Facebook Pixel Ο Κ. Καίσαρης για Αναστασιάδη και Περέιρα!
| 2015-01-13 15:10:00

Ο Κ. Καίσαρης για Αναστασιάδη και Περέιρα!

Ο Κ. Καίσαρης για Αναστασιάδη και Περέιρα!

ΑΝ χωρίσουμε το πρωτάθλημα στα δύο, α λα Αργεντινή, τι είδαμε στην Απερτούρα και τι περιμένουμε να δούμε στην Κλαουσούρα; Κατ' αρχάς να πούμε ότι η έκπληξη ήταν ο ΠΑΟΚ. Από κάθε πλευρά.

Οταν επί της ουσίας μιλάμε για δύο ΠΑΟΚ: Εναν ΠΑΟΚ μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου που έκανε το διπλό στο Καραϊσκάκη κι έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ στη συνέχεια: που σέρνεται στη Σούπερλιγκ, που έμεινε έξω από το Κύπελλο, που έμεινε έξω από τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Κι επειδή φρέσκα κουλούρια φωνάζει ο κουλουράς, αυτά που μένουν είναι τα στερνά κι όχι τα πρώτα. Δικαιολογίες για τον Αναστασιάδη υπάρχουν. Και είναι γνωστές. Μέχρι ποιου σημείου όμως; Η εικόνα που βγάζει η ομάδα του είναι απαράδεκτη. Και το βλέπει και το ξέρει πρώτα απ' όλα ο ίδιος. Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η ατάκα του στους ποδοσφαιριστές ότι θα πάρουνε το πρωτάθλημα είτε μ' αυτόν είτε χωρίς αυτόν. Επειδή νιώθει πλέον ανασφάλεια, βάζει ο ίδιος θέμα προπονητή. Ούτε είναι τυχαίο ότι έχει σταματήσει τις αναφορές στην Παναγιά. Επειδή ξέρει τις ευθύνες του. Στα δύο, εκ των πραγμάτων, θα χωριστεί και ο Ολυμπιακός. Στον Ολυμπιακό του Μίτσελ και στον Ολυμπιακό του Περέιρα. Στην Ξάνθη ο Πορτογάλος κατέβασε ορθολογιστική ενδεκάδα και πήρε το ματς εύκολα.

Δεν είναι εύκολο όμως να λυθούν τα προβλήματα από τη μια μέρα στην άλλη. Καθώς δεν προβλέπεται να πέσει από την κορυφή, η αλλαγή ψυχολογίας θα του δώσει μια έξτρα βοήθεια. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε αυτόν τον πρώτο γύρο με τα πέντε γκολ επί του Εργοτέλη σε ένα ημίχρονο. Ζητούμενο η διάρκεια. Η πρωτόγνωρη και στοχευμένη κριτική στον Αναστασίου για το μηδέν-μηδέν στα Γιάννενα έδειξε ότι η διοίκηση βάζει τον πήχη πιο ψηλά από τον προπονητή και καλά κάνει. Βίοι αντίθετοι για Αστέρα και Ατρόμητο. Κακή σεζόν από κάθε άποψη για το Περιστέρι. Εξω από τους ομίλους του Γιουρόπα, αποκλεισμός από το Κύπελλο, κακό ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα. Ο Αστέρας αντίθετα εντυπωσιάζει.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα καλύτερά του παιχνίδια τα έκανε κόντρα σε Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό-ΠΑΟΚ. Αντεξε στην αρχή της σεζόν την πρωτόγνωρη ταλαιπωρία της Ευρώπης κι έχει πλέον στόχο το κάτι παραπάνω από την τελευταία θέση στα πλέι οφ. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό στυλ και τα φόντα να μπει σφήνα σε ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο. Σχετικά με τα πλέι οφ, η πτώση του Ατρόμητου δίνει τη δυνατότητα αλλά και την ευκαιρία σε Παναιτωλικό (κατά κύριο λόγο) και Βέροια να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την έγκαιρη παραμονή. Στην ουρά η βαθμολογία λέει την αλήθεια, εξαιρουμένου του ΟΦΗ. Αποδυναμωμένος σε ό,τι έχει να κάνει με το ρόστερ, αλλά και με σοβαρό το ενδεχόμενο να έχει την τύχη της Νίκης Βόλου.

Σε κάθε περίπτωση όμως η νίκη επί της Κέρκυρας ήταν η μισή σεζόν. Οταν στα επόμενα οκτώ παιχνίδια τα πέντε είναι έξω από το Ηράκλειο (Παναιτωλικός, Βέροια, Ατρόμητος, Εργοτέλης, Αστέρας) και τα τρία εντός έδρας με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Αν τελικά σκάσει ο ΟΦΗ, θα έχει έξτρα πιθανότητες να τη σκαπουλάρει ένας από Πανιώνιο ή Πανθρακικό. Για τον Εργοτέλη χλωμό. Κι ένα τελευταίο: Οι βαθμοί που έχασαν Καλλονή, Πανθρακικός και Κέρκυρα με τη Νίκη Βόλου δεν επιστρέφονται. Ο γέγονε, γέγονε και οι ενστάσεις που θα κάνουν θα απορριφθούν. Αυτά.

Οπως ΑΕΚ και Αρης βρέθηκαν στη Γ', το ίδιο κινδυνεύει να πάθει και το ΠΑΣΟΚ

ΟΙ εκλογές είναι όπως το πρωτάθλημα. Αλλοι πάνε για τον τίτλο κι άλλοι, όπως έγραψε ο Χρήστος Ξανθάκης, να σωθούνε. Να πιάσουνε το 3% και να μείνουνε στην κατηγορία. Για πρωτάθλημα, λοιπόν, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και για να αποφύγουνε τον υποβιβασμό το ΠΑΣΟΚ, ο Γιωργάκης και ο Καμμένος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Κανένας από τους τρεις δεν είναι σίγουρος ότι θα σωθεί. Οτι θα είναι μέσα στην επόμενη Βουλή. Οπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στην πολιτική έχει ο καιρός γυρίσματα. Οπως ΑΕΚ και Αρης διαλύθηκαν και βρέθηκαν στη γάμα εθνική, το ίδιο κινδυνεύει να πάθει και το ΠΑΣΟΚ. Μέχρι οριστικής εξαφάνισης μάλιστα, ενώ ΑΕΚ και Αρης είναι βέβαιο ότι θα επανέλθουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, που πριν από πέντε χρόνια είχε 4,13%, πάει κάντερ για πρώτο κόμμα. Από κει και πέρα, σημασία έχει η τρίτη θέση. Σαν τον στίβο δηλαδή: Ποιος θα ανέβει στο βάθρο και θα πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Μουστερήδες ο Θεοδωράκης κι ο Βενιζέλος, ενώ καραδοκεί στη γωνία ο Μιχαλολιάκος (φωτό) που έχει και τις περισσότερες πιθανότητες. Και προς Θεού, λένε, μην πάρει την τρίτη εντολή η Χρυσή Αυγή. Ιδού, λοιπόν, ο σουρεαλισμός: Να πάρει την τρίτη εντολή ο Μιχαλολιάκος από τη φυλακή. Αν αυτό όμως θέλει ο λαός; Αυτό είναι άλλωστε όπως λένε και το μεγαλείο της Δημοκρατίας. Να βγάλει ο λαός τους μαχαιροβγάλτες τρίτο κόμμα.

Ο μοναδικός χώρος που δεν έχει χτυπηθεί από την κρίση είναι της πολιτικής

ΔΥΟ βδομάδες μείνανε για τις εκλογές κι αυτές σκάρτες. Πέρα, λοιπόν, από όλα τα άλλα (ποια θα είναι τελικά η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ποιος θα έρθει τρίτος), υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα: Το οικονομικό. Πού τα βρίσκουν τα λεφτά για τον προεκλογικό αγώνα; Και δεν είναι και λίγα. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν χρεοκοπήσει. Παντού χρωστάνε: Σε τράπεζες, σε ασφαλιστικά ταμεία, στους ιδιοκτήτες των γραφείων που νοικιάζουν, στους εργαζόμενους. Πώς γίνεται να έχεις χρεοκοπήσει και να διαθέτεις τόσα πολλά λεφτά για την προεκλογική καμπάνια;

Και δεν είναι μόνο τα παλιά κόμματα. Είναι και τα καινούργια. Το Ποτάμι πού τα βρίσκει; Ο Γιωργάκης για να φτιάξει καινούργιο κόμμα φτου κι από την αρχή πού τα βρήκε; Πρόκειται για ψώνια που τα βγάζουν από την τσέπη τους; Ούτε στο σινεμά δεν παίζονται αυτά τα έργα. Οποιος ασχολείται με την πολιτική, δεν είναι του δίνω. Είναι από την Πάρο. Ιδού, λοιπόν, η πλέον τρανή απόδειξη ότι έχει αρχίσει η ανάκαμψη. Ενας σκασμός λεφτά χρειάζονται για τις εκλογές: Γραφεία, φυλλάδια, αφίσες, έξοδα μετακίνησης, άσε αυτά που χαλάει μόνος του ο κάθε υποψήφιος. Τελικά ο μοναδικός χώρος που δεν έχει χτυπηθεί από την κρίση είναι της πολιτικής.

Είμαι έτοιμη να αναλάβω το υπουργείο Πολιτισμού.
Κατερίνα Στανίση

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μήπως ήρθε η ώρα εν όψει εκλογών να βρεθεί ο νεκρός της Αμφίπολης;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags