Facebook Pixel Ο Α. Δημάτος για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης!
| 2014-12-11 14:48:00

Ο Α. Δημάτος για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης!

Ο Α. Δημάτος για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης!

H τεράστια ευκαιρία του Ολυμπιακού!

«Χρυσή» ευκαιρία αποτελεί για τον Ολυμπιακό η ευρωπαϊκή του συνέχεια στο Γιουρόπα, την οποία αν εκμεταλλευτεί με μίνι υπέρβαση της τάξης δύο προκρίσεων (στους «32» και «16» και φτάσει μέχρι τους «8» της διοργάνωσης), τότε καθιερώνεται αυτόματα στο Τop-20 της UEFA για πρώτη φορά στην ιστορία του και κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα στην ευρωπαϊκή ελίτ και για τα επόμενα χρόνια!

Ο Ολυμπιακός έχει τη «χρυσή» συγκυρία ότι στο τέλος αυτής της σεζόν βγάζει από την πενταετία του την εφιαλτική σεζόν του καλοκαιριού του 2010 με τον αποκλεισμό του από τη Μακάμπι (πάνω στην ιδιοκτησιακή αλλαγή από Κόκκαλη σε Μαρινάκη), από τότε κάνει συνεχώς βήματα προς τα πάνω και αν καταφέρει να βελτιώσει περαιτέρω τον εφετινό του συντελεστή μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά κοντά στο Τop-15, ακριβώς κάτω από τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια!

Τι εξασφαλίζει με αυτό; Το ότι θα είναι ισχυρός ακόμα και στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (αν για παράδειγμα δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά πάρει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο) αφού με τα τωρινά δεδομένα θα είχε τον δεύτερο καλύτερο συντελεστή στο γκρουπ των 15... «τριτοτέταρτων» των κορυφαίων πρωταθλημάτων, κάτω μόνο από την ουκρανική Σαχτάρ!

Τι έχει πετύχει ακόμα τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός;

- Την τελευταία δεκαετία έχει ήδη βελτιώσει τη θέση του στη βαθμολογία της UEFA κατά 27 θέσεις (από 52ος το 2007 είναι αυτή τη στιγμή 25ος), ενώ μέσω Γιουρόπα έχει το περιθώριο για πολύ μεγαλύτερη βελτίωση από εφέτος και εκτόξευση από του χρόνου!

- Τα τέσσερα τελευταία χρόνια της μεγάλης βελτίωσης των αριθμών του, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει το 45,5% των ελληνικών βαθμών στην Ευρώπη αφού εκείνος έχει φέρει στην Ελλάδα 54 και όλες οι άλλες ομάδες μαζί 64,5 βαθμούς!

* Μέσω του Europa League ο πρωταθλητής Ελλάδας μπορεί να κάνει άλμα στις πρώτες 15-20 ομάδες της Ευρώπης και να είναι ισχυρός ακόμη και στα πλέι οφ του Champions League!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags