Facebook Pixel Αμφίπολη: "Ακτινογραφία" στον τάφο, τι μυστικά κρύβει;
Life
| 2014-11-03 18:38:00

Αμφίπολη: "Ακτινογραφία" στον τάφο, τι μυστικά κρύβει;

Αμφίπολη: "Ακτινογραφία" στον τάφο, τι μυστικά κρύβει;

Η ανασκαφή στην Αμφίπολη και στον Τύμβο Καστά προχωρούν. Το σίγουρο είναι ότι έχει ακόμα πολλά κρυμένα μυστικά ο τάφος.

Η ανασκαφή στον τρίτο θάλαμο θα συνεχιστεί σήμερα με τους αρχαιολόγους να κρατούν την ανάσα τους για τη συνέχεια του τάφου

Το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σχεδιάζει να γίνει σύντομα μια γεωμαγνητική ή γεωφυσική διασκόπηση στον τύμβο Καστά ώστε να διαπιστωθεί με ακρίβεια αν υπάρχουν κι άλλοι τάφοι

Ήδη θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχει νεκροταφείο από την εποχή του Σιδήρου, ο περίβολος ωστόσο και ειδικά ο τάφος που ανακαλύφθηκε φέτος άλλαξαν τα δεδομένα.

Πρέπει να οριοθετηθεί τόσο το παλιό νεκροταφείο, όσο και ο χώρος που ίσως έχει άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις ή και γεωλογικές ανωμαλίες που ίσως εκμεταλλεύτηκαν οι αρχαίοι για τη δημιουργία ταφών στο σημείο.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλάμβανε απομακρύνσεις πωρόλιθων από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου και συνέχιση υποστυλώσεων. Οι εργασίες θα συνεχίζονται ώσπου να ολοκληρωθεί η ανασκαφή.

Όπως όλα δείχνουν οι ανασκαφές θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, αλλά η μελέτη του μνημείου μόλις ξεκινά!


Σε κάθε περίπτωση, η «ακτινογραφία» του λόφου είναι αυτή τη στιγμή επιτακτική προκειμένου να γνωρίζει το υπουργείο τι έχει να αντιμετωπίσει στο μέλλον!

Πηγή: livester.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags