Facebook Pixel Και… βράζει ο ΠΑΟΚ με τη διαιτησία
| 2014-11-10 14:30:00

Και… βράζει ο ΠΑΟΚ με τη διαιτησία

Και… βράζει ο ΠΑΟΚ με τη διαιτησία

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του τη μάχη του πρωταθλήματος μετά και την τελευταία αγωνιστική.

Ξεκινούσα ως εξής το τελευταίο κομμάτι μου, την επομένη του ΠΑΟ-ΠΣΒ… «Εγώ δεν τον είδα κακό χθες τον Παναθηναϊκό. Και νομίζω ότι με παρόμοια απόδοση, δεν χάνει την Κυριακή στην Τούμπα. Για να μην σας πω ότι μπορεί και να κερδίσει κιόλας, χωρίς να υποτιμάω τον ΠΑΟΚ…».

Από κάτω, το 80% από τα σχόλια των οπαδών του Παναθηναϊκού έγραφαν ότι ήθελαν η ομάδα τους να χάσει από τον ΠΑΟΚ, για να μην επωφεληθεί ο Ολυμπιακός…

Τέλος πάντων, σημασία έχει ότι ο Παναθηναϊκός πάλεψε και πήρε το ματς, για την πάρτη του βέβαια, από ένα ΠΑΟΚ, που στα εφτά παιχνίδια στα οποία ο αντίπαλός του άνοιξε το σκορ, έχει πέντε ήττες (από Γκινγκάμπ, Ζίμπρου και Καλαμαριά εκτός έδρας κι από Φιορεντίνα, Παναθηναϊκό εντός έδρας) και δύο ισοπαλίες (με Καλλονή και Γιάννινα στην Τούμπα…)!

Η δε αποτυχία του ΠΑΟΚ αποκτάει άλλη διάσταση κι επειδή είχε μία διαιτησία που τον πήγαινε καροτσάκι τον Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια ένα διαιτητή και το β΄επόπτη, αφού ο α΄(Ακρίβος) ήταν παλικάρι και πήγε στη σέντρα στο καθαρό 1-2 (γιατί με όσα είχαμε δει από τους άλλους δύο…).

Η πλάκα είναι ότι μόλις την περασμένη αγωνιστική, οι τίτλοι του ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ήταν, «βράζει ο ΠΑΟΚ με τη διαιτησία»! Του Σπάθα, στο Αστέρας-Ολυμπιακός. Στο 0-0. Με τον Ολυμπιακό πέντε πόντους πίσω…Ένας ΠΑΟΚ, που είχε εφτά σερί νίκες! Και που δεν είχε πειράξει το νυχάκι του διαιτητής η, επόπτης. Πρίμα διαιτησία είχε και στα οκτώ παιχνίδια. Και χθες δεν είχε απλά πρίμα. Είχε σπρώξιμο κανονικό.

Τι τετ α τετ του Καρέλλη με τον Γλύκο στο 0-0 σταμάτησε ο επόπτης Αλεξέας με ανύπαρκτο οφσάϊντ…

Τι κίτρινες χάρισε ο Τριτσώνης στο α΄ημίχρονο στα χαφ του ΠΑΟΚ, σε Τζιόλη (στο 30’, πάνω στον Καρέλλη) και Τσανδάρη (στο 34’, πάνω στον Τζαγκούν)…

Τι που έγινε το έλα να δεις μετά το 0-1! Στο 53’ σε βουτιά του Κάτσε δίνει φάουλ και κάρτα εις βάρος του Κλωναρίδη ελάχιστα έξω από την περιοχή του ΠΑΟ! Στο 60’ χαρίζει κίτρινη του Κατσικά (πάνω στον Καρέλλη), στο 64’ στο γκολ της ισοφάρισης με το απευθείας φάουλ στήνει το τείχος δύο μέτρα πίσω από την κανονική απόσταση (φάνηκε ξεκάθαρα από την γραμμή που βάζει η Νόβα), στο 72’ ανακαλύπτει στην ίδια θέση φάουλ του Λαγού στον Κίτσιου ενώ ο Λαγός είχε διώξει την μπάλα, στο 73’ χαρίζει κίτρινη στον Βίτορ (πάνω στον Καρέλλη), στο 75’ χαρίζει κίτρινη στον Γκολάσα (πάνω στον Μπούρμπο), στο 85’ χαρίζει κίτρινη στον Τζιόλη (πάνω στον Πέτριτς)!!!

Εντάξει ρε παιδιά, τι άλλο να κάνει ο Τριτσώνης για να μην…βράζει ο ΠΑΟΚ για τη διαιτησία…Του Τριτσώνη, που και καλά θα πήγαινε να παίξει για τον…Ολυμπιακό στην Τούμπα, δηλαδή υπέρ του Παναθηναϊκού, όπως έλεγαν στη Θεσσαλονίκη….

Για να μιλάμε σοβαρά, ήταν τυχερό το πρωτάθλημα που δεν αλλοιώθηκε χθες το αποτέλεσμα του αγώνα και κέρδισε η ομάδα που αδικήθηκε-όπως είχε αλλοιωθεί στην ισοπαλία του Ολυμπιακού στο Αγρίνο, με τα πέναλτι που είχε «καταπιεί» ο Παππάς (Αθηναίος κι αυτός, όπως ο Τριτσώνης). Σε ένα ματς χθες, που ο ΠΑΟΚ ήταν ελάχιστα επικίνδυνος παρά την υπεροχή του, αλλά τελικά ίσως κρίθηκε για τον ΠΑΟΚ στη φάση που ο Παπαδόπουλος δεν έσπασε την μπάλα στον Φακούντο-παρεμπιπτόντως, απορώ γιατί δεν παίζει περισσότερο αυτός ο παίκτης.

Οι ΠΑΟΚτσήδες διαβάζω ότι τα έχουν με τον Σπυρόπουλο, επειδή δεν πρόλαβε ούτε τον Ατζαγκούν στο 1-0, ούτε τον Καρέλλη στο 2-1. Μόνο που ο Σπυρόπουλος είχε και το καλύτερο άλλο σουτ του ΠΑΟΚ, μετά το γκολ, εκεί που αν δεν έκανε την απόκρουση του αγώνα ο Στιλ, θα αποθεώνονταν από την Τούμπα ο διεθνής αριστερός μπακ…Ας προσέξουν και πως κέρδισε ο Κλωναρίδης κατά κράτος τον Βίτορ στο 1-0, αλλά και την αντίδραση του Γλύκου…

Πάντως εγώ την γνώμη μου δεν την αλλάζω: ο ΠΑΟΚ θα είναι φέτος σοβαρός διεκδικητής του τίτλου, με την επιστροφή και των Ρατς, Μακ, Σκόνδρα, ακόμη και του Τζαβέλλα-ανεξάρτητα δηλαδή από το αν κάνει η, όχι μεταγραφές. Κι αν εκμεταλλευθεί την έδρα, με τον γυρισμό του Μπεργκ, θα είναι στο κόλπο κι ο Παναθηναϊκός, που ήταν χθες κι αυτός χωρίς Ζέκα και Μέντες-και μπορεί να ενισχυθεί με το Νίνη.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ματώσει για να πάρει αυτό το πρωτάθλημα. Κι ο μόνος τρόπος για να το πάρει είναι ακριβώς αυτός, να ματώσει. Να είναι αποφασιστικός, σοβαρός και με συγκέντρωση σε όλα τα παιχνίδια του-όχι μόνο σε αυτά στο σπίτι του.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags