Facebook Pixel Ο Γλύκος κράτησε όρθιο τον παραπαίοντα ΠΑΟΚ!
| 2014-12-15 00:31:00

Ο Γλύκος κράτησε όρθιο τον παραπαίοντα ΠΑΟΚ!

Ο Γλύκος κράτησε όρθιο τον παραπαίοντα ΠΑΟΚ!

Στο Α’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν «Χωρίς κουπιά και άρμενα, Αϊ-Νικόλα βόηθα… Στα ρηχά της Τούμπας. Με μία 11άδα – την πολλοστή διαφορετικής στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο – ασυντόνιστη… Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Οι γηπεδούχου προσπαθούσαν αφ΄ ενός μεν να συντονιστούν. Κι αφ’ ετέρου να επιτεθούν. Δεν τα κατάφεραν. Κινδύνεψαν μάλιστα, περισσότερο από τους φιλοξενούμενους παρά τους απείλησαν.

Ο φόβος της Κέρκυρας στην Τούμπα ουσιαστικά, φύλαξε τον ΠΑΟΚ από τα χειρότερα μέχρι το 45ο λεπτό. Στη συνέχεια; Ο Άγγελος Αναστασιάδης αντιλήφθηκε πως έπαιζε με τη φωτιά, Οι φαεινές του επιλογές (μήπως έχει και πολλές;) δεν ωφελούσαν. Έβλαπταν. Έτσι αντικατέστησε τον Σπυρόπουλο (προκαλεί πολλές απορίες η εμμονή του προπονητή του ΠΑΟΚ σε αυτόν τον παίκτη) και τον Κουλούρη, ο οποίος ξαφνικά από τα αζήτητα του ζητήθηκε η απόδοση στην βασική 11άδα…

Το 1-0 με τον Φερέιρα (το 6ο του γκολ στο Πρωτάθλημα) δεν άλλαξε τη μορφή του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν αλλού. Κι η Κέρκυρα παντού. Χρειάστηκαν δύο επεμβάσεις… Καίριες επεμβάσεις του Γλύκου, σε δυο δύσκολες φάσεις για να μείνει το «μηδέν» στην άμυνα των γηπεδούχων. Ένας κούκος όμως, δε φέρνει την άνοιξη. Οι φιλοξενούμενοι – με την βοήθεια της τύχης στη συγκεκριμένη φάση – ισοφάρισαν στο 70 λεπτό!

Όσοι – κι εύλογα το έκαναν, μεταξύ μας – περίμεναν μετά το 1-1 την κατάρρευση του παραπαίοντος ΠΑΟΚ… Πλανήθηκαν πλάνην οικτράν! Πέρα από όλες τις πολλές αδυναμίες της η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έχει απύθμενη θέληση. Κι έτσι έφθασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έμεινε 1ος στην βαθμολογία συντηρώντας και την διαφορά των 4 βαθμών.

Η ψυχοφθόρα νίκη του ΠΑΟΚ )με τις πολλές ουσιαστικές απουσίες) φυσικά κι οφείλεται στις αλλαγές του Β’ ημιχρόνου. Πέρα από τις καθοριστικές αποκρούσεις του Γλύκου και στις καθυστερήσεις!

Ιδιαίτερα όμως, στα τελευταία λεπτά ο Πόζογλου έδωσε αέρα και δύναμη στην επίθεση. Απέδειξε πως κακώς δεν αποτέλεσε εδώ και καιρό βασική εναλλακτική επιλογή. Πριν τις αλλαγές όμως, η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν κάκιστη. Προκαλώντας κι απορίες για την επιλογή της αλλά – το χειρότερο – ανησυχίες για την δυναμική του να αντέξει στον μαραθώνιο του Πρωταθλήματος.

Η διαφορά στις τελικές προσπάθειες (όσο κι εάν είναι αυτές ενδεικτικές) είναι απόδειξη της ανησυχητικής κατάστασης του ΠΑΟΚ. Αγωνιστικής και ψυχολογικής. Κυρίως δε, των βασικών ελλείψεων στο ρόστερ του.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags