Facebook Pixel Το πιστεύει ο Αναστασίου
Ποδόσφαιρο
| 2014-11-05 17:50:00

Το πιστεύει ο Αναστασίου

Το πιστεύει ο Αναστασίου

Βέβαιος πως ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα φόντα για να νικήσει την Αϊντχόφεν την Πέμπτη στη Λεωφόρο (20:00) και να μπει δυναμικά στο «κόλπο» της πρόκρισης στους «32» του Europa League εμφανίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε

«Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι χρειάζεται υπομονή, ωριμότητα και σωστή διαχείριση. Παίζουμε με μια ομάδα αρκετά καλή, που ξέρει να παίζει σωστό ποδόσφαιρο και όταν βρίσκει χώρους είναι πολύ επικίνδυνη. Χρειάζεται υπομονή. Στην έδρα μας πετυχαίνουμε τουλάχιστον ένα γκολ. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση κι από εκεί και πέρα θα δούμε», τόνισε αρχικά.

«Είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος και πάντα σκέφτομαι τη νίκη και πως θα κερδίσει η ομάδα μου. Στην Ολλανδία δείξαμε πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μέσα στο γήπεδο. Σε κάποιες στιγμές η PSV φαινόταν πιο γρήγορη, αλλά σε κάποιες άλλες εμείς δείχναμε πως έχουμε περισσότερο αποφασιστικότητα και ήμασταν περισσότερο ομάδα. Είναι ένα ματς που πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Όσο για το τι είδους ματς περιμένει κι αν θα έχει ομοιότητες με αυτό της Ολλανδίας, είπε: «Τακτικά είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η Αϊντχόφεν παίζει διαφορετικά εκτός έδρας, δίνει χώρο στους αντιπάλους και χτυπά στις αντεπιθέσεις. Εμείς θέλουμε να πάμε δυνατά από την αρχή, να ελέγξουμε το παιχνίδι και να έχουμε περισσότερη κατοχή μπάλας. Είναι ένα ματς εντός έδρας κι αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο η νίκη είναι σημαντική και θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι για αυτό που πρέπει να κάνουμε την Πέμπτη».

Για μια ακόμη φορά, δεν αποκάλυψε τα πλάνα του. «Δεν μου αρέσει να λέω ποιοι θα παίξουν. Το σημαντικό είναι ότι ο Μπεργκ επανήλθε. Είχαμε ένα πλάνο και τώρα είναι θέμα διαχείρισης και τακτικής. Το σημαντικό είναι πως όλα τα παιδιά είναι έτοιμα και θα δείτε στο γήπεδο ποιοι θα αγωνιστούν. Έχω 23 παίκτες και είναι όλοι διαθέσιμοι».

Αναφορικά με το πόσο σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό να έχει κάποιες επιτυχίες στην Ευρώπη, τόνισε: «Κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι σημαντικό και μια νίκη σού δίνει μεγάλη ώθηση. Στο ματς της Ολλανδίας η ομάδα προερχόταν από άσχημα αποτελέσματα, αλλά έδειξε ότι ανακάμπτει. Αυτό που είχα πει από την αρχή είναι πως στόχος αυτής της ομάδας είναι να αποκτά εμπειρίες. Πέρσι ήμασταν μια νέα ομάδα στην Ελλάδα, φέτος στην Ευρώπη. Μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε στο ίδιο πνεύμα. Αν εξαιρέσουμε ένα παιχνίδι, η ομάδα ήταν ανταγωνιστική σε όλα τα ματς και είναι σημαντικό για το πρεστίζ του συλλόγου. Οι επιτυχίες στα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε ανεβάζουν σε ένα άλλο επίπεδο».

Ερωτηθείς για το αν δίνεται περισσότερη σημασία στον αγώνα με την PSV ή αυτό που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Αυτή η ομάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχωρίζει στόχους. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά σε κάθε διοργάνωση. Δεν ξεχωρίζουμε παιχνίδια. Για μένα το πιο σημαντικό ματς είναι της Πέμπτης και αμέσως μετά θα είναι αυτό με τον ΠΑΟΚ».

Σχετικά με τον Ντάνιελ Πράνιτς είπε: «Ο Ντάνιελ είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, είτε για την αμυντική, είτε για την επιθετική λειτουργία. Είναι ένας παίκτης με ικανότητες, μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός, αλλά είναι πολύ ουσιαστικός. Είναι θετικό ότι διαθέτουμε πολλούς παίκτες στο κέντρο και έχουν την αντίληψη ανά πάσα στιγμή τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο».

Για την κατάμεστη Λεωφόρο ανέφερε: «Μερικές φορές το γεμάτο γήπεδο γεμίζει παραπάνω άγχος τα παιδιά. Πιστεύω όμως πως έχουμε ωριμάσει σαν ομάδα και θα πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση στο παιχνίδι».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags