Facebook Pixel Λιβόρνο: Εξέδρα αντιφασιστών
| 2014-11-18 23:17:00

Λιβόρνο: Εξέδρα αντιφασιστών

Λιβόρνο: Εξέδρα αντιφασιστών

Σημαίες του Τσε Γκεβάρα, ένα πέταλο να τραγουδάει το «Bella Ciao» και το «Pandiera Rossa», μίσος για τους ακροδεξιούς οπαδούς της Λάτσιο και της Ελλάς Βερόνα, αλληλέγγυοι σε διαμαρτυρία και αντίδραση ακόμη και εκτός Ιταλίας, όπως το πανό για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αναγνωρίζεται πως στο σύγχρονο αθλητισμό τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στις κερκίδες τείνουν να ξεθωριάζουν, οι εξαιρέσεις ωστόσο επιβιώνουν, με ορισμένες κερκίδες να στέλνουν το «μήνυμα» της αδελφότητας και της αλληλεγγύης.

H Λιβόρνο (ιτ. «Associazione Sportiva Livorno Calcio») ιδρύθηκε στην ομώνυμη πόλη της Τοσκάνης το 1915. Οι οπαδοί της δεν την υποστηρίζουν για τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα και τις ευρωπαϊκές διακρίσεις. Τέτοια κατορθώματα δεν έχει να επιδείξει. Από την Serie A έως και την Serie C1, είναι γυρολόγος των κατηγοριών, δίχως να πρωταγωνιστεί σε διάρκεια χρόνων.

Το γήπεδο της όμως μαζεύει κόσμο που τραγουδά σε κάθε περίπτωση. Είτε για να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές, είτε για να πανηγυρίσει σκοπούς επαναστατικούς, μα και για να διατρανώσει μηνύματα ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο 3pointmagazine.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags