Facebook Pixel Πρώτο διπλό και... όνειρα!
| 2014-12-14 20:15:00

Πρώτο διπλό και... όνειρα!

Πρώτο διπλό και... όνειρα!

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη της πέτυχε η Ξάνθη, η οποία επικράτησε 2-0 του Εργοτέλη και με τους τρεις βαθμούς μπήκε στην πρώτη 5άδα!

Η Ξάνθη ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι, με τους ακρίτες να αναλαμβάνουν το 55% της κατοχής και να πιέζουν ψηλά. Ωστόσο, ο Εργοτέλης ήταν αυτός που ήρθε πρώτος αγκαλιά με το 1-0. Στο 21', οι Κρητικοί κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Κυριακίδης “ψάρεψε” τον Χαντί και διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν το 0-1 στο τέλος του ημιχρόνου. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Λισγάρας ήταν αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι και άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο μέρος οι Ηρακλειώτες πήραν την κατοχή, αλλά υστερούσαν από ουσία. Στο 70' δέχτηκαν και δεύτερο γκολ και κάπου εκεί το ματς τελείωσε. Μετά από φοβερή ατομική ενέργεια του Σολτάνι, ο Ομπόντο με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους με την Ξάνθη να πανηγυρίζει το πρώτο της διπλό για τη φετινή σεζόν. Με το τρίποντο οι Ακρίτες μπήκαν στην 5άδα και κάνουν όνειρα... Όσο για τον Εργοτέλη, ο οποίος δεν κατάφερε ούτε σήμερα να πάρει ανάσα, είναι προτελευταίος με 7 βαθμούς.


Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Καβουσάκης, Καζναφέρης, Λυκογιάννης, Κοζορώνης, Γιοβάνοβιτς, Γκέντσογλου, Χαντί, Γιουσούφ, Μπογκντάνοφ, Χαλκιαδάκης, Παμλίδης

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτανί, Λουσέρο, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags