Facebook Pixel Η επιστολή του Γαλανόλευκου Φάρου στον SportDog
| 2014-10-17 12:14:00

Η επιστολή του Γαλανόλευκου Φάρου στον SportDog

Η επιστολή του Γαλανόλευκου Φάρου στον SportDog

Διευκρινιστική ανακοίνωση από τον επίσημο σύλλογο φιλάθλων της Εθνικής ομάδας για δημοσίευμα του SportDog. 

O Γαλανόλευκος Φάρος πήρε θέση στην επιστολή φίλου αναγνώστη του SportDog με θέμα τις οικονομικές διευκολύνσεις της ΕΠΟ προς τα μέλη του συλλόγου στους αγώνες του Μουντιάλ.

Ο SportDog αφού έκρινε ότι έπρεπε να διαγράψει την είδηση από τη στιγμή που δεν έφερε την υπογραφή του αποστολέα, δημοσιεύει την επιστολή του Γαλανόλευκου Φάρου που παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για το θέμα.

Αναλυτικά:

Με λύπη μας, διαπιστώσαμε ότι την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, η ιστοσελίδα sportdog.gr δημοσιοποίησε (και μάλιστα στην περίοπτη θέση του πρώτου θέματος!) επιστολή αναγνώστη αγνώστων στοιχειών, ο οποίος λασπολόγησε εις βάρος του «Γαλανόλευκου Φάρου», δηλαδή του επίσημου συλλόγου φίλων Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου.

Το κείμενο ανέφερε ότι ο Γαλανόλευκος Φάρος και τα μέλη του ταξίδεψαν δωρεάν στη Βραζιλία με έξοδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σε καιρούς κρίσης. Αυτό δυστυχώς για σας είναι το απόλυτο ψέμα, και έχουμε αδιάψευστα στοιχεία για αυτή την απόδειξη.

Πρώτον, ο «Γαλανόλευκος Φάρος» ουδέποτε οργάνωσε ταξίδια στο πλευρό της Εθνικής ομάδας με χρήματα της ΕΠΟ. Ο κάθε ένας φίλαθλος που ακολούθησε τον σύλλογό μας πλήρωσε από το υστέρημά του ένα πολύ σημαντικό ποσό για να βρεθεί και στα γήπεδα της Βραζιλίας το περασμένο καλοκαίρι. Η μόνη οικονομική βοήθεια για τα ταξίδια μας προέρχεται σε μορφή χορηγίας από την AMSTEL και όλα αυτά άλλωστε έχουν δημοσιοποιηθεί ξανά και ξανά με ανακοινώσεις.

Η ΕΠΟ έδωσε δωρεάν 55 εισιτήρια στους Έλληνες φιλάθλους που παρέμειναν στη Βραζιλία για τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα, ενώ υποσχέθηκε προφορικά την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου μας με 10.000 ευρώ, χρήματα τα οποία ωστόσο ακόμα δεν έχουμε πάρει. Για όλα τα παραπάνω έχουμε κινηθεί με απόλυτη διαφάνεια και έχουμε ενημερώσει τον κόσμο με σχετικές ανακοινώσεις ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, κατά την παραμονή μας στη Βραζιλία.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση, την οποία μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα μας, galanolefkosfaros.gr

Ο «Γαλανόλευκος Φάρος» αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τον πρόεδρό της, κ.Γιώργο Σαρρή, και το Δ.Σ. για την χορήγηση 55 εισιτηρίων δωρεάν, του αγώνα Ελλάδα-Κόστα Ρίκα, για τη φάση των «16», τα οποία και θα διατεθούν στα μέλη του «Γαλανόλευκου Φάρου» που βρίσκονται στο Ρεσίφε για να ενισχύσουν την προσπάθεια των διεθνών μας.

Παράλληλα, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και για την οικονομική ενίσχυση που μας προσέφερε, ώστε να συνεχίσουμε να στεκόμαστε πάντοτε στο πλευρό της ομάδας όλων των Ελλήνων.

Ο «Γαλανόλευκος Φάρος» και η ΕΠΟ διευρύνουν την άριστη συνεργασία τους και εύχονται από κοινό κάθε επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα και μακάρι το ταξίδι στη Βραζιλία να έχει ακόμα πολύ δρόμο… Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από καρδιάς. (28/6/2014)

Σε όλα αυτά τα θέματα έχουμε αναφερθεί πολλάκις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνοντας έτσι πως δεν φοβόμαστε την αλήθεια. Συγκεκριμένα, αναφέρουμε ότι το συνολικό ποσό για την παραμονή του πυρήνα των Ελλήνων φιλάθλων στη Βραζιλία μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων ανήλθε στα 20.000 ευρώ, τα οποία δημιούργησαν στον ίδιο τον πρόεδρο του συλλόγου μείζον οικονομικό θέμα, καθώς αναγκάστηκε να τα καλύψει από την τσέπη του. Ωστόσο, η αγάπη μας για την Εθνική μας ομάδα μας κάνει όλα αυτά τα χρόνια της δεκαετούς παρουσίας μας να μην τα λογαριάζουμε.

Είμαστε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συνδέσμους φιλάθλων και αυτό το έχουν παραδεχθεί πολλές φορές με δημόσιες τοποθετήσεις τους τόσο οι Έλληνες παίκτες όσο και προπονητές και παράγοντες. Δεν θα δεχτούμε από κανέναν να μας υψώσει το δάχτυλο, ειδικά όταν έχουμε όλα τα οικονομικά στοιχεία δημοσιοποιημένα.

Η δημοσιογραφική δουλειά έγκειται στην έρευνα και την διασταύρωση στοιχείων και όχι στην δημοσιοποίηση επιστολών μονάχα για την δημιουργία εντυπώσεων βασισμένων στην παραπληροφόρηση.

Η στάση σας προς την επιστολή αλλά και ο τρόπος που την έχετε δώσει στη δημοσιότητα με τίτλο χωρίς εισαγωγικά και σχετικό εισαγωγικό κείμενο (δίχως μάλιστα πουθενά να δείξετε κάποια αποστασιοποίηση από την άποψη του αποστολέα) αποδεικνύει ότι είστε συνένοχοι στη λασπολογία που σκοπό έχει να βλάψει το σύλλογό μας.

Θα το τονίσουμε εκ νέου: Ποτέ δεν οργανώσαμε ταξίδια στο εξωτερικό μεταφέροντας τον κόσμο με χρήματα της ΕΠΟ. Αδιάψευστος μάρτυρας ο ίδιος ο κόσμος που έχει ταξιδέψει χρόνια και χρόνιας στο πλευρό μας καθώς και η ίδια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με την οποία προφανώς δεν κάνατε την κόπο να επικοινωνήσετε πριν προβείτε σε αυτή την ανάρτηση.

Ο Πρόεδρος Γαλανόλευκου Φάρου,

Νίκος Φλέκκας
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags