Facebook Pixel Κ. Νικολακόπουλος: Η λύση είναι με…Αβραάμ!
| 2014-12-12 15:00:00

Κ. Νικολακόπουλος: Η λύση είναι με…Αβραάμ!

Κ. Νικολακόπουλος: Η λύση είναι με…Αβραάμ!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει για τη μάχη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και μπλέκει και τον… Αβραάμ Παπαδόπουλο!

Νομίζω ότι έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στη μάχη της Ελλάδας για την 12η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ σε επίπεδο, η πιο σοβαρή πιθανότητα για να αλλάξουμε τα δεδομένα είναι να κληρωθεί ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ με την ομάδα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, την Τράμπζονσπορ!

Εάν προκύψει τέτοια εξέλιξη κι ο πρωταθλητής Ελλάδας μπορέσει να αποκλείσει τους Τούρκους, κάτι που μόνο απλό δεν θα είναι, τότε θα έχει μ΄ένα σμπάρο δύο τριγόνια!

Αφενός μεν βγάζει νοκ άουτ τη μία από τις δύο τουρκικές ομάδες που συνεχίζουν φέτος στην Ευρώπη και μετά το χειμώνα, αφετέρου δε προχωράει ο ίδιος στη διοργάνωση κι έχει έτσι τη δυνατότητα να βάλει κι άλλους βαθμούς, τόσο για την πάρτη του, όσο και για την Ελλάδα. Και πλέον θα κριθεί μεταξύ του ίδιου και της Μπεσικτάς, αν θα είναι στο τέλος της χρονιάς 12η η Ελλάδα η, η Τουρκία, με το γνωστό έπαθλο, η 12η χώρα να παίξει το μεθεπόμενο χρόνο με τον πρωταθλητή της απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και με τον κυπελλούχο της απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (για τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα ως γνωστόν είναι 12η).

Με την Τουρκία να είναι μπροστά μας στη βαθμολογία και να μας χωρίζουν δύο καλά αποτελέσματα (μία νίκη, μία ισοπαλία), ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο έργο, γιατί απέναντί του είναι δύο ομάδες που συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Με την Μπεσικτάς να είναι παραδοσιακά ισχυρή δύναμη και την Τράμπζονσπορ να έχει ρίξει πολλά λεφτά στις μεταγραφές, ακριβώς για να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος. Έτσι άλλωστε απέκτησε τον Καρντόσο από την Μπενφίκα κι ακόμη έκανε προσθήκες από τη Μίλαν, την Σπαρτάκ Μόσχας, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία το περασμένο καλοκαίρι.

Τέλος πάντων, εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές πρέπει να περιμένουμε μία κλήρωση τη Δευτέρα που μόνο εύκολη δεν θα είναι για τον Ολυμπιακό. Πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει καμία εύκολη ομάδα στους 16 υποψήφιους αντίπαλους του Ολυμπιακού, πλην ίσως της Άαλμποργκ, λόγω της πτώσης εσχάτως του πρωταθλήματος της Δανίας.

Οι άλλες ομάδες είναι όλες δυνατές. Δεν είναι μόνο οι Σεβίλλη, Λίβερπουλ, Ρόμα, Τότεναμ δυνατές. Απλά αυτές είναι…πάρα πολύ δυνατές.

Ο Άγιαξ, η Άντερλεχτ κι η Σέλτικ είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και προσωπικά δεν θα τις ήθελα (με ερωτηματικό τη Σέλτικ).

Την 6η στην Πριμέρα Βιγιαρεάλ σας βεβαιώ ότι δεν θα την ήθελε με τίποτα ο Μίτσελ, που σε δύο επισκέψεις στην Ισπανία με τον Ολυμπιακό έχει 0-3 από τη Λεβάντε και 0-4 από την Ατλέτικο…

Η Βόλφσμπουργκ είναι 2η στην Μπουντεσλίγκα πίσω από την Μπάγερν!

Η Ντνιέπρ έχει καλούς παίκτες κι αποτελεί εδώ και χρόνια την τρίτη δύναμη στην Ουκρανία πίσω από Σαχτάρ και Ντινάμο Κιέβου.

Η Γιούνγκ Μπόϊς είναι δεύτερη στην Ελβετία πίσω από την Βασιλεία, που όλοι ξέρουμε πόσο δυνατή είναι.

Η Τορίνο είναι μία ιταλική, πολύ μέτρια φέτος ομάδα, αλλά φτάνουμε να την θεωρούμε ως μία…αποδεκτή κλήρωση!

Το ίδιο και τις ΠΣΒ Αϊντχοβεν, πρώτη στο ολλανδικό πρωτάθλημα και την Γκινγκάμπ (εκ των ουραγών του γαλλικού πρωταθλήματος), που απέκλεισαν τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, με τρεις νίκες και μία ισοπαλία άμα λάχει…

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags