Facebook Pixel Ταύρος ο… γαύρος!
Μπάσκετ
| 2014-10-24 23:50:00

Ταύρος ο… γαύρος!

Ταύρος ο… γαύρος!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει για τον... προβλέψιμο Ολυμπιακό και εξηγεί γιατί μπορεί να βελτιωθεί στην συνέχεια. Ποιος παίκτης άλλαξε τσιπάκι και ποιον «τιμωρούν» οι Αγγελόπουλοι;

Γράψαμε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας επί της Βαλένθια πως "αυτή η ομάδα είναι του… Σπανούλη". Αν αυτό φάνηκε στη Βιτόρια, επιβεβαιώθηκε με τον πιο απόλυτο τρόπο χθες στο ΣΕΦ. Γιατί είναι ομάδα του Σπανούλη όχι μόνο όταν ο διεθνής παίκτης είναι… ασταμάτητος. Αυτή τη φορά δεν ήταν καλός και μαζί του ήταν… μετριότατος κι ολόκληρος ο Ολυμπιακός, που όμως έκανε το 2/2 (κι αυτό είναι που μετράει) και μάλιστα με νίκες επί ισπανικών ομάδων.

Ο Ολυμπιακός είναι προβλέψιμος, όλοι οι προπονητές επικεντρώνονται στο να περιορίσουν τον Σπανούλη και να μην δώσουν ανοιχτό γήπεδο στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού, που "χτίστηκε" για να τρέχει, αν και δύσκολα παίρνεις "μεγάλα" παιχνίδια με το πόδι στο γκάζι. Βεβαίως, μόνο παράλογο δεν είναι το γεγονός και -θα μου επιτρέψετε- ούτε και ανησυχητικό.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίζει χωρίς τον έναν από τους δύο δημιουργούς του (Γιώργος Πρίντεζης), χωρίς τον παίκτη που θα τον ανεβάσει επίπεδο και θα τον κάνει πιο… σκληρό (Τραμέλ Ντάρντεν), χωρίς τον παίκτη που θα αυξήσει το… μπόι της ομάδας και θα δώσει ενέργεια (Γιάννης Παπαπέτρου). Ουσιαστικά παίζει χωρίς τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, που για την ώρα είναι εκτός τόπου και χρόνου και με τον Μπράιαν Ντάνστον χαμένο στο διάστημα.

Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε ότι παίζει χωρίς προπονητή, έχουμε μάλλον μια υπέρβαση, με το 2/2 στην Ευρωλίγκα. Ο Μίλαν Τόμιτς δεν έχει τις εικόνες και την εμπειρία, έπαιξε χθες πολύ με το… ρολόι, δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να εκμεταλλευτεί τα δυνατά της στοιχεία, παρότι έβαλε αρχές στο παιχνίδι, παρότι δεν την έστησε άσχημα.

Οι "ερυθρόλευκοι" οφείλουν να περιμένουν την επιστροφή των παικτών που θα αλλάξουν την εικόνα τους, αλλά και να αποφασίσουν τι θα κάνουν με το θέμα του προπονητή. Θα πάνε με τον Τόμιτς, θα υπάρξει συμφωνία με άλλον, θα ενισχυθεί το προπονητικό τιμ; Έτσι, πάντως, ο Ολυμπιακός μοιάζει… γυμνός.

Είχα γράψει για τον Δημήτρη Αγραβάνη, ότι ήταν μια μικρή καταστροφή οσάκις πάτησε το παρκέ στην πρεμιέρα με τη Βαλένθια. Αυτή τη φορά ήταν εξαιρετικός. Σημαίνει ότι δούλεψε, ότι κατάλαβε τα λάθη του, ότι άλλαξε… τσιπάκι. Αν "ξεψαρώσει" λιγάκι και απειλήσει περισσότερο επιθετικά, ίσως να αποτελέσει εσωτερική μεταγραφή.

Αυτή τη φορά ο Σέντρικ Σίμονς είδε το ματς χωρίς να πληρώσει εισιτήριο, αλλά και χωρίς να ξοδέψει νερό για ντους. Αναρωτιέμαι τί θέλουν να κάνουν με τον Αμερικανό οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού. Τον πληρώνουν για να κάθεται, τιμωρώντας (;) τον που διαπραγματεύτηκε με άλλη ομάδα (Καρσίγιακα), ενώ είχε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό; Μα κι εκείνοι διαπραγματεύτηκαν με τουλάχιστον δύο προπονητές (Κολέ και Μαρκόπουλο), που είχαν ενεργά συμβόλαια…

Άσχετο: Στο άρθρο μας "ο εχθρός εντός των πυλών" εκφράσαμε την άποψη ότι κακώς διακόπηκε το παιχνίδι Άρης - ΠΑΟΚ. Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος έδειξε υπερβάλλων ζήλο υποστηρίξαμε και "δικαιωθήκαμε" από την αρχική απόφαση του Αθλητικού Δικαστή. Στον
Άρη δεν επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης βαθμών, δείγμα του ότι ο Δικαστής δεν πείστηκε για την αντικειμενική ευθύνη της ομάδας.
Αναμένουμε και την απόφαση αναφορικά με το αν θα κριθεί ο νικητής στα χαρτιά, ή θα παιχτεί (κι αυτό είναι το σωστό) το παιχνίδι στο γήπεδο.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags