Facebook Pixel Ο Α. Δημάτος για Σαββίδη, Αλαφούζο και Μελισσανίδη!
| 2015-01-17 15:50:00

Ο Α. Δημάτος για Σαββίδη, Αλαφούζο και Μελισσανίδη!

Ο Α. Δημάτος για Σαββίδη, Αλαφούζο και Μελισσανίδη!

Θα περιμένουν τη δικαιοσύνη ή θα ρίξουν... πιστολιά.

Το ότι οι Σαββίδης - Αλαφούζος και Μελισσανίδης έχουν εδώ και καιρό συμφωνήσει ότι... «δεν γίνεται άλλο να παίζουμε με σημαδεμένη τράπουλα» είναι γνωστό και δεν χρειάζονταν οι δύο χθεσινές συναντήσεις για να το πιστοποιήσουν.

Εκεί που δεν έχουν πρόβλημα είναι στη συγκέντρωση όλων των στοιχείων που υπάρχουν στη διάθεσή τους και πιστοποιούν την ύπαρξη και τη δράση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Στο τραπέζι, χθες το βράδυ, έπεσαν και νέα ονόματα εμπλεκομένων, φτάνοντας ακόμα και στις παρυφές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και όχι μόνο στην ΕΠΟ. Αλλά αυτό είναι το εύκολο κομμάτι.

Το αμέσως πιο δύσκολο είναι να βρεθεί ο κοινός βηματισμός. Γιατί είναι άλλο να διαπιστώνεις ότι «δεν πάει άλλο» και άλλο να διαμορφώσεις έναν κώδικα επικοινωνίας και την πλήρη πεποίθηση ότι υπάρχει το περιθώριο να δράσεις προς την ίδια κατεύθυνση, χωρίς να έχεις αμφιβολία ότι ο καθένας, ξεχωριστά από το μέτωπο, δεν θα βάλει μπροστά το συμφέρον της δικής του ομάδας.

Δεν είναι κρυφό ότι ο Παναθηναϊκός, στο περιθώριο των συναντήσεων, διαπίστωνε ότι ο Σαββίδης, που πήρε την πρωτοβουλία, ανέβασε τους τόνους το τελευταίο διάστημα ενώ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν ήσυχος, από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟ εκμεταλλεύτηκε τον χθεσινό ντόρο, για να θέσει θέμα Μάνταλου εν όψει του σημερινού αγώνα με τον Πανιώνιο, ενώ ο Μελισσανίδης έχει περισσότερο χρόνο μπροστά του από τους άλλους δύο, αφού η ΑΕΚ αυτήν τη στιγμή αγωνίζεται στη Football League, που είναι πολύ πιο προστατευμένο περιβάλλον για την Ενωση.

Ας μην ξεχνάμε ότι κοινό βηματισμό οι «τρεις» δεν βρήκαν για τις εκλογές της ΕΠΟ, με τον Αλαφούζο να απέχει από τις παρασκηνιακές συζητήσεις Μελισσανίδη-Σαββίδη που τελικά αποφάσισαν να μη μετάσχουν, αφήνοντας τον Γκιρτζίκη ως μόνο υποψήφιο.

Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι η ελπίδα τους, προκειμένου να προχωρήσει η κάθαρση στο ποδόσφαιρο, στηρίζεται στις όσο το δυνατόν πιο γρήγορες διαδικασίες της ποινικής δικαιοσύνης (γραμμή Αλαφούζου), που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν νέα ανατροπή στην ΕΠΟ μέσα στο καλοκαίρι, και πιστεύουν ότι ο προεδρικός βίος του Γκιρτζίκη θα είναι πολύ πιο σύντομος απ' ό,τι του προκατόχου του.

Ποδοσφαιρική πιστολιά, που μπορεί να φτάνει μέχρι και την αποχώρηση από το πρωτάθλημα, δεν είναι εύκολο να αποφασίσουν από κοινού. Ο Σαββίδης δείχνει πιο έτοιμος, ο Αλαφούζος θεωρεί ότι η δικαιοσύνη θα «τρέξει» τις εξελίξεις, ενώ ο Μελισσανίδης μπορεί να περιμένει. Υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά τους...

Η σημασία της παρέμβασης του Ντέμη Νικολαΐδη!

Η σημασία της παρέμβασης του Ντέμη Νικολαΐδη, για το γήπεδο της ΑΕΚ, έχει τεράστια σημασία για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί την έκανε αυθόρμητα και χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση. Δεύτερον, γιατί η ιδεολογία του, ακόμα κι αν δεν ταυτίζεται, πρόσκειται περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτον, γιατί αποτελεί ισότιμο κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΚ με τους παλαίμαχους που πρόσφατα επισκέφτηκαν τον Αλέξη Τσίπρα. Τέταρτον και σημαντικότερον, γιατί ο Νικολαΐδης κάλλιστα θα μπορούσε να εμφανίζεται... δικαιωμένος από την όλη εξέλιξη, με το βάσιμο επιχείρημα ότι «εγώ σας τα έλεγα ότι δεν γίνεται γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα αποδειχθεί αν ολόκληρος Μελισσανίδης δεν μπορέσει να το κάνει»..

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags