Facebook Pixel Τι να κάνει με Μίτσελ και ποιους παίκτες να πάρει!
| 2015-01-05 12:45:00

Τι να κάνει με Μίτσελ και ποιους παίκτες να πάρει!

Τι να κάνει με Μίτσελ και ποιους παίκτες να πάρει!

Φοβερός Νίκος Αλέφαντος στον SportDog για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό! Ο παλαίμαχος, το κατσίκι και ο ανακατωσούρας. Γιατί τα χώνει σε Αφελάι και Σούπερ Λίγκα;

Χάλια αδιόρθωτα ο Ολυμπιακός παιδιά, τον είδα πάλι από κοντά, τρομερό πράγμα. Έχει μεγάλη ευθύνη ο Μίτσελ γι΄ αυτό το πράγμα. Δεν τραβάει ο Μίτσελ. Όταν ήρθε βρήκε την τακτική του Βαλβέρδε, τώρα τη διέλυσε κι αυτήν.

Καταρχήν βάζει λάθος σύνθεση. Σας έχω πει πολλές φορές τους προβληματισμούς μου για το 4-4-2 με αυτό το υλικό του Ολυμπιακού, 4-4-2 για να παίξεις πρέπει να έχεις χάφαρους. Και να το έχεις δουλέψει. Έβλεπα τον Μήτρογλου σαν παλαίμαχο και τον Μπενίτες σαν κατσίκι, δίχως καμία συνεννόηση μεταξύ τους, καμία συνεργασία, ήταν λες και ο ένας είχε έρθει από τη Ρωσία και ο άλλος από την Αμερική!

Βάζει λάθος σύνθεση. Δεν βάζει τους καλύτερους παίκτες, πού είναι ο Κασάμι, τον έφαγε; Πώς να παίξεις με τριάδα πίσω Ντιγκά, Μανιάτη και Φορτούνη ο οποίος δεν έχει πνευμόνια, δεν κόβει, αυτή η τριάδα δεν βλεπόταν, ευτυχώς που υπήρχε μπροστά τους ο Τσόρι.

Το 4-4-2 το είχα απολαύσει με Ιντζάγκι-Ντελ Πιέρο μπροστά που ήταν σαν σιαμαίοι και πίσω είχαν τον Ζιντάν. Το 4-4-2 το είχα απολαύσει με Ιντζάγκι-Σεφτσένκο μπροστά και πίσω είχαν Κακά.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει εξτρέμ με αυτή τη σύνθεση. Και όταν ανεβαίνουν ψηλά τα μπακ του για να δώσουν πλάτος, πέρα από τις τρύπες που αφήνουν στην άμυνα, βλέπεις ότι πουθενά δεν πάνε οι σέντρες, κάνει ο μπακ σέντρα και από την άλλη πλευρά δεν έρχεται κανείς να πατήσει περιοχή!

Δεν υπάρχει ταχύτητα. Πού είναι ο Ολυμπιακός της ταχύτητας, ο Ολυμπιακός του Μιραλάς, του Τζιμπούρ, του Ιμπαγάσα που χανόταν η μπάλα. Έβλεπα τον Ιμπαγάσα με τον Πανιώνιο στην Τούμπα προχθές, μάγεψε.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ-ΒΟΜΒΑ στον Ολυμπιακό αν φύγει ο Μίτσελ! Ποιος Έλληνας άσος είναι; Διαβάστε   ΕΔΩ 
 
Ευτυχώς κάποια στιγμή στο ματς αποφάσισε να βάλει τους εξτρέμ και ειδικά ο Ντοσεβί βοήθησε. Μπορεί να μην βλέπει το γκολ, αλλά είναι ανακατωσούρας και ανατροπέας, το μπακ αναστάτωσε με μπασίματα.

Για την άμυνα τι να πω, τα έχουμε πει τόσες φορές, είναι τραγική η κατάσταση. Μπορούσε άνετα να πάρει το διπλό ο Πλατανιάς. Έχασε κλασικές ευκαιρίες. Ο Σιόβας δεν έχει βρει τα πατήματά του, ο δε Αυλωνίτης είναι εντελώς άπειρος. Ως δίδυμο είχαν τραγελαφικές διατάξεις.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου ποια είναι η γνώμη μου στο αν πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός τώρα προπονητή. Για εμένα ναι, πρέπει να φύγει ο Μίτσελ, κινδυνεύεις για το πρωτάθλημα. Αρκεί όμως να έχεις βρει καλό ξένο προπονητή για αντικαταστάτη του.

Ευτυχώς που δείχνει χάλια και ο ΠΑΟΚ. Χάλια μαύρα. Έχει μεγάλες ελλείψεις στο υλικό του.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μία σεντερμπακάρα, μία εξτρεμάρα και ένα χάφαρο οργανωτή. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ακόμα περισσότερα.

Μόνο για τον Αφελάι συμφωνώ με τον Μίτσελ. Έλα μωρέ, από την αρχή που τον είδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού σας είπα ότι αν του πετάξεις ένα τενεκέ πίσω του, το βάζει στα πόδια και ότι δεν πατάει περιοχή. Φοβάται την περιοχή, φοβάται την κλοτσιά, δεν ξέρω τι φοβάται, πάντως είναι πρωτοφανές να γίνεται φάση από τη μια πλευρά και από την άλλη να βλέπεις τον Αφελάι να αράζει έξω από την περιοχή αντί να κάνει διαγώνια κίνηση μέσα. Τη φάση που έκανε στη Λιβαδειά το γκολ, έπρεπε να την έχει ξανακάνει άλλες 20 φορές ως τώρα. Δώσε τον και με τα λεφτά του συμβολαίου του πάρε μία εξτρεμάρα.

Πού είναι το πρέσινγκ του Βαλβέρδε, πού είναι οι σφιχτές γραμμές μεταξύ τους, πού είναι η ομάδα που σε έπνιγε; Δεν είναι μόνο θέμα παικτών, είναι και θέμα προπονητή.

Κάτι τελευταίο. Αυτοί στη Σούπερ Λίγκα δεν είναι σοβαροί. Μήνα Γενάρη, ξέρουνε τι γίνεται στα Γιάννενα κάθε Γενάρη, αλλά έβαλαν το ματς του Παναθηναϊκού 19:30 το βράδυ -ενώ το ματς του Ολυμπιακού στον Πειραιά με τον Πλατανιά το έβαλαν στις 15:00 το μεσημέρι! Το αντίθετο έπρεπε να έχουν κάνει...

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags