Facebook Pixel Μια τρύπα στο νερό και φέτος!
Ποδόσφαιρο
| 2014-11-06 19:41:00

Μια τρύπα στο νερό και φέτος!

Μια τρύπα στο νερό και φέτος!

Μία ακόμη κακή εμφάνιση προσέθεσαν στη φετινή σεζόν οι αγγλικές ομάδες σε αυτό το διήμερο των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ επιβεβαιώνοντας πως είναι πολύ πίσω από όλες τις διεκδικήτριες του στέμματος! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Πρώτη και καλύτερη η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι που ήταν αποκαρδιωτική στον αγώνα εναντίον των Ρώσων της ΤΣΚΚΑ Μόσχας! Μία ακόμη ήττα στη φετινή σεζόν και πλέον με δύο πόντους στον όμιλο αναζητεί ένα θαύμα απέναντι στην Μπάγερν και στην Ρόμα για να συνεχίσει στην διοργάνωση.

Η Τσέλσι έμεινε στο 1-1 στη Σλοβενία εναντίον της Μάριμπορ σε μία βραδιά που σημαδεύτηκε και από το πέναλτι που έχασε στο τέλος του παιχνιδιού ο Αζάρ με μόνο θετικό πως παραμένει στην κορυφή του δικού της ομίλου .

Η Λίβερπουλ την Τρίτη το βράδυ ηττήθηκε αν και ήταν το πιο φυσιολογικό ως αποτέλεσμα στη Μαδρίτη εναντίον της Ρεάλ με 1-0 αλλά τουλάχιστον διέσωσε κάτι από την αξιοπρέπεια της!

Εκείνη όμως που υπέστη μία πανωλεθρία άσχετo αν δεν έχασε το παιχνίδι είναι η Αρσεναλ η οποία αν και προηγήθηκε 3-0 της Άντερλεχτ ισοφαρίστηκε σε 3-3 σε μία βραδιά που δεν έχει προηγούμενο στην παρουσία των αγγλικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης! Ποτέ αγγλική ομάδα δεν σπατάλησε τέτοιο αβαντάζ σε ενα ματς και η αίσθηση στο τέλος του ματς ήταν σαν να είχαν χάσει οι "κανονιέρηδες " !

Βλέποντας τα πράγματα με ψυχρό μάτι φαίνεται πως για μία ακόμη σεζόν η μόνη αγγλική ομάδα με ρεαλιστικές πιθανότητες να βρίσκεται στα ημιτελικά παραμένει η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο. Ναι δεν έχει δείξει μέχρι τώρα κάτι το ιδιαίτερο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια της ωστόσο έχει ένα ρόστερ πολύ ικανό και τα παιχνίδια της στην Premier League επιβεβαιώνουν πως έχει και μεγαλύτερες δυνατότητες απ' ό,τι έχουμε έως τώρα δει εκτός του νησιού!

Αντίθετα η τεράστια απογοήτευση είναι η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι. Με ένα πανάκριβο ρόστερ παρά τους περιορισμούς που της έχει επιβάλλει η UEFA για την καταστρατήγηση του Financial Fair Play City παραμένει σάκος του μποξ απέναντι όχι μόνο στα μεγαθήρια αλλά και σε ομάδες μικρότερου βεληνεκούς από αυτή!

Για την Λίβερπουλ που ουσιαστικά μια νίκη με την Βασιλεία και μια ισοπαλία στη Βουλγαρία θα είναι αποτελέσματα που της δίνουν την πρόκριση δεν μπορούμε να απαιτούμε πολλά αφού έτσι κι αλλιώς στη φετινή χρονιά έχει δείξει ιδιαίτερο πρόβλημα στην επίθεση ενώ συνεχίζει να προβληματίζει η αμυντική της αστάθεια. Και μόνο το γεγονός ότι μπορεί να βρεθεί στην κλήρωση των 16 θα είναι μία μικρή επιτυχία δεδομένου του ότι τα τελευταία χρόνια σε δύο τουλάχιστον σεζόν δεν είχε καν ευρωπαΐκή παρουσία. Αντίθετα για την Άρσεναλ των συνεχόμενων προκρίσεων στα νοκ άουτ από το 1999 και έπειτα απλά και μόνο το ότι περνάει δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εύσημο. Οι απαιτήσεις από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ από τους οπαδούς των Λονδρέζων είναι μεγάλες !

Ετσι λοιπόν το γεγονός πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου Θα μείνει και πάλι δεύτερη στον όμιλο της πίσω από την Ντόρτμουντ αφήνει εξαιρετικά πολλές πιθανότητες να κληρωθεί ξανά στη φάση των 16 με ένα μεγαθήριο. Κι εκεί για μία ακόμη χρονιά θα τελειώσει η σεμνή τελετή!

Άρα αν δεν προκύψει κάτι εξαιρετικό από την Τσέλσι και η φετινή χρονιά για τις αγγλικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι μία...τρύπα στο νερό. Και φυσικά αυτό αποτελεί ένα στίγμα για το πρωτάθλημα που θέλει να λέγεται το καλύτερο στον πλανήτη!

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags