Facebook Pixel Ο ΠΑΟΚ και η απόφαση του Εφετείου καταργεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ!
| 2014-12-10 21:43:00

Ο ΠΑΟΚ και η απόφαση του Εφετείου καταργεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ!

Ο ΠΑΟΚ και η απόφαση του Εφετείου  καταργεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ!

Ακυρη έβγαλαν τα πολιτικά δικαστήρια απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Εφέσεων της ΕΠΟ σχετικά με την διαμάχη που έχει ο Γιώργος Δώνης με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για απόφαση που καταργεί το "αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας, η οποία δεν επιτρέπει οι αποφάσεις των δικαιοδοτικών της οργάνων για αθλητικές διαφορές να κρίνονται στη συνέχεια από πολιτικά δικαστήρια.

Μάλιστα, στο άρθρο 35 του ΚΑΠ, η ΕΠΟ προβλέπει την τιμωρία όσων προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, καταργώντας το αυτοδιοίκητο. Ομως, όπως έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις, έτσι και τώρα με τον ΠΑΟΚ, οι διοίκηση Σαρρή είναι αδύναμη να εφαρμόσει τους κανονισμούς της, όπως έγινε πέρσι στην περίπτωση του Αρη, αλλά και φέτος με τους ΟΦΗ και Πανιώνιο.

Για το συγκεκριμένο θέμα αρμόδια είναι η ίδια η ΕΠΟ και όχι η Super League, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει προσφύγει κατά απόφαση οργάνου της.

Κατά συνέπεια, η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, ανεξάρτητα από την ουσία της, παραβιάζει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, έτσι όπως το επικαλείται η ίδια και συνεπώς πρέπει να αντιδράσει. Αν δεν το κάνει, τότε αποδέχεται την παραβίαση του αυτοδιοίκητου και δεν μπορεί να το επικαλείται πλέον, διότι θα κατηγορηθεί για μεροληπτική συμπεριφορά.

Το ιστορικό της υπόθεσης Δώνη-ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Δώνης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχαν οδηγηθεί στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ για το θέμα της αποζημίωσης του Ελληνα τεχνικού, όταν αποχώρησε από τον "Δικέφαλο του Βορρά".

Ο Δώνης δικαιώθηκε τόσο από την Επιτροπή Οικονομικών Διαφορών, όσο και από το Διαιτητικό Δικαστήριο Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, καταθέτοντας αγωγή ακύρωσης της διαιτητικής απόφασης για πέντε τυπικού λόγους, καθώς και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για "πάγωμα" της απόφασης.

Τα ασφαλιστικά μέτρα και η αίτηση αναστολής απορρίφθηκαν. Ομως στην αγωγή έγινε δεκτός ο ένας από τους πέντε λόγους που επικαλέστηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Γιώργο Δώνη, ο λόγος που έγινε δεκτός είναι ότι η απόφαση δεν υπεγράφη από τα τρία μέλη του δικαστηρίου της ΕΠΟ και ειδικότερα από τον εκπρόσωπο του Ελληνα τεχνικού.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το δικαστήριο δέχτηκε ότι υπήρχε κακή σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Εφέσεων της ΕΠΟ και η υπόθεση αναπέμπεται να δικαστεί εκ νέου στα όργανα της Ομοσπονδίας.  

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags