτών...»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης των διεθνών στάθηκε ο Κλαούντιο Ρανιέρι μετά την ήττα από την Βόρεια Ιρλανδία, όπου επέμεινε πως ήταν σωστό το σύστημα με το οποίο ξεκίνησε η Εθνική στο ματς και εξήγησε το γιατί...

Αρχικά, ο Ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε: «Η αλήθεια είναι πως είχαμε κακή αρχή και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δεχθήκαμε το γκολ στα πρώτα λεπτά και μετά έπρεπε να παίξουμε δυνατά σε μια συμπαγή ομάδα, που ήξερε να κλείνει τους χώρους. Είπαμε ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε και να μην δεχθούμε γκολ στα πρώτα λεπτά, αλλά αυτό κάναμε. Δεν πιστεύω πως είχαμε καλή ισορροπία στην μεσαία γραμμή».

Στην συνέχεια, ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για:

Το επίπεδο της Βορείου Ιρλανδίας: «Είχα δει την Βόρεια Ιρλανδία στα προηγούμενα ματς και έδειξα στους παίκτες μου να είναι προσεκτικοί στις στημένες φάσεις και στις αντεπιθέσεις. Όμως, αυτό ακριβώς δεχθήκαμε. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη».

Το αν ανησυχεί για το γεγονός πως η εμπιστοσύνη προς τον ίδιο δεν είναι η ίδια: «Όταν θες να αλλάξεις κάτι, θα πρέπει να το αλλάξεις όλο. Δεν είναι εύκολο αυτό».

Το αν προλαβαίνει η ομάδα να μπει στην δυάδα ή πάει για τον στόχο της τρίτης θέσης: «Κατά την άποψή μου όλα είναι ανοικτά. Είμαστε σε μειονεκτική θέση, αλλά όταν έρχεται αλλαγή, χρειάζεται χρόνος. Για παράδειγμα μερικοί παίκτες κατάφεραν να δεχθούν την αλλαγή μας. Δεν έχουμε τον χρόνο, αλλά πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε με τις διακοπές, αλλά μέσω από τα παιχνίδια, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

Το πιστεύει πως έρχεται η… καταστροφή: «Πιστεύω ότι έχουμε πολλά παιχνίδια. Έχουμε 21 βαθμούς μπροστά μας. Πρέπει να περιμένουμε πριν πούμε οτιδήποτε».

Το η Βόρεια Ιρλανδία κέρδισε το ματς ή το έχασε η Ελλάδα και αν η αλλαγή του Αθανασιάδη είναι λόγω τραυματισμού: «Ο Αθανασιάδης ήταν πολύ καλός. Μου άρεσε στην Φινλανδία. Είναι ένας μοντέρνος επιθετικός. Αισθάνθηκε μερικές ενοχλήσεις και θέλησα να τον αντικαταστήσω για να μην έχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Είναι δύσκολο να πούμε αν εκείνοι άξιζαν τη νίκη ή εμείς δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Είναι κάπως στην μέση. Εμείς δεν παίξαμε καλά, αν και ξέραμε πως θα παίξουν, ενώ αυτοί αγωνίστηκαν σωστά».

Το αν μπορεί η Εθνική Ελλάδας μπορεί να παίξει επιθετικά: «Εγώ όταν κάποιο λάθος ξέρω να αναγνωρίζω τις ευθύνες μου. Προσπαθώ πάντα να δώσω το καλύτερο και αυτός είναι ο στόχος μας. Εάν παίζαμε συγκεκριμένο παιχνίδι με την μπάλα κάτω, τότε η Βόρεια Ιρλανδία θα μπορούσε να είχε υπεροχή. Εμείς χάσαμε λόγω στημένης φάσης και αντεπίθεσης. Χάσαμε γιατί δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και όχι ότι δεν παίξαμε καλά».

Το αν ο λίγος χρόνος που είχε από την αρχή είναι το πρόβλημα, μια και έκανε πειραματισμούς μέσα στα παιχνίδια: «Συμφωνώ με αυτό. Το πρόβλημα είναι ο χρόνος. Όταν θες να αλλάξεις κάτι, κάποια πράγματα θα πάνε καλά και άλλα όχι. Θέλω να στέκομαι μόνο στα καλά πράγματα στην ομάδα μου».

Το αν οι παίκτες του έπαιξαν καλά ατομικά και όχι συνολικά: «Δεν είπα ότι οι παίκτες μου έπαιξαν καλά. Είπα ότι έδωσαν τα πάντα, ατομικά και όχι ως ομάδα. Τρέξαμε περισσότερο σήμερα, αλλά οι αντίπαλοί μας μοίρασαν το παιχνίδι σε όλους τους παίκτες και για τον λόγο αυτό πήραν τη νίκη».

Τις δυσκολίες των παικτών να μάθουν τα δικά του θέλω ή ο ίδιος να μάθει τους παίκτες: «Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε μεγάλο χρόνο μαζί. Είδα τα δικά μου λάθη και τα λάθη των παικτών μου και μπορώ να τους τα πω, αλλά θα έχω την ευκαιρία να τους δω σε έναν μήνα».

Το πρόβλημα δημιουργίας φάσεων και των λίγων γκολ: «Πιστεύω ότι πρέπει πρώτα απ’ όλα να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να μην δεχόμαστε γκολ. Για να μπορέσω να το λύσω αυτό, παίξαμε με δύο επιθετικούς, τους Μήτρογλου και Αθανασιάδη. Τους είπα να γυρίζουν όταν ήμασταν στην άμυνα και να βγαίνουν στην πλάτη των αντιπάλων, αλλά δεν πήραν τις πάσες που έπρεπε. Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά, να συνεργαστούμε κατάλληλα και να βρούμε αυτές τις πάσες που θέλουμε».

Το αν ήταν λάθος να παρουσιαστεί η Ελλάδα με δύο παίκτες στην άμυνα: «Το πρόβλημα δεν ήταν τα χαφ. Αν ήταν έτσι, η Βόρεια Ιρλανδία θα ήταν κυρίαρχη. Νομίζω ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Στο δεύτερο γκολ, όλες οι γραμμές δεν ήταν σε σωστή ισορροπία. Επίσης το πρώτο γκολ το δεχθήκαμε όταν είχαμε δύο μέσους και το δεύτερο με τρεις μέσους, άρα το πρόβλημα δεν ήταν εκεί».

Το αν υπάρχει μεγάλο άγχος στην ομάδα: «Αν θυμάμαι καλά, στο πρώτο γκολ δύο αντίπαλοι δεν είχαν επιτήρηση. Άρα δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Στο πρώτο ημίχρονο, ανταποκριθήκαμε πολύ καλά. Αλλά στο δεύτερο, μετά το γκολ δεν το κάναμε όπως θα ήθελα».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags