Facebook Pixel Στο σπίτι του κρεμασμένου...
| 2014-11-08 23:23:00

Στο σπίτι του κρεμασμένου...

Στο σπίτι του κρεμασμένου...

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη συζήτηση που γίνεται για το ματς του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και θυμίζει ότι... «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Βλέπω να γίνεται πολύ συζήτηση για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Οι Ολυμπιακοί παρακαλάνε και εύχονται να κερδίσει ο Παναθηναϊκός , για να μειώσουν την διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και κάποιοι αναρωτιούνται αν ο Παναθηναϊκός θα το παίξει το παιχνίδι, η θα... κάτσει να χάσει, για να... παραμείνει η διαφορά του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό. Κατ’αρχάς να πω, ότι όσοι αναρωτιούνται αν ο Παναθηναϊκός θα το παίξει το παιχνίδι είναι ανιστόρητοι.

Ο Παναθηναϊκός πάντα έπαιζε για την πάρτη του και την ιστορία του και δεν έδωσε δικαιώματα ακόμα και αδιάφορος να ήταν στις τελευταίες αγωνιστικές. Πέρυσι για παράδειγμα, για να χάσει από την Ξάνθη, που καιγόταν για την σωτηρία της έπρεπε να γίνουν «εγκλήματα» από τον Σπάθα να δώσει ανύπαρκτο πέναλτι στην Ξάνθη και να αποβάλει και τον Κουτρουμπή. Δεν θυμάμαι για παράδειγμα ποτέ να έχει πάει ο Παναθηναϊκός και να έχει παίξει με την ΑΕΚ τελευταία αγωνιστική στη Νέα Φιλαδέλφεια και να …έχει χάσει διευκολύνοντας την ΑΕΚ, για να μην πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός.

 Το έχει κάνει ο Ολυμπιακός αυτό ακριβώς , για να μην πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Επίσης θυμάμαι κάτι ….κουφές ήττες του Ολυμπιακού π.χ από την Κέρκυρα πριν μερικά χρόνια στην έδρα του, όταν είχε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και η Κέρκυρα καιγόταν για να σωθεί. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα και όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει στην ιστορία για να δει. Με λίγα λόγια όσοι από τους φίλους του Ολυμπιακού το λένε αυτό για τον Παναθηναϊκό ταιριάζει το «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός έχει μία μεγάλη ευκαιρία κόντρα στον ΠΑΟΚ αν πάρει αποτέλεσμα να κάνει ένα restart στο πρωτάθλημα, να μειώσει την διαφορά από την κορυφή και με τα δύο εντός έδρας παιχνίδια, που ακολουθούν με Εργοτέλη και Βέροια, να μπορέσει να πλησιάσει και άλλο στην πρώτη θέση.

Είμαι σίγουρος, πως όσοι μπουν αύριο στο γήπεδο θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν. Για να μπορέσει , όμως, ο Παναθηναϊκός να πάρει αποτέλεσμα θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Μόνο έτσι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Διατηρώντας το μηδέν πίσω πιστεύω ότι στον χώρο οι μεσοεπιθετικοί του Παναθηναϊκού θα βρουν την ευκαιρία να σκοράρουν.

Για αυτό η ταπεινή μου άποψη είναι, ότι σε αυτό το ματς ο Μέντες πρέπει να παίξει στα χαφ, δίπλα στον Λαγό, έτσι ώστε να βοηθήσει και στο ανασταλτικό κομμάτι και στο δημιουργικό. Και ίσως παίκτης –κλειδί στην διάρκεια του αγώνα να είναι ο Κλωναρίδης, που του ταιριάζουν γάντι τέτοιου είδους παιχνίδια.

Στα τελευταία πέντε παιχνίδια που έχουν γίνει στην Τούμπα δεν υπάρχει ισοπαλία. Πέρυσι και πρόπερσι κέρδισε ο ΠΑΟΚ με 2-1 και 2-0 αντίστοιχα, ενώ τις περιόδους 2010-11 και 2011-12 ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει αντίστοιχα 0-1 και 1-3 (στο καλύτερο του παιχνίδι τα τελευταία χρόνια). Την περίοδο 2009-10 ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1, ενώ οι δύο ομάδες έχουν να φέρουν ισοπαλία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος από την περίοδο 2008-09 και ήταν και λευκή μάλιστα, 0-0.

Αυτά για όσους δίνουν σημασία στα στατιστικά, πάντως για ένα τέτοιο παιχνίδι να έχει να έρθει ισοπαλία εδώ και έξι χρόνια στην Τούμπα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι μεγάλο διάστημα. Με ότ,ι αυτό σημαίνει…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags