Facebook Pixel Τους δίνει πρωτάθλημα και... δεν το θέλουν!
| 2014-12-09 23:59:00

Τους δίνει πρωτάθλημα και... δεν το θέλουν!

Τους δίνει πρωτάθλημα και... δεν το θέλουν!

Το λέγαμε οι περισσότεροι μόλις τελείωσε το 2-1 με τον Ολυμπιακό την περασμένη Τετάρτη: ότι ναι μεν ο Αναστασιάδης έδειξε πως μπορεί να σηκώσει κούπα, αλλά θα έπρεπε πρώτα να περάσει από την Ξάνθη. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.

Να δείξει δηλαδή ότι δεν ζαλίζεται εκεί που βρίσκεται ολομόναχος στην κορυφή, καθώς το μεγάλο ζητούμενο ήταν να αποδείξει στο τέλος ότι η ομάδα του είναι καλή όχι μόνο στα δύσκολα και μεγάλα, αλλά κυρίως στα μικρά και στα εύκολα.

Οταν, όμως, βλέπεις 2 χιλιάδες κόσμο να τρέχει στο αεροδρόμιο για να αποθεώσει μια εκτός έδρας νίκη, καταλαβαίνεις ότι εδώ υπάρχει ένα σύνδρομο στέρησης, που δύσκολα μπορεί να το καταπολεμήσει, ακόμη κι ο προπονητής που το έχει επισημάνει από την αρχή της σεζόν.

Κακά τα ψέματα, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει κουλτούρα πρωταθλητισμού, όπως ο Ολυμπιακός. Ποτέ κανένας οπαδός δεν θα ξεκινούσε να πάει από τον Πειραιά στο «Ελ. Βενιζέλος» για να στρώσει χαλί στους παίκτες, μόνο και μόνο επειδή θα είχαν νικήσει σ’ ένα ματς στην αρχή της σεζόν μέσα στην Τούμπα. Αυτή είναι η διαφορά και το μεγαλύτερο εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ.

Αλλωστε, και στον Παναθηναϊκό από χθες έπαψαν να υπολογίζουν τον εκ Βορρά κίνδυνο. Αν και δεν το λένε, πιστεύουν ότι ο μοναδικός αντίπαλος στα όποια όνειρα μπορούν να κάνουν για πρωταθλητισμό θα είναι από δω και πέρα ο Ολυμπιακός, άσχετα αν χθες άφησαν 1-1 στον Αστέρα Τρίπολης και πέταξαν την ευκαιρία να τον περάσουν στη βαθμολογία.

Ενα θέμα είναι τώρα οι αντιδράσεις όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και των βασικών του αντιπάλων.

Ο Ιβάν Σαββίδης φερόταν έτοιμος να ρίξει 2 εκατομμύρια ευρώ στις μεταγραφές του Ιανουαρίου για την απαραίτητη ενίσχυση, αλλά δεν αποκλείεται ν’ αρχίσει να... φρενάρει και... να το κουβεντιάζει πάλι, καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι τα λεφτά του θα πιάσουν τόπο.

Οσο για τον Παναθηναϊκό... από κοντά κι ό,τι βγει. Περιθώρια για σοβαρές διορθωτικές κινήσεις δεν υπάρχουν. Ελλειψη χρημάτων, στάση καλών μεταγραφών!

Αυτός που φταίει, δεν πληρώνει...

Το 3-2 του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα του Champions League ήταν το αποτέλεσμα που μας έριξε στάχτη στα μάτια.

Εκείνη την εποχή οι Ισπανοί είχαν την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη μαζί με την Τσέλσι. Κατάφεραν να νικήσουν δύο φορές τη Ρεάλ Μαδρίτης, παίρνοντας κατά κάποιο τρόπο ρεβάνς για τον χαμένο τελικό της Λισαβόνας, και ήρθαν στην Αθήνα, μεγάλο φαβορί απέναντι σ’ έναν Ολυμπιακό που ψαχνόταν έχοντας δώσει καμιά δεκαριά παίκτες, αγοράζοντας κάποιους άλλους και γεμίζοντας το ταμείο του με εκατομμύρια.

Ηταν μια εντελώς αντιποδοσφαιρική τακτική, βασισμένη σε οικονομικά και μόνο κριτήρια, η οποία όμως αποθεώθηκε μόνο και μόνο επειδή η ομάδα ξεγέλασε τους πάντες με το ιδανικό ευρωπαϊκό της ξεκίνημα.

Τότε ο Μαρινάκης έγινε «πρώτος μάγκας», καθώς κατάφερε να πουλήσει ακριβά και να αγοράσει φτηνά, χωρίς να σκέφτεται τι θα γίνει αν οι καινούργιοι δεν βρεθούν γρήγορα μεταξύ τους, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις χημεία.

Οι πρώτες εντυπώσεις αποδείχτηκαν παραπλανητικές. Κι όσο περνούσε ο καιρός, ο Ολυμπιακός αντί να στρώνει, γινόταν χειρότερος. Νικούσε (όταν νικούσε...) λόγω ονόματος στην Ελλάδα παίζοντας πολύ άσχημη μπάλα, ακόμη και σε παιχνίδια με μέτριο συντελεστή δυσκολίας. Και στην Ευρώπη, κατάφερε να νικήσει τη Γιουβέντους με 1-0 σ’ ένα ματς - μαγική εικόνα, όπου τον πρώτο ρόλο τον έπαιξε πιάνοντας μερικά άπιαστα ο τερματοφύλακας Ρομπέρτο.

Η αποτυχία βαραίνει και τον Μίτσελ, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στη μεταγραφική πολιτική του καλοκαιριού, πιστεύοντας προφανώς ότι η ομάδα θα πήγαινε με αυτόματο πιλότο, χωρίς να απαιτήσει την παραμονή του κορμού που θα μπορούσε να αντέξει και να σηκώσει τις όποιες προσθήκες κρίνονταν απαραίτητες. Και βέβαια αν κάποιος την πληρώσει στο τέλος, θα είναι αυτός! Ούτε οι παίκτες που σέρνονται, ούτε ο Μαρινάκης που... δεν είναι δυνατόν να φταίει ποτέ, αφού είναι ο πρόεδρος.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι στον Ολυμπιακό σκέφτονται (πάλι!) να κάνουν μεταγραφές, νομίζοντας ότι φέρνοντας κι άλλα καινούργια πρόσωπα θα... ενισχύσουν την ομάδα!

ΠΗΓΗ: Efsyn.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags