Facebook Pixel «Όλοι έτρεχαν να πουν που θα σουτάρει ο Μήτρογλου»
| 2014-11-03 22:57:00

«Όλοι έτρεχαν να πουν που θα σουτάρει ο Μήτρογλου»

«Όλοι έτρεχαν να πουν που θα σουτάρει ο Μήτρογλου»

Ο Λουκ Στιλ μιλάει για την καθιέρωσή του στον Παναθηναϊκό, αλλά και για το πέναλτι στο "Γ. Καραϊσκάκης" και την απόκρουση του.

Χαρακτηριστικά ο Στιλ είπε μιλώντας στην κάμερα της "NOVA":

"Πράγματι ήταν μια καλή νίκη την οποία πετύχαμε και ιδιαίτερα μετά το 1-0 με τον Ολυμπιακό. Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι, παίξαμε καλά ενώ είχαμε και μαχητικό πνεύμα. Θα έλεγα ότι ίσως ήταν η καλύτερη εμφάνιση που έχω δει από την ομάδα. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας καλό passing game, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και δουλέψαμε πάρα πολύ και όλα αυτά συνηγόρησαν στο να έρθει η νίκη".

Τι άλλαξε σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια;

"Δύσκολο να σας πω τι ακριβώς άλλαξε. Θα έλεγα όμως ότι παίξαμε πάρα πολύ καλά σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Σε άλλα παιχνίδια μπορεί να παίζαμε και πάλι καλά αλλά όχι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, είχαμε κάποιες καλές στιγμές. Σήμερα όμως θα έλεγα ότι ήταν ολοκληρωτική η καλή μας απόδοση στην διάρκεια όλου του παιχνιδιού. Ακόμα και όταν πιεστήκαμε αμυνθήκαμε όλοι μαζί. Παίξαμε καλή άμυνα την οποία δεν την αφήσαμε μόνο στους αμυντικούς αλλά ακόμα και από το κέντρο υπήρχε η ίδια αμυντική τακτική. Ξέραμε ότι οι τρεις πόντοι ήταν το ζητούμενο σήμερα οπότε θέλαμε ένα δεύτερο γκολ που θα καθάριζε το παιχνίδι.

Επίσης ήταν μια ανάταση αυτό το παιχνίδι μετά από την ήττα από τον Ολυμπιακό για τον οποίο ήξερα πόσο σημαντικός ήταν αυτός ο αγώνας, μου το είχαν πει και οι φίλαθλοι μας αλλά και οι συμπαίκτες μου.

Είναι δύσκολη η ήττα σε ένα τέτοιο ματς αλλά μερικές φορές είναι κάποιες ήττες που όταν συμβαίνουν σου δίνουν το έναυσμα για να μπορέσεις να προχωρήσεις καλύτερα και να δημιουργήσεις νίκες όπως αυτή που πήραμε την Πέμπτη στο Κύπελλο και όπως αυτή που ελπίζω να πετύχουμε την Πέμπτη για την Ευρώπη".

Για το ματς με την Αίντχόφεν:

"Ο προπονητής μας έχει πει ότι πρέπει πάντοτε να κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι να βλέπουμε αγώνα με τον αγώνα και νομίζω ότι έχει κάνει και σαφή διαχωρισμό. Ποια παιχνίδια παίζουμε για το πρωτάθλημα, ποια για το Κύπελλο, ποια είναι για την Ευρωπαϊκή πορεία. Άρα σήμερα παίξαμε έναν αγώνα πρωταθλήματος, θα τον ξεχάσουμε από αύριο και θα αρχίσουμε να κοιτάμε τον επόμενο αγώνα που είναι την Πέμπτη κόντρα στην PSV. Θα έλεγα ότι ο βαθμός που κερδίσαμε στην Ολλανδία μπορεί να φανεί πάρα πολύ σημαντικός.

Θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω ότι και την Πέμπτη θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παν ώστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αυτό μου έδωσε να καταλάβω το δεύτερο ημίχρονο που κάναμε στην Ολλανδία.

Θα συνεχίσουμε βέβαια να βλέπουμε τα πράγματα παιχνίδι με παιχνίδι αλλά μπορώ να πω ότι είμαστε σε μια νικηφόρο περίοδο που ξεκίνησε την Πέμπτη, συνεχίστηκε σήμερα και ελπίζω να συνεχιστεί την Πέμπτη και τέλος την επόμενη Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ".

Για την απόδοση του ίδιου:

"Σίγουρα όπως βλέπουμε και από την πορεία μου στα τελευταία παιχνίδια αρχίζω και αποκτώ τον ρυθμό μου, αρχίζουν τα παιχνίδια αυτά να με βρίσκουν σε έναν καλό ρυθμό, σε μια καλή πορεία, μια καλή εμφάνιση. Μετά τα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν και τον Ολυμπιακό παρά το ότι ότι χάσαμε αισθάνομαι πάρα πολύ καλά προσωπικά. Οι συμπαίκτες μου αρχίζουν να βλέπουν τον τρόπο του παιχνιδιού μου. Πως θέλω εγώ να παίζουν αυτοί. 

Αρχίζουν να με καταλαβαίνουν και να με γνωρίζουν καλύτερα. Υπάρχει μια πολύ καλή σχέση μαζί τους, υπάρχει μια εξαιρετική επικοινωνία, ιδιαίτερα και με τους νέους συμπαίκτες μου και γενικά πιστεύω ότι τα καταφέρνω καλά και στον τρόπο με τον οποίο αποκρούω και στον τρόπο με τον οποίο μοιράζω μετά τις μπαλιές. Είμαι έτοιμος για ότι έρθει προς την εστία μου, είτε αυτό είναι σέντρες, τετ α τετ η σουτ. Απολαμβάνω τα παιχνίδια είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ και με κάνει μετά να αισθάνομαι χαρούμενος".

Τι του είχε πει ο Ζέκα;

"Είναι αστείο όταν κέρδισαν το πέναλτι όλοι είχαν μια άποψη για το που να πέσω λες και θα ήμουν στο τέρμα για πρώτη φορά, ότι πρώτη φορά θα είχα να αντιμετωπίσω ένα πέναλτι. Δεν μου αρέσει να μου λένε τι να κάνω. Έχω τον δικό μου τρόπο για να αντιμετωπίζω τα πέναλτι και ήταν επιτυχής όλα αυτά τα χρόνια. Ιδίως με την Μπάρνσλει και επιμένω σε αυτό. Δεν θα αποκαλύψω λοιπόν το μυστικό μου. Ήταν καλό που έπιασα το πέναλτι αλλά δεν μας έδωσε το αποτέλεσμα που θέλαμε και ήταν κρίμα που η απόκρουση μου δεν συνοδεύτηκε από έναν βαθμό".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags